Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Gebruiksgemak en energie-efficiëntie troef
De chauffeur kan met behulp van een gradenmeter de mast perfect positioneren om de lading op de juiste plaats te zetten.

Gebruiksgemak en energie-efficiëntie troef

Al jaar en dag is Motrac de officiële importeur en verdeler in België van de toonaangevende hef- en magazijntrucks van Linde. Met de 1202-reeks (tot 3.5 ton) en de krachtigere 1204-reeks (tot 5 ton) beschikt Linde vandaag over heftrucks die zowel op het vlak van gebruiksgemak, prestaties, energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie erg hoog scoren. “Vooral de hydrostatische aandrijving maakt de diesel- en gasheftrucks van Linde uniek”, aldus Motrac.

De thermische heftrucks uit de Linde 1202-reeks werden op de markt gebracht als de meest energie-efficiënte heftrucks van alle merken. Dit voordeel werd in de eerste plaats bereikt door gebruik te maken van een krachtige Deutz-motor en de introductie van de V+ Hydrostaat. Dankzij deze combinatie gaan de vorkheftrucks minder hoog in de toeren met een energieverbruik dat tot wel 30 % lager ligt dan bij concurrerende modellen. Motrac: “De hydrostatische aandrijving is een onmiskenbare meerwaarde van deze Linde-reeks. Zo’n aandrijving bestaat uit een hydrauliekpomp en twee hydrauliekmotoren in plaats van een de traditionele motor, koppeling, versnellingsbak en een vooras met linker- of rechterwielaandrijving. Omdat de hydrostatische aandrijving van Linde op beide voorwielen trekt, wordt de kans op spinnen en slippen geminimaliseerd en heeft de heftruck ook veel meer grip. Iets wat zeker een groot pluspunt is op Ieder type ondergrond en voor alle seizoenen en weersomstandigheden (regen, sneeuw, ijzel of gewoon gladde en onverharde ondergrond).”

Een ander voordeel van de hydrostatische aandrijving is het traploos schakelen van voor- naar achteruit, zonder dood punt. “De 1202-reeks van Linde blinkt dan ook uit in gebruiksgemak”, klinkt het bij Motrac. “Maar ook in duurzaamheid. Zo garanderen de heftrucks 20.000 bedrijfsuren, puur omwille van de efficiënte en duurzame aandrijflijn. Het gebruiksgemak vertaalt zich ook in de demping, die zich op vier fronten manifesteert: super elastische banden, een luchtgeveerde bestuurderszetel, een achteras met demping en een specifieke extra demping, gecreëerd door onderhoudsvrije rubbers volledig rondom achter het wiel. Ook hier neemt Linde die stap extra ten opzichte van de concurrentie. Die extra demping is overigens zeer welkom op alle soorten ondergronden.”

De thermische heftrucks uit de Linde 1202-reeks werden op de markt gebracht als de meest energie-efficiënte heftrucks van alle merken.

Optimale zichtbaarheid

Doordat de 1202 reeks nog een stap verder gaat dan zijn voorgangers, blijft de uitstoot tot een absoluut minimum beperkt en wordt de Euro Stage 5-norm zeer vlot bereikt. Tijdens een proef, waarbij meerdere heftrucks eenzelfde opdracht moesten uitvoeren, lieten de Linde heftrucks niet alleen een lager brandstofverbruik optekenen, maar bleken ze ook nog eens minder tijd nodig te hebben om eenzelfde lading te verwerken. Een samenwerking van de hydrostatische aandrijving, dubbele pedaalbediening met optioneel een mono pedaal, Linde Load Control en optimale zichtbaarheid zorgen voor een perfecte interactie tussen mens en machine. Motrac: “De zichtbaarheid is optimaal dankzij de speciaal vormgegeven buitenste mast. Het traditionele U-profiel, het buitenste gedeelde van de mast links en rechts, buigt af naar de bestuurder toe, waardoor het zicht verruimt. Verder verhoogt ook het nieuwe dashboard het gebruiksgemak. Zo kan de chauffeur met behulp van een gradenmeter de mast perfect positioneren om de lading op de juiste plaats te zetten. Dit verhoogt de werksnelheid en verkleint de kansen op schade en ongelukken.”

De zichtbaarheid is optimaal dankzij de speciaal vormgegeven buitenste mast.

Veiligheid

Een cruciale factor op iedere werf en in elke werkomgeving is uiteraard veiligheid. En ook daar gooit de 1202-reeks hoge ogen. Motrac: “Zo plaatst Linde in de 1202-reeks de neigcilinders boven op het dak van de heftruck, een unicum op de markt. Het voordeel? De hoger geplaatste neigcilinders  zorgen voor een veel betere maststabiliteit en een veiliger, aangenamer gevoel bij het heffen. Een verplichte veiligheid waar uiteraard alle heftrucks aan moeten voldoen is de gordeldracht. Omdat deze regel heel vaak niet werd nageleefd, werd een veiligheid ingebouwd waarbij de heftruck niet start zonder geklikte gordel. Maar nog vonden chauffeurs een mogelijkheid om de verplichting te ontlopen door eerst de gordel te klikken en dan pas plaats te nemen. Daarom kunnen heftrucks vandaag voorzien worden van sequentiële gordeldracht waarbij een sensor in de zetel eerst moet waarnemen dat de bestuurder zit voordat de gordel wordt geklikt. Ook de Linde heftrucks gebruiken deze technologie.”

De vorkliften uit de 1204-serie bieden net als de 1202-reeks een surplus aan comfort, zichtbaarheid, bescherming en connectiviteit voor integratie in digitale systemen, met een hogere palletverwerking tot gevolg.

1204

Intussen lanceerde Linde al een upgrade van de 1202-reeks. De 1204-reeks beschikt over alle voordelen en features van de 1202-reeks, maar kan zwaardere lasten dragen tot 5 ton. De vorkliften uit de 1204-serie bieden net als de 1202-reeks een surplus aan comfort, zichtbaarheid, bescherming en connectiviteit voor integratie in digitale systemen, met een hogere palletverwerking tot gevolg. De robuuste vorkheftrucks kunnen tientallen kratten drank gelijktijdig vervoeren, containers tot maximaal 5 ton oppikken, blokken geperst oud papier stapelen … Kortom, ze zijn geschikt voor de meest veeleisende (buiten)toepassingen, zelfs op stoffige paden, modderige ondergronden of oneffen wegdekken. In tegenstelling tot vorige uitvoeringen hebben deze modellen standaard een lastzwaartepunt van 600 millimeter, wat ook bij gebruik van voorzetapparatuur een hoge restcapaciteit garandeert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details