Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
HIGH-SPEED DRIVELINE VOOR DE VOLVO L45H EN L50H WIELLADERS

HIGH-SPEED DRIVELINE VOOR DE VOLVO L45H EN L50H WIELLADERS

Met snelheden tot 50 km/u waar de omstandigheden dit toelaten, kunnen de nieuwe hogesnelheidsmodellen van Volvo wielladers de productiviteit verhogen.

Heb je ooit het gevoel dat het tempo van het leven sneller wordt? Dat is zeker het geval bij de Volvo L45H en L50H wielladers. Er is nu een nieuwe optie voor een snelle transmissie beschikbaar voor deze machines, waarbij de topsnelheid meer dan verdubbeld wordt : van 20 km/u tot 50 km/u vergeleken met de standaardtransmissie.

Waarom is een snellere aandrijflijn nodig? Deze machines leggen vaak lange afstanden af tussen werkterreinen, waar de normale transmissie traag is en het alternatief om ze per vrachtwagen te vervoeren duur wordt. Bepaalde toepassingen, zoals sneeuwruimen of laden en transporteren, kunnen ook profiteren van een hogere werksnelheid. De cyclustijden kunnen aanzienlijk worden verkort, wat de productiviteit verhoogd.

KEUZESCHAKELAAR RIJMODUS

Met drie transmissiesnelheden die nu beschikbaar zijn (de optie biedt ook een tussenliggende transmissie die de snelheid tot 30 km/u verhoogt), kunnen klanten de optie kiezen die het beste bij hun behoeften en toepassingen past. Dankzij een keuzeschakelaar voor de rijmodus kan de bestuurder het gedrag van de transmissie aanpassen aan de uitgevoerde werkzaamheden.

Een unieke functie op dit type machine is de mogelijkheid voor bestuurders om te kunnen kiezen tussen verschillende modi: Werk, Transport, Comfort of Eco. Ongeacht de toepassing – material handling met vorken, een vrachtwagen laden, een weg vegen of algemene laad- en transporttaken – er is steeds een werkmodus die geschikt is voor de activiteit, die de productiviteit en het bedieningsgemak verhoogt en de kosten verlaagt.

Naast deze multimodusfunctie biedt een tractievermogenschakelaar bestuurders de keuze uit vijf instellingen die de trekkracht aanpassen aan de bodemomstandigheden. In de praktijk betekent dit minder slip, minder bandenslijtage en een lager brandstofverbruik. Een optionele snelheids-begrenzer bewaakt de maximale snelheid zonder verlies van trekkracht.

Met drie aandrijflijnopties zijn de L45H en L50H wielladers van Volvo CE nog beter afgestemd op de specifieke noden van klanten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details