Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hyundai Construction Equipment (HCE) gaat samen met Hyundai Motors ‘graafmachines op waterstofcellen’ ontwikkelen

Hyundai Construction Equipment (HCE) gaat samen met Hyundai Motors ‘graafmachines op waterstofcellen’ ontwikkelen

  • Ontwikkeling van graafmachines op waterstofcellen gaat in 2020 van start, met streefdatum voor grootschalige distributie in 2023
  • Waterstofcellen zijn beter verenigbaar met grote bouwmachines, omdat capaciteitsuitbreiding eenvoudiger is dan bij lithiumaccu’s
  • De overeenkomst biedt Hyundai Construction Equipment naar verwachting een kans om de toekomstige markt voor waterstofmachines aan te voeren en zich beter voor te bereiden op de invoering van een wereldwijde norm

 

Hyundai Construction Equipment heeft onlangs besloten zijn krachten met de Hyundai Motor Group te bundelen om ’s werelds eerste bouwmachines op waterstof te ontwikkelen. Vorige maand ondertekende Hyundai Construction Equipment een memorandum van overeenstemming om samen met Hyundai Motors en Hyundai Mobis bouwmachines op waterstofcellen te ontwikkelen in zijn Mabuk Research Center in Yongin-si, Gyeonggi-do. Samen gaan de drie ondernemingen kijken of ze de komende jaren heftrucks op waterstof en middelgrote/grote graafmachines op waterstof kunnen ontwikkelen.

Volgens het memorandum zullen Hyundai Motors en Hyundai Mobis waterstofcelsystemen, inclusief accu’s, ontwerpen en vervaardigen, terwijl Hyundai Construction Equipment graafmachines en heftrucks zal ontwerpen en vervaardigen en op prestaties zal beoordelen. De streefdatum voor grootschalige productie en distributie is vastgesteld op 2023.

In tegenstelling tot conventionele dieselmachines maken elektrische bouwmachines op waterstof gebruik van elektriciteit als energiebron. Deze wordt opgewekt door de chemische reacties tussen waterstof en zuurstof, waardoor er geen giftige gassen in de lucht worden uitgestoten. Omdat de vraag naar milieuvriendelijke machines de laatste jaren overal ter wereld snel groeit, is de verwachting dat bouwmachines op waterstof Hyundai Construction Equipment zullen helpen om in de wereldwijde bouwmarkt van de toekomst te concurreren.

Diverse pogingen om de capaciteit van lithiumaccu’s te vergroten, zijn bovendien mislukt door structurele problemen. Vergeleken daarmee zijn waterstofcellen heel wat eenvoudiger uit te breiden, waardoor ze een veel logischere keuze zijn voor grote heftrucks of graafmachines.

Door de samenwerking tussen Hyundai Construction Equipment, dat wereldwijd ruim 540 dealers in meer dan 140 landen heeft, en Hyundai Motors, dat met zijn waterstofceltechnologie tot de wereldtop behoort, ontstaat een ecosysteem op basis van waterstof, dat naar verwachting een impuls zal geven aan de bouwmachinesector. Dit is iets waar alle belanghebbenden in de sector reikhalzend naar uitkijken.

Hwang Jong-hyun, hoofd van de R&D-divisie van Hyundai Material Handling bij Hyundai Construction Equipment: “Met deze nieuwste overeenkomst hebben we een basis gelegd die ons in staat stelt om eerder dan onze concurrenten de kerntechnologie voor bouwmachines op waterstof te bemachtigen. Verschillende landen proberen wereldwijde normen in te voeren door de prestaties van machines te certificeren en relevante wetten voor de verkoop van bouwmachines op waterstof aan te nemen. Hyundai Construction Equipment zal zijn uiterste best doen om deze uitdagingen het hoofd te bieden en in de toekomst een leidende rol te spelen in de markt.”

Ondertussen is Hyundai Construction Equipment zich de laatste jaren blijven richten op de ontwikkeling van milieuvriendelijke bouwmachines. Het bedrijf produceerde in 2010 op grote schaal de eerste reel-type elektrische graafmachine (bedrade machine voor gebruik met ingestoken kabel) en ontwikkelde in 2018 voor het eerst in Korea een kleine elektrische graafmachine die was uitgerust met een accu met grote capaciteit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details