Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hedin Automotive neemt Mercedes-Benz Trucks Center Sint-Pieters-Leeuw over

Hedin Automotive neemt Mercedes-Benz Trucks Center Sint-Pieters-Leeuw over

Hedin Automotive neemt Mercedes-Benz Trucks Center in Sint-Pieters-Leeuw over. Met deze overname breidt het bedrijf zijn truckactiviteiten verder uit en versterkt het zijn geografische aanwezigheid in Vlaams-Brabant. Hedin Automotive telt nu vier truckverkooppunten en vijf servicepunten in Vlaanderen.

Het truckcenter van Mercedes-Benz in Sint-Pieters-Leeuw komt in handen van Hedin Automotive. De vestiging telt 38 medewerkers en verkocht vorig jaar 348 voertuigen, waaronder 167 trucks en 181 bestelwagens, goed voor een omzet van 26.9 miljoen euro. Dankzij de overname vergroot de organisatie haar aanwezigheid in Vlaams-Brabant en bereikt het een groter publiek in Brussel en Wallonië.

De 3.899 m2 grote vestiging biedt een verscheidenheid aan diensten en producten aan, waaronder de verkoop van nieuwe vrachtwagens, nieuwe en tweedehandsbestelwagens, een uitgebreide serviceafdeling en een onderdelenmagazijn. Een mooie toevoeging aan het bestaande aanbod van Hedin Automotive.

We zijn zeer verheugd om onze truckactiviteiten verder uit te breiden met het Mercedes-Benz Trucks Center in Sint-Pieters-Leeuw. Deze overname verbetert ons marktbereik in de regio Brussel en Wallonië aanzienlijk en we kijken ernaar uit om ons verbeterde truckaanbod aan zowel nieuwe als bestaande klanten aan te bieden“, aldus Henrik Lessèl, CEO van Hedin Automotive.

Na de voltooide overname beschikt Hedin Automotive in België over 20 Mercedes-Benz-vestigingen en drie Toyota/Lexus-vestigingen. In 2021 verkocht Hedin Automotive Belgium nv 9.223 nieuwe Mercedes-Benz-voertuigen en -vrachtwagens en had het een totale omzet van 438 miljoen euro.

De overname wordt naar verwachting midden december 2022 afgerond en hoeft niet langs de Belgische Mededingingsautoriteit te passeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details