Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
GIANT G3500 X-TRA draagt bij aan schoon water bij Waterschap De Dommel

GIANT G3500 X-TRA draagt bij aan schoon water bij Waterschap De Dommel

Daarnaast is men verantwoordelijk voor de bescherming van de 890.000 mensen in dit gebied tegen wateroverlast. In Eindhoven is één van de acht waterzuiveringen te vinden en daar werd na vijftien jaar een GIANT V621 vervangen voor een nieuwe GIANT G3500 X-TRA.

Schoon water

Mario Verbeek, Voorraadcoördinator bij Waterschap De Dommel, is werkzaam bij de waterzuiveringsinstallatie in Eindhoven en legt uit wat er op deze locatie gebeurt. “In Nederland wordt dagelijks 120 liter water per persoon gebruikt en dit water wordt vies als mensen wassen, koken, douchen, het toilet doorspoelen, etc. Al dit vieze water komt in het riool van de gemeente terecht en moet worden schoongemaakt. Het schoonmaken van afvalwater is een van de belangrijkste taken van De Dommel. Het afvalwater stroomt via de rioolleidingen naar de rioolwaterzuivering. Hier wordt het afvalwater voldoende schoongemaakt zodat we het weer in de beek of sloot kunnen laten stromen.”

“We hebben vijftien jaar lang een V621 gebruikt voor diverse werkzaamheden en deze is nu vervangen voor een moderne G3500 X-TRA met cabine. Aangezien het terrein in Eindhoven vijftien hectare groot is vonden wij het belangrijk dat de machine uitgerust is met een cabine. Op deze manier kunnen we de machine het gehele jaar benutten. De machine wordt gebruikt voor het vervoeren van materialen, lossen van vrachtwagens en bijhouden van het terrein.”

Een goede machine gaat jaren mee

“De keuze voor een GIANT was snel gemaakt. Aangezien we met de vorige wiellader ruim vijftien jaar gewerkt hadden, weten we dat het met de kwaliteit van GIANT wel goed zit. De staat van de V621 was nog zo goed dat de machine nu op een ander depot ingezet wordt. Hier gebruiken ze de machine voor het onderhouden van het terrein of hand- en spandiensten.”

“We zijn er zeker van dat we met de G3500 X-TRA weer jaren vooruit kunnen. Het onderhoud verloopt via onze dealer zodat de machine altijd de juiste aandacht krijgt. Daarnaast wordt de machine maar door een beperkt aantal medewerkers gebruikt. Die medewerkers hebben training en uitleg gekregen over de nieuwe machine en aanbouwdelen zodat ze precies weten waar alles voor dient,” aldus Verbeek.

Veelzijdig in gebruik

Met de machine zijn diverse aanbouwdelen aangeschaft. Naast een grondbak en palletlepels zijn er ook een jip en veegmachine geleverd. Verbeek: “De jip gebruiken we bijvoorbeeld om materialen te hijsen en te vervoeren. Met de veegmachine kunnen we eenvoudig zelf het terrein bijhouden en ervoor zorgen dat alles netjes blijft.”

“Maar ook de aannemers die hier aan het werk zijn weten ons goed te vinden. Ze hadden al snel in de gaten dat de GIANT makkelijk is om spullen te verzetten of te lossen. We krijgen dus ook regelmatig de vraag of we een handje kunnen helpen. Dit gaat altijd in overleg.”

Wegtoelating en Ledlampen

Naast de eerdergenoemde cabine is de G3500 X-TRA uitgerust met diverse andere opties om ervoor te zorgen dat werkzaamheden goed uitgevoerd kunnen worden. “Hierbij maken we gebruik van de openbare weg en daarom is de kniklader voorzien van wegtoelating en verkeersverlichting. De verkeersverlichting en werklampen hebben we meteen uit laten voeren in LED zodat we veel licht hebben in de donkere maanden en het bespaart meteen in onderhoud.

“De machine levert zijn geld op”

“Ondanks het feit dat de machine geen veertig uur per week gebruik wordt kunnen we wel zeggen dat de G3500 X-TRA dagelijks aan het werk is. Dit was al zo met de V621 en geldt voor de G3500 X-TRA des temeer. Als we zien hoe makkelijk en snel de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden dan levert de machine zijn geld op,” zegt Verbeek.

Voor meer informatie, bezoek: www.tobroco-giant.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details