Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Het bekende Zuid-Koreaanse bedrijf Doosan heet voortaan ‘DEVELON’
Het nieuwe strakke logo moet een toekomst vol verandering en innovatie uitstralen.

Het bekende Zuid-Koreaanse bedrijf Doosan heet voortaan ‘DEVELON’

Naam brengt innovatieve toekomst tot uitdrukking

Tijdens materieelvakbeurs ConExpo-Con/Agg in las Vegas wordt hij officieel onthuld, de nieuwe naam die voortaan zal prijken op het bouwmaterieel van Doosan. Maar we weten nu al dat het ‘DEVELON’ wordt, een samentrekking van de woorden ‘Develop’ (Ontwikkelen) en ‘Onwards’ (Verder). De nieuwe naam brengt tot uitdrukking dat moederbedrijf Hyundai Heavy Industries met Doosan een sprong voorwaarts wil maken als wereldwijde topspeler in de bouwmachinesector.

Het unieke ‘Transparent Bucket’ veiligheidssysteem in beeld gebracht.

Hyundai Doosan Infracore (HDI) heeft de lancering van het nieuwe merk voorbereid vanaf de dag in augustus 2021 waarop het een dochteronderneming van Hyundai Heavy Industries (HD Hyundai) werd. Met de onthulling in Las Vegas wordt de nieuwe naam voor het eerst op grote schaal aan het vakpubliek voorgesteld. De daar aan gekoppelde boodschap is, dat HDI met de naam ‘DEVELON’ zich duidelijk uitspreekt voor een toekomst vol verandering, met de intentie om de wereld te voorzien van innovatieve producten en oplossingen. Dat schetst een ander beeld dan uit de ‘oude’ naam Doosan naar voren kwam.

Doosan is namelijk een samentrekking van ‘doo’ (meeteenheid van korrels) en ‘san’ (berg). De betekenis die daaraan wordt gegeven is die van “kleine zandkorrels die samen een berg vormen” of anders gezegd: “Onze naam weerspiegelt onze overtuiging dat een grotere prestatie kan worden geleverd wanneer alle betrokkenen zich verenigen.” Voor deze benadering werd in 1990 gekozen toen Doosan Infracore Construction Equipment begon met het opbouwen van een wereldwijd productie- en bedrijfsnetwerk voor grondverzetmaterieel.

Die benadering heeft duidelijk gewerkt, want Doosan – nu dus DEVELON – groeide uit tot een vooraanstaande producent van materieel en machines. Onder de divisie Construction Equipment vallen producten zoals graafmachines, motoren en het in 2007 overgenomen bedrijf Bobcat. Er zijn inmiddels fabrieken in Zuid-Korea, China, Amerika, Noorwegen, Tsjechië, Frankrijk en Ierland. DEVELON heeft circa 40.000 medewerkers verspreid over ongeveer veertig landen. Naast grondverzetmachines produceert het bedrijf scheepsmotoren, metaalbewerkingsmachines zoals draaibanken, persen, freesbanken…En het is actief in wind- en kernenergie en produceert het intern transport­materieel zoals heftrucks en havenkranen.

Concept-X is ’s werelds eerste onbemande geautomatiseerde en geïntegreerde besturingsoplossing voor bouw-, steengroeve- en mijnbouwlocaties.

Innovatieve producten

DEVELON bereidt zich dus voor op een toekomst vol verandering en dat betekent de adaptatie van nieuwe technologieën zoals brandstofcellen, de verdere ontwikkeling van robotisering met een speciale focus op geautomatiseerd en autonoom werkend zwaar materieel. Tijdens de in oktober vorig jaar in München gehouden materieelvakbeurs Bauma werd daarvan al een voorproefje getoond. De Bauma-stand van (toen nog) Doosan was gecentreerd rond een speciaal Innovatiecentrum. Daar werden onder het thema ‘Powered by Innovation’, de jongste ontwikkelingen gepresenteerd van het toekomstgerichte Concept-X, van Xitecloud en van de DoosanCONNECT systemen, samen met andere unieke producten, zoals ’s werelds eerste ’transparante’ wielladerbak en de eerste ‘slimme’ rupsgraafmachine van het bedrijf. 

De autonome machines van de toekomst zoals DEVELON die voor zich ziet.

Autonoom en razend snel

Concept-X is ’s werelds eerste onbemande geautomatiseerde en geïntegreerde besturingsoplossing voor bouw-, steengroeve- en mijnbouwlocaties. XiteCloud is daarbij de eerste fase in de commercialisering van Concept-X. Het maximaliseert de productiviteit door het in een cloudplatform opnemen van complexe 3D-bouwonderzoeken met drones en grondwerkberekeningen. De belofte is dat deze aanpak de voorbereidingstijd bij projecten fors gaat terugbrengen. De nieuwe generatie van de DoosanCONNECT App introduceert extra diensten en uitgebreide algemene functionaliteit om de productiviteit en efficiëntie op bouwplaatsen te verhogen.

De DX225LC-7X is de eerste ‘Smart’ rupsgraafmachine van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Transparante bak

Het was een bijzonder nieuwtje dat unieke ‘Transparent Bucket’ veiligheidssysteem. Met camera’s wordt als het ware door de bak van de wiellader heen gekeken om het bekende ‘dode hoek’ risico bij wielladers te verlagen. De machinist ziet direct voor zich het camerabeeld van hetgeen zich voor zijn bak afspeelt als de machine in beweging is. Letterlijk alsof hij er doorheen kan kijken.

De nieuwe DX225LC-7X tot slot is de eerste ‘Smart’ rupsgraafmachine met enkele ‘opwindende’ nieuwe functies zoals de Full Electric Hydraulic (FEH) technologie, geïntegreerde 2D-machinebesturing en een E-Fence Virtual Wall.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details