Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hexagon, het moederbedrijf van Leica Geosystems, viert 100 jaar innovatie

Hexagon, het moederbedrijf van Leica Geosystems, viert 100 jaar innovatie

De onderneming ‘Heinrich Wild, Werkstätte für Feinmechanik und Optik’, de voorloper van het huidige Leica Geosystems, viert haar honderjarige bestaan. Opgericht in Heerbrugg op 26 april 1921, wordt de geschiedenis van het bedrijf gekenmerkt door belangrijke, technische innovaties en veel veranderingen, maar juist dankzij die bewogen geschiedenis is Leica Geosystems AG nu een belangrijk onderdeel geworden van de Hexagon technologiegroep.

De innovatiefabriek in Heerbrugg staat nog steeds symbool voor de start van het succesverhaal van Leica Geosystems. Daarom viert het bedrijf met trots ‘100 jaar innovatie in Heerbrugg’ met een serie publicaties en evenementen over de hele wereld. In de Benelux organiseert Leica Geosystems het hele jaar door een fotowedstrijd over vier thema’s: geschiedenis, landmeten, machinebesturing en verticale bouw. Op de website van Hexagon is meer informatie over de fotowedstrijd te vinden. 

In de afgelopen 100 jaar heeft de locatie Heerbrugg zich verder ontwikkeld dankzij de engineering en productie van nieuwe sensortechnologie, software en apparatuur, maar ook de wereldwijde organisatie heeft een sterke groei doorgemaakt.

De opwindende geschiedenis van Leica Geosystems laat bijzondere prestaties en opmerkelijke ontwikkelingen zien. Vanaf een uitdagend begin – een gezamenlijk initiatief van Heinrich Wild (de uitvinder), Jacob Schmidheiny (de financier) en Robert Helbling (de gebruiker) – tot talloze productinnovaties voor landmeters en gerelateerde klantgroepen over de hele wereld. Heinrich Wild omschreef deze onstuitbare drang naar innovatie in de jaren dertig als: “De grootste stimulans en tegelijkertijd de grootste aanmoediging is concurrentie voor jezelf.”

Er is in de afgelopen 100 jaar altijd succesvol door middel van innovaties op veranderingen in de markt gereageerd. Het doel is en blijft het nauwkeurig vastleggen van de wereld. Tegenwoordig vooral ook om ermee te kunnen werken in de digitale wereld. Landmeetkunde is en blijft echter de kern van de activiteiten. 100 jaar passie voor landmeetkunde toont het vermogen van Leica om nauwkeurige en betrouwbare instrumenten, geavanceerde software en vertrouwde diensten te leveren aan degenen die de toekomst van de wereld willen vormgeven. Meer informatie over onze landmeetkundige oplossingen vindt u op: https://leica-geosystems.com/nl-be/industries/pure-surveying.

Alle innovaties – van de evolutie van theodolieten naar totaal stations en van de ontwikkeling van laserscanners tot handzame apparatuur voor praktisch dagelijks gebruik – waren erop gericht de productiviteit te verhogen, workflows te verbeteren en waardevolle producten te leveren.

“Als hedendaagse getuigen hebben we zelf een deel van de geschiedenis van het bedrijf kunnen ervaren en vorm kunnen geven”, benadrukt Thomas Harring, CEO van Leica Geosystems en President van de Geosystems Division van Hexagon, “Vooral in hightechbedrijven zijn de huidige successen altijd gebaseerd op de prestaties van voorgangers. Dit is een van de redenen waarom we dit jaar vele onvergetelijke mensen en momenten kunnen eren. We willen niet alleen onze medewerkers en onze leveranciers bedanken, maar ook de vele partners in de markt, in de wetenschap, de politiek en bij de overheden, die ons op onze weg vergezelden en samen met ons de toekomst vormgegeven hebben. Maar we willen in het bijzonder onze klanten bedanken, die ons al 100 jaar vertrouwen en ons keer op keer aanmoedigen om samen met hen te groeien en vorm te geven aan de technologische verandering.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details