Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Het elektrisch gamma van Renault Trucks wint een ‘Technical excellence Award’ in het VK

Renault-Trucks-D-Wide-ZE

8 september 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Tijdens de 35e editie van de Motor Transport Awards 2021, gehouden in Londen op 2 september, heeft Renault Trucks met zijn volledig elektrisch gamma (Z.E. gamma) de “Technical Excellence Award” prijs gewonnen. Een onafhankelijke jury bestaande uit vooraanstaande figuren uit de sector beloont de voertuigfabrikant die de beste technische oplossingen heeft aangetoond om aan de operationele behoeften van hun klanten te voldoen.

De Renault Trucks Z.E. elektrische range heeft de ‘Technical Excellence Award’ gewonnen tijdens de Motor Transport Awards 2021, die op 2 september in het Grosvenor House Hotel in Londen worden gehouden. Afgebeeld van links naar rechts: Awards gastheer, tv-presentator Alexander Armstrong; James Charnock, Commercial Trucks and Services Director, Renault Trucks UK; Ellwyn Thompson, Network Truck & LCV Manager, Renault Trucks UK; Carlos Rodrigues, algemeen directeur Renault Trucks UK; John Avery, Key Accounts Manager, Renault Trucks UK; Paul Emery, Sales Director UK, Hankook Tire UK; en Steve Hobson, redacteur, motortransport.

De jury merkte op dat de Franse fabrikant inzicht gaf in de toekomst van duurzaam transport voor transporteurs die op zoek zijn naar betrouwbare en bewezen manieren om de uitdaging van de zero CO2-uitstoot aan te gaan. De juryleden vonden het ook sterk dat Renault Trucks al meerdere elektrische voertuigen in gebruik heeft in het VK.

Carlos Rodrigues, Managing Director Renault Trucks UK & Ireland, nam de prijs in ontvangst en zei: “Renault Trucks is voorstander van de emissievrije reis voor de Britse transportsector, dus om erkend te worden met de Motor Transport “Technical Excellence Award” voor ons volledig elektrische assortiment is enorm spannend . De overstap naar koolstofvrije oplossingen is de belangrijkste verandering in onze sector en zal de hele samenleving ten goede komen.” Hij vervolgt: “Om Renault Trucks te erkennen, niet alleen voor de technische uitmuntendheid van onze Z.E. modellen, maar ook onze gezamenlijke benadering van de transformatie is zeer bevredigend. We hopen dat deze prijs een springplank zal zijn naar de stap van meer transporteurs naar een duurzamere toekomst – vanaf vandaag!”

De 100% elektrische range van Renault Trucks van 3,1 tot 26 ton GVW (Master Z.E., D Z.E., D Wide Z.E. en D Wide Z.E. Low Entry Cab) beantwoordt aan de dringende behoefte van vandaag om de luchtkwaliteit in onze steden te verbeteren en de geluidsoverlast te verminderen. Vanaf 2023 zal een volledig elektrisch aanbod van Renault Trucks beschikbaar zijn voor alle sectoren, distributie, bouw en lange afstanden. De Franse fabrikant heeft toegezegd dat tegen het einde van 2025 10% van zijn totale verkoop (voertuigen van meer dan 12 ton) elektrisch zal zijn, oplopend tot 35% in 2030 en tegen 2040 zullen al zijn voertuigreeksen 100% fossielvrij zijn.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details