Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hyundai-dealer Taylor & Braithwaite verkoopt de eerste Hyundai  HX900 L in Europa aan de Britse sloopgigant ABLE UK

Hyundai-dealer Taylor & Braithwaite verkoopt de eerste Hyundai HX900 L in Europa aan de Britse sloopgigant ABLE UK

Taylor & Braithwaite, dealer van HCEE (Hyundai Construction Equipment Europe) in Cumbria VK, heeft de eerste Hyundai HX900 L-rupsbandgraafmachine verkocht aan de toonaangevende sloop- en recyclinggigant, ABLE UK. Met zijn hoofdvestiging in Middlesbrough Engeland, is ABLE UK werkzaam in verschillende veeleisende industriële en zakelijke sectoren en heeft het bedrijf een naam opgebouwd als specialist in complexe sloop- en demontageprocessen.

De 90 ton zware HX900 L wordt ingezet op de locatie Able Seaton Port (ASP), bij Hartepool aan de Engelse noordoostkust, aan de monding van de rivier Tees. Hier knipt de machine zware stukken metaal op maat, zodat deze geschikt zijn voor verder hergebruik. Voor sloopwerk is de HX900 L uitgerust met een 10-tons Fortress-sloopschaar. Daarnaast is de machine voorzien van een bak van 4,85 m3 voor graafwerk.

Chris Jordan, sales manager van Taylor & Braithwaite sloot de overeenkomst met ABLE. “Omdat hun werkvolume aanzienlijk is toegenomen, was het bedrijf op zoek naar een machine waarmee het proces van het recyclen van het metaal kon worden versneld. Ze zochten een graafmachine die bestand is tegen een agressief werkmilieu en die de capaciteiten heeft om de zware taken het hoofd te bieden.”

De gesprekken begonnen ermee dat Chris in overleg trad met Philip Mangan, bedrijfsleider van ABLE, over de wensen die het bedrijf had en welke modellen Hyundai hiervoor zou kunnen aanbieden. “Nadat wij hadden vastgesteld welke Hyundai-machine het beste aansluit bij de wensen van het bedrijf”, vervolgt Chris, “besprak ik met de inkoopmanager van ABLE, Matthew Davies, de specificaties en de mogelijkheden van de HX900 L – inclusief het hefvermogen en het werkbereik. ABLE heeft deze gegevens uitgebreid bestudeerd. Nadat de onderhandelingen met Matthew Davies en Philip Magan over de definitieve specificaties en de kosten werden afgerond, konden de handen worden geschud. Tussen de eerste aanvraag en het afleveren van de machine op de locatie zaten ongeveer vijf maanden.”

ABLE UK had al ervaring met het merk Hyundai, doordat het bedrijf in 2016 een 43-tons graafmachine van het model R430LC-9A kocht. Chris voegt toe: “Het besluit van ABLE om voor Hyundai te kiezen werd in grote mate beïnvloed door de betrouwbaarheid van dat oudere model. Hun eerste Hyundai, de R430LC-9A, heeft zich bewezen als een uiterst betrouwbare en robuuste machine.”

“Het sluiten van deze overeenkomst met ABLE voor de koop van deze machine was erg belangrijk voor Taylor & Braithwaite en voor Hyundai als merk”, besluit Chris. “De door ABLE aangekochte HX900 L was de eerste machine van dit type die werd geïmporteerd in het VK en tegelijkertijd ook de eerste HX900 L die werd verkocht in Europa. Dit is het zwaarste Hyundai-model dat momenteel draait in het VK. Als gevolg van deze verkoop hebben wij nu verschillende overige aanvragen ontvangen voor deze nieuwe Hyundai-machine. Wij zijn stiekem best trots dat wij als eerste dealer deze krachtpatser naar het VK hebben kunnen halen. En wij verwachten in de nabije toekomst nog meer orders voor deze machine te kunnen noteren.”
Philip Mangan, bedrijfsleider ABLE UK, merkt op: “wij zijn meer dan tevreden met onze 90-tons machine en wij zien er naar uit de samenwerking verder voort te zetten. De HX900L presteert uitstekend – wij hadden ons niets meer kunnen wensen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details