Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hoe de veiligheid en de efficiëntie bijprojecten met meerdere kranen verhogen?
Bij RDS Weighing & Safety zijn veiligheid en efficiëntie prioritair. Het DCS61-S antibotssysteem speelt hier perfect op in.

Hoe de veiligheid en de efficiëntie bijprojecten met meerdere kranen verhogen?

Bij RDS Weighing & Safety zijn veiligheid en efficiëntie prioritair. Het DCS61-S antibotssysteem speelt hier perfect op in. Het systeem voorkomt dat kranen die binnen hetzelfde draaibereik staan, met elkaar in aanraking komen. Door het gebruik van het systeem, vergroot de projectontwikkelaar de veiligheid op de werf. Maar dat is lang niet het enige wat het systeem te bieden heeft.

Geïntegreerde functies

Door de nieuwe geïntegreerde functies, zorgde het DCS61-S antibotssysteem voor een wereldprimeur. De DCS61-S berekent het risico van botsing tussen alle elementen van de betrokken kranen. Ongeacht het type kraan, brengt het systeem een configureerbare veiligheidsomhulling aan rond de elementen van de machine.

Het systeem wordt geplaatst op torenkranen en mobiele kranen. Hierbij wordt de informatie doorgegeven via een radionetwerk aan de hand van GPS-antennes waardoor het doorlopend de positie van iedere machine kent.

Het gebruik van het DCS61-S antibotssysteem brengt talrijke voordelen met zich mee.

Bij het naderen van het gevaar, grijpt het systeem automatisch in op de besturing om de beweging van de torenkraan te vertragen en vervolgens te stoppen. Daarmee zorgt de technologie dat de desbetreffende kranen nooit met elkaar in aanraking kunnen komen.

Waarom het DCS61-S antibotssysteem gebruiken?

Het gebruik van het DCS61-S antibotssysteem brengt talrijke voordelen met zich mee. Zoals eerder vermeld, voorkomt het systeem dat kranen die binnen hetzelfde draaibereik staan, met elkaar in aanraking komen. Daarnaast kan de kraanmachinist veiliger en efficiënter tewerk gaan. Doordat hij niet meer afhankelijk is van derden, kan hij sneller ingrijpen bij probleemsituaties. De machinist behoudt daarbij een correcte lichaamshouding voor een optimale ergonomie. Hierdoor kan vastgesteld worden dat het DCS61-S antibotssysteem zowel de veiligheid als de productiviteit op de werf garandeert.

Naast de verkoop en de verhuur van het antibotssysteem van AMCS Technologies, is RDS Weighing & Safety ook exclusieve verdeler van Stoneridge-Orlaco camerasystemen voor (mobiele) kranen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details