Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
“Huren wordt soms ingegeven door de angst om te kopen”
DemTech bedient de wereld van bouw en infra met krachtige sloopwerktuigen.

“Huren wordt soms ingegeven door de angst om te kopen”

Een voorzichtige conclusie van Arthur Polak, mede-eigenaar van DemTech Scrap & Demolition Tools. DemTech bedient de wereld van bouw en infra met krachtige sloopwerktuigen. Uitrustingsstukken die zowel gehuurd als gekocht kunnen worden. Voor Arthur Polak maakt het in principe niet uit of de klant huurt of koopt, wel wil DemTech graag meedenken in de allerbeste oplossing. “Op korte termijn kan huren heel interessant zijn, maar wanneer je een rekensom maakt en kijkt naar de langere termijn, dan kan kopen veel aantrekkelijker zijn”, klinkt het.

“De meeste klanten die bij ons huren, doen dit om aanvullend materieel op een project ter beschikking te hebben, naast hun gekochte uitrustingsstukken”, legt Arthur Polak uit. “Veel van onze vaste relaties doen dit op deze manier. Een andere reden om te huren, is wanneer gekocht materieel bij ons wordt binnen gebracht voor onderhoud. ‘The show must go on’, per slot van rekening.” Waar komt de angst voor onderhoudskosten vandaan? Arthur Polak: “Meestal komt die angst uit hoge onderhoudskosten die plots plaatsvinden, grote componenten die falen. In ons leveringsprogramma is er gebruikgemaakt van hoogwaardig materiaal en doordachte technieken. Hierdoor blijven de basisdelen heel en vergen deze enkel onderhoud op de hydraulische functies. Koop je dus kwalitatief hoogwaardig materieel, dan voorkom je nare verrassingen en kun je de onderhoudsintervallen netjes plannen en budgetteren. De TCO is dan heel inzichtelijk, omdat je beschikt over betrouwbare sloopwerktuigen. Kijken we naar de NPK Powerbooster technologie, dan zien we dat er meer kracht beschikbaar is met minder slijtage. Dat is wat je wilt. Een robuust sloopwerktuig, volledig geëvolueerd en gebouwd om lang in bedrijf te zijn, niet alleen op een klus, maar ook qua leeftijd.”

Koop je kwalitatief hoogwaardig materieel, dan voorkom je nare verrassingen en kun je de onderhoudsintervallen netjes plannen en budgetteren.

Maak de rekensom maar eens

DemTech heeft als voorbeeld een berekening gemaakt voor een grote sloophamer. Arthur Polak: “Gehuurd komt deze sloophamer op 46 euro per uur. Wanneer hij gekocht is, dan kost hij nog maar 9 euro per uur. Hierin zijn alle kosten en mogelijke gevolgschades opgenomen, in de praktijk is dit lager. Met een levensduur van twintig jaar en een onderhoudsinterval van vijf jaar is dat niet verwonderlijk.” Voor grote bedrijven biedt het kopen nog een voordeel: het werkt imago­verhogend, wanneer op het eigen materieel het bedrijfslogo prijkt. “Ook de toegenomen flexibiliteit die je hebt met gekocht materieel doet het goed bij de opdrachtgever.” Naast huren en kopen is er nog een tussenweg: leasen. “Steeds meer financieringsbedrijven bieden leaseconstructies aan die zeer interessant zijn”, besluit Arthur Polak. “Je hikt dan niet aan tegen een grote uitgave in één keer, maar geniet wel alle voordelen van het eigenaarschap. Ook in leaseconstructies kan DemTech prima bemiddelen!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details