Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Het scheiden van materialen op de bouwplaats vergt slechts enkele eenvoudige stappen.

Het scheiden van materialen op de bouwplaats vergt slechts enkele eenvoudige stappen.

Zeeftrommels van MB Crusher vergemakkelijken het terugwinnen van bouw- en sloopafval en transformeren bouwmachines in een echte mobiele recyclingcenta.

Een van de grootste problemen bij recycling is de behandeling van gemengde materialen: om deze effectief te kunnen verwerken en hergebruiken, moeten ze eerst worden gescheiden en gesorteerd in de verschillende classificaties.

Bij de recycling van bouw- en sloopafval is het zeven van puin een essentiële praktijk, waarbij afvalmaterialen worden genomen en op grootte worden gesorteerd.

Scheiding kan handmatig gebeuren, maar dat is te tijdrovend. Als alternatief kunnen de materialen naar recyclingcentra worden gebracht, maar dit is logistiek gezien veeleisend en duur. Ook zijn de gezondheids- en veiligheidsimplicaties voor aannemers en het grote publiek vanwege de vele rijdende voertuigen die het terrein op- en afrijden een last.

Is het dan zo moeilijk en duur om het hele proces in praktijk te brengen?

Helemaal niet. Het is heel eenvoudig als je het vanuit een ander perspectief bekijkt. Die van de cabine. Met andere woorden: Vanuit het oogpunt van de uitvoerder. Het komt erop neer dat u het gemengde materiaal alleen maar hoeft te zeven op de plaats waar het zich bevindt, met behulp van de ter plekke beschikbare bouwmachines en een MB Crusher Zeeftrommel.

Als we erover nadenken, zijn de aanbouwdelen echte verlengstukken van de giek van de graafmachine, waarmee de bestuurder meer taken kan uitvoeren dan alleen graven. De MB Crusher Zeeftrommel vergemakkelijkt en versnelt daarom de scheiding van gemengd materiaal, waardoor minder afval op stortplaatsen terechtkomt en tijd, arbeid en geld worden bespaard.

Ze zijn zeer eenvoudig te gebruiken en kunnen worden toegepast op elk type machine.

Beperkte ruimte met een compact recyclingcentrum

J& L Equipos uit Colombia laat zien dat het meeste afval ter plaatse kan blijven en een nieuwe bestemming kan krijgen, zelfs in een klein stadsgebied. Hoe? Door eenvoudigweg een zeeftrommel te gebruiken met de graafmachine die al ter plaatse is. Zo wordt de aarde ontdaan van slooppuin en kan deze vervolgens worden hergebruikt. De volgende stap? De volumevermindering van het puin met de MB Crusher breekbak. Op die manier zo kan al het materiaal worden hergebruikt.

Het Norván-bedrijf in Puerto Rico moest daarentegen het gebruik van alle materialen maximaliseren: op het eiland kan het verkrijgen van grondstoffen ingewikkeld zijn. Met een Zeeftrommel van MB Crusher hebben ze alle bewerkingen versneld. Ze zeefden het fijne materiaal op één vrachtwagen en laadden op een andere wat overbleef. Operatie voltooid! Er was slechts één persoon en één machine nodig om het gemengde materiaal te scheiden en reinigen, klaar om opnieuw te worden gebruikt of gebroken door de MB Crusher breekbak. Is dat niet een mooi recyclingcentrum? 

Geschikt voor alle soorten machines

Op het eiland Mallorca beschikt het bedrijf Trans Pep Soler over een Komatsu WB 97 S5 graaflaadmachine van 8 ton, waarop een MB-LS170 Zeeftrommel is gekoppeld. Aanvankelijk werd het gemengde materiaal naar een recyclingbedrijf gebracht: de zandsteen was vermengd met cement en slooppuin en kon niet ter plaatse worden hergebruikt. Na de installatie van de zeefbak konden zij het materiaal zelf reinigen, waardoor zij de kosten van de recyclingfabriek konden vermijden en alle zandsteen konden terugwinnen voor hergebruik op andere bouwplaatsen.

Bezoek ons op de Bauma 2022

Heeft u uw ticket voor de Bauma 2022 in München al gereserveerd? MB Crusher is met zijn hele assortiment aanwezig in hal C5 stand 215 en, er zal ook iets te zien zijn dat u nog nooit eerder heeft gezien!

Ook kunt u op het buitenterrein kunt u gedurende het hele evenement live demonstraties bijwonen (Demo Zone FN Stand 821.5).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details