Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Heavy duty mobiele en vaste trommelzeven

Heavy duty mobiele en vaste trommelzeven

In de Verenigde Staten en Australië is het Ierse MDS International een bekende speler, maar in Europa is met het beperkte aantal dealers nog geen voetbalefltal op te stellen. Vandaar dat de stap van GM Recycling uit Lembeke een slimme zet is. Want MDS is naast fabrikant van speciale feeders voor carrières en speciale recyclingtoepassingen ook een vooraanstaande fabrikant van heavy duty mobiele en vaste trommelzeven. En de vraag naar dergelijk materieel groeit. 

MDS International is een Iers bedrijf, gevestigd in Carrickmacross, halverwege tussen Belfast en Dublin. De fabriek is niet groot en het programma omvat nog geen twintig producten: van de voor allerlei soorten recyclematerialen bedoelde M412 mobiele trommelzeef tot de speciaal voor betonresten en soortgelijk sloopafval bedoelde M820R en krachtpatser M825, maar die zullen we alleen in groeven zien. Daarnaast zijn er twee typen in Hardox uitgevoerde opvoersystemen, invoerkettingen (apron feeder) en de speciaal glijdende invoer. 

Breed en divers programma
Het programma trommelzeven van MDS International is zowel divers als breed te noemen. Voor nagenoeg elke recyclingtoepassing is wel een trommelzeef beschikbaar. Zo is de M412 speciaal bedoeld voor het scheiden van een breed pallet aan materialen, van zeer lichte tot forse sloopresten. De 25 ton zware en bijna 13 meter lange machine kan ook probleemloos in de groeve worden ingezet om grof materiaal tot een inputgrootte van 600 mm te schonen. De standaard zeef­opening ligt tussen 20 en 200 mm. Doordat het een mobiele machine is kan hij nagenoeg overal worden ingezet.

Volgende in het MDS-gamma is de M515. Dit is meteen een 50 tonner met een opbrengst van maar liefst 320 tot 450 ton per uur. En dat dan van (rots)blokken tot een diameter van 800 mm. Het is met zijn lengte van 15 meter een relatief compacte machine. De zeefopeningen zijn 20-200 en 200+. Interessant is dat alle trommelzeefmachines kunnen worden uitgerust als 3-fractie machines.

MDS International

Trommelzeef M515 van MDS International is een 50 tonner met een opbrengst van 320 tot 450 ton per uur.

Speciaal voor recyclingmaterialen
De statische M520R met zijn 5 x 2 meter trommel is speciaal bedoeld voor het recyclen van lichte materialen: compost, houtschors en dergelijke. De zeefmaat is snel wisselbaar en het zeefdiafragma is instelbaar van 5 tot 50 mm. Hij heeft twee elektrische motoren. Ook voor de recycling bedoeld is de statische M820R met een 8 x 2 meter trommel. De 20 tons machine kan 50 ton per uur aan betonresten en sloopafval verwerken met een zeefopening van 10 tot 250 mm. De zeef is gemaakt van 15 mm dik heavy duty staal.

Mobiele krachtpatsers
De M615 bestaat in drie versies: mobiel, modulair en statisch. Hij weeg 35 ton en kan 320 tot 450 ton per uur aan met zijn 6 meter lange trommel. Zeefopeningen zijn 25-200, 200-450 en 300-600 mm.

De M820 is een grotere versie van de M615 en hij kan in oversize tot 1000 mm rots of steenmateriaal aan. Zijn capaciteit is fors: 650-750 ton per uur. Met de statische M825 zit ook MDS International aan de top. De 125 ton wegende krachtpatser kan rotsmateriaal aan met een maximale grootte van maar liefs 1,5 meter. Hij zal vooral in groeven te vinden zijn en vooral wanneer het resultaat van explosies moet worden weggewerkt. De hopper kan vanuit dumptrucks worden gevuld en op vol vermogen is een capaciteit tot 1.000 ton per uur (tijdelijk) haalbaar. Als optie is een hydraulische rotshamer beschikbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details