Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Gemaakt door mensen die de praktijk kennen

Gemaakt door mensen die de praktijk kennen

Olivier Industrie is de exclusieve invoerder in België van Eurocomach graafmachines, een merk dat best wat meer bekendheid en aandacht mag krijgen want de machines worden gemaakt door mensen uit de praktijk en zijn daardoor goed afgestemd op de wensen van de klant. Eurocomach heeft al meerdere machines met actuele Stage V motoren beschikbaar.

Van maar liefst 17 mini- en midikranen van het merk Eurocomach zien we de specificaties op de website van Olivier Industrie. En die 17 zijn nog niet eens alle graafmachines van Eurocomach, dat zich met recht specialist in compacte binnendraaiers mag noemen. Het programma mini- en midikranen omvat machines in de gewichtsklasse tussen 1 en 10 ton. Eurocomach werkt voortdurend aan vernieuwing en verbetering, zoals we afgelopen Matexpo konden zien bij de 60ZT en 65TR. De 60ZT is een Zero Tail machine met draaicirkel binnen de rupsen. Hij heeft een monoboom, een 45 kW (61,2 pk) sterke Kubota Stage V dieselmotor en weegt 5600 kg. De 65TR is met 6200 kg een fractie zwaarder en maakt gebruik van dezelfde Stage V motor. Belangrijkste verschil is dan ook de driedelige giek bij dit model.

Een fraai plaatje van de 100TR. Die is met zijn 10 ton de zwaarste midikraan in het programma van Eurocomach.

 

Samoter uitgesteld

Op de vakbeurs Samoter in Verona (Noord-Italië) wilde Eurocomach al in maart nog meer vernieuwde machines presenteren, zoals een zestonner met driedelige giek en een tweetal compacte schrankladers (17SK en 18TL). Hoge verwachtingen zijn er voor de volgende generatie van de 4 tons minigraver, die daar voor het eerst aan het publiek zou worden getoond. Ook werkt Eurocomach aan het prototype voor een elektrisch aangedreven graafmachine. Echter, doordat het coronavirus juist in Noord-Italië zo erg heeft toegeslagen, is Samoter eerst naar mei en vervolgens naar oktober van dit jaar verplaatst.
We zullen dus nog even moeten wachten op de meeste recente nieuwtjes uit de Eurocomach-fabrieken. Hopelijk zijn er al enkele te zien op de Demo Days begin september, waar Olivier Industrie uiteraard aanwezig zal willen zijn.

Echte binnendraaiers

De kranen van Eurocomach zijn volledig binnendraaiende machines (Zero Tail ofwel ZT) en in de meeste gevallen vallen ze niet breder uit dan een conventionele minigraver. Het resultaat zijn machines die het werken in nauwe ruimtes gemakkelijk maken, wat op zijn beurt weer resulteert in minder beschadigingen aan machine en werkgebied. De Eurocomach machines beschikken over motoren van Yanmar of Kubota en zijn uitsluitend uit de beste hydraulische componenten opgebouwd. De carrosserie is opgebouwd uit kwaliteitsstaal en voorzien van een uitstekende lakkwaliteit. Machines kunnen af fabriek geleverd worden in iedere gewenste kleur.

Op de werf van Olivier Industrie in Roeselare staan de mini- en midikranen van Eurocomach te wachten op hun toekomstige eigenaren.

 

Twee nieuwe laders

Naast graafmachines maakt Eurocomach ook schrankladers. Twee daarvan zijn nu al te koop: de 4.350 kg wegende 19SK op banden en de 5.470 kg zware 20TL op rups. Het zijn al met al compacte machines die zeer geschikt zijn voor het hanteren van materialen en het werken met aanbouwdelen. Eurocomach heeft rond Samoter de komst aangekondigd van nog twee iets lichtere laders, de 17SK en 18TL, die beiden een geheel vernieuwd ontwerp hebben gekregen op basis van een Stage V Kubota motor. De 17SK is een 3.600 kg wegende bandenmachine met een ruime cabine met panoramisch zicht. Dat geldt eveneens voor de nieuwe 4.300 kg 18TL op rups. Beide nieuwelingen krijgen een schuifdeur aan de voorzijde. Die geeft de operator de mogelijkheid om veilig met geopende deur te werken.

Uitgebreid gamma toebehoren

Als importeur voor België levert Olivier Industrie bij de machines van Eurocomach eveneens een zeer uitgebreid gamma toebehoren, zoals snelwissels, graafbakken, grijpers, breekhamers, crushers, tiltrotators … Het bedrijf beschikt over een compleet nieuw magazijn, met de meest courante onderdelen op voorraad, zoals rubber tracks, stalen kettingen en een veelheid aan onderdelen voor onderhoud en herstellingen. Het in Rumbeke gevestigde bedrijf beschikt over vakkundig personeel en goed uitgeruste servicebussen. In de werkplaatsen worden allerhande herstellingen uitgevoerd, zoals revisie van hydraulische cilinders, draai- en kotterwerk, laswerken, hard oplas en dergelijke.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details