Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) lanceert de A-serie HL900-wielladers in 3 uitvoeringen

Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) lanceert de A-serie HL900-wielladers in 3 uitvoeringen

Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) lanceert de A-serie HL900 met drie wielladers met Stage V-certificering: de HL940A, HL955A en de HL960A.

De nieuwe A-serie omvat meer dan alleen de Stage V-norm

Vanwege een aanhoudend sterke vraag naar zware wielladers op de Europese markt, is HCEE gereed om zijn nieuwe programma wielladers, de A-serie, te presenteren als antwoord op de uitdagingen in de vele uiteenlopende klantsegmenten.

De A-serie bestaat uit machines die voldoen aan de Europese emissienorm Stage V. Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) heeft besloten om niet alleen aan de verplichte Europese vereisten te voldoen, maar nog veel verder te gaan. Daardoor kan HCEE zijn brede klantenbasis een nieuwe reeks machines aanbieden die maximale prestaties leveren, de productiviteit verhogen, cruciale veiligheidskenmerken toevoegen, het bedrijfstijdenbeheer en de bedrijfstijden van de machines verbeteren en tegelijkertijd bedieningsvriendelijk zijn voor de machinisten, kortom: de geboorte van de nieuwe A-serie!

Uitmuntende eigenschappen voor de volgende generatie wielladers

De wielladers uit de nieuwe A-serie van HCEE beschikken over een groot aantal eigenschappen en functies. De productontwikkelingsafdeling van HCEE presenteert met trots een scala aan toonaangevende technologische verbeteringen, die rechtstreeks gerelateerd zijn een verbeterde brandstofzuinigheid, verbeterde veiligheid, langere bedrijfstijd en een verbeterd beheer van het machinepark.

Overzicht van hoofdkenmerken en klantvoordelen

1. Motorenplatform van Cummins: milieuvriendelijk

De Cummings B6.7-motor met een alles-in-één uitlaatnabehandelingssysteem levert de gloednieuwe wielladers veel voordelen op. De motor is niet alleen Stage V-gecertificeerd, maar ook gemakkelijk te onderhouden, dankzij de diagnose die verbonden is met Hi-Mate, de lange onderhoudsintervallen en de regeneratiefunctie voor het roetfilter. Omdat voor het uitlaatnabehandelingssysteem geen handmatige roetfilterregeneratie nodig is en het geen EGR heeft, is de betrouwbaarheid van de motoren van dit platform verbeterd.

2. Brandstofzuinig dankzij de Power Smart-modus

Het menu IWM (Intelligent Work Mode) maakt drie motorstanden mogelijk: Power, Smart Power en Economy, waarmee gekozen kan worden tussen optimaal motorvermogen of een verlaagd brandstofverbruik, afhankelijk van de toepassing. Met de Power Smart-modus wordt het energieverlies verlaagd en gemiddeld 3% – 5% brandstof bespaard. Daarnaast wordt het motorvermogen geoptimaliseerd voor een hoger koppel bij een lager toerental. Dat is een andere manier om de brandstofefficiëntie te verbeteren, terwijl het motorvermogen wordt geoptimaliseerd en de reactietijd van de motor wordt verbeterd.

3. Groot bedieningsgemak voor de machinist

De royale bestuurderscabine is voorzien van een elektrohydraulische, ergonomische joystick voor de comfortabele bediening van alle functies van de voorladerarm. Optioneel kan de wiellader worden uitgerust met een tweede geavanceerde stuurhendel waarmee de machine met een joystick kan worden bestuurd – een functie waar veel machinisten om vragen. De premiumstoel wordt geleverd met een vierweg-luchtvering (op/neer en voor/achter) en de volledig verstelbare armsteun zorgt voor meer comfort voor de machinist en vermindert vermoeidheid

4. Deurafstandsbediening

Met het oog op bedieningsgemak en veiligheid voor de machinisten heeft HCE een optioneel deuropeningssysteem op afstand ontwikkeld. Hiermee kan de machinist de cabinedeur openen terwijl hij naar de machine loopt, waarmee de kans op ongevallen daalt wanneer de deur wordt geopend terwijl hij op de treden staat.

5. AAVM en achteruitrijsensoren

De wielladers uit de A-serie van Hyundai zijn standaard uitgerust met een achteruitrijcamera die Hyundai zelf ontwikkeld heeft. Hyundai biedt als optie achteruitrijsensoren aan, net als bij een personenauto, waarmee zowel overdag als ’s nachts snel en betrouwbaar obstakels binnen 10 meter kunnen worden gedetecteerd. Voor een verbeterde veiligheid op de werklocatie is het geavanceerde AAVM 4-camerasysteem eveneens als optie leverbaar. Het Hyundai-systeem met vier camera’s waarschuwt de machinist als personen of gevaarlijke objecten worden gedetecteerd, waardoor de machinist beschikt over een zeer nauwkeurige controle over machine en omgeving. Het camerasysteem omvat uit twee belangrijke systemen: AVM (Around View Monitoring) en IMOD (Intelligent Moving Object Detection). Vier camera’s filmen aan elke zijde van de machine, zodat het AVM-systeem een 360°-overzicht biedt van de omgeving rond de machine. IMOD geeft alle bewegingen rond de machine aan. Beweging wordt op de monitor getoond door een rechthoek om het bewegende object te plaatsen of door de zijde met pijlen aan te geven waar de beweging is gedetecteerd.

6. Nieuw ontwerp van de motorkap

Door de vorm van de motorkap aan te passen, is het directe zicht naar de achterkant van de machine bij achteruitrijden drastisch verbeterd. HCE heeft de voorkant van de motorkap ingekort en de uitlaatpijp van de rechterzijde naar de middenlijn van de motorkap verplaatst. Niet alleen is het zicht voor de machinist verbeterd, wat meer vertrouwen biedt, ook is de werklocatie een stuk veiliger geworden.

Alle bovengenoemde veiligheidsmaatregelen (items 4-5-6) maken de Hyundai-wielladers uit de A-serie tot een van de veiligste in de branche.

7. Bedrijfstijd & productiviteit

De HL955A en HL960A worden geleverd met een verhoogde achterascapaciteit voor een langere levensduur. Beide machines kunnen worden besteld met een optionele heavy-duty vooras voor afvalverwerking en speciale industriële toepassingen. De alles-in-één hoofdregelklep – een combinatie van de rijregelklep en de EPPR-klep – maakt een verbeterde bedrijfstijd mogelijk omdat er minder hydraulische slangen zijn – en zodoende een geringer risico van schade door lekkage.

De HL940A en HL955A worden geleverd met een nieuwe parallelle Z-Bar-verbinding voor parallelle hefbeweging en uitstekende achterwaartse kantelkrachten. Voor een verbeterde veelzijdigheid biedt Hyundai Construction Equipment naast de standaard wielladertoepassingen zijn wielladermodellen ook aan met een verlengd laadframe, een ISO-snelkoppeling en twee speciale “Toolmaster”-versies voor klanten die werkzaam zijn in de landbouw, recycling, afvalverwerking, bosbouw of industriële toepassingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details