Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Hyundai vernieuwt elektrische drie- en vierwielheftrucks: efficiëntie, verbruik en ergonomie zijn duidelijk verbeterd

Hyundai vernieuwt elektrische drie- en vierwielheftrucks: efficiëntie, verbruik en ergonomie zijn duidelijk verbeterd

Hyundai Material Handling heeft de elektrisch aangedreven drie- en vierwielheftrucks uit de zeer succesvolle U-serie grondig herzien. Centraal in de verdere ontwikkeling staan comfort, vermogen en een verlaagd stroomverbruik.

De driewielheftrucks 15BT-9U/18BT-9U en 20BT-9U met een hefvermogen tussen 1500 en 2000 kg worden op de mondiale markt gelanceerd met zeer krachtige componenten. Nieuw zijn de Zapi-regelingen uit de ACE-serie, de Schabmüller-aandrijvingsmotoren en de ZF-wielaandrijvingen. De nieuwe motoren zijn bovendien krachtiger (tractiemotoren 2 x 5,4 kW, hefmotor 14,9 kW). Voor een verbeterde zachte aansturing van de motoren zorgen Zapi ACE-regelingen in de beveiligingsklasse IP 65.

Totaalaanzicht van een driewielheftruck van de nieuwe U-serie van Hyundai. Talrijke kenmerken en nieuwe componenten zorgen bij de driewielheftruck voor een energieverbruik dat tot 33% lager is in vergelijking met de voorgaande serie.

 

De elektrische besturing die nu is ingebouwd, verbruikt alleen energie bij het bedienen van het stuurwiel. Daarmee wordt het stroomverbruik verlaagd met zo’n 33%. De stuurweerstand neemt toe met de rijsnelheid – dat zorgt voor veilig en comfortabel rijden met de driewielheftruck die een topsnelheid van 20 km/h heeft. Een verdere vernieuwing is de elektromagnetische vastzetrem die automatisch wordt geactiveerd tijdens het stoppen, zonder een schakelaar te bedienen. Deze voorkomt op een betrouwbare wijze ook het achteruit rollen van de heftruck op hellingen/opritten.

  • • 15BT-9U en 18BT-9U 525 tot 620 Ah (LION 376/470 Ah NMC)
  • • 20BT-9U batterijen van 625 tot 750 Ah

 

Het 4,3″-display is reflectievrij en nog beter afleesbaar. Het informeert de bestuurder. De bestuurder heeft keuze uit drie werkstanden en ontvangt de foutmeldingen via weergegeven codes. Ook een OPSS (Operator Presence Sensing System – hef- en rijbeweging en mastkanteling zijn geblokkeerd wanneer de bestuurder niet op zijn stoel zit) is aanwezig.

Voor alle driewielheftrucks biedt Hyundai Li-ion-batterijen aan in NMC-techniek. De besturing van de heftrucks is standaard geconfigureerd voor de omzetting van conventionele batterijen naar Li-ion-batterijen. De hefframes van de driewielheftrucks lopen uiteen van 2700 tot 7000 mm en zijn daarmee geschikt voor alle typische toepassingsgebieden.

De vier vierwielheftruckmodellen 25B-9U, 30B-9U en 35B-9U bestrijken het draaglastbereik van 2500 tot 3500 kg/500 mm LSP (Load Sensing point). Bij deze krachtige machines met een boordspanning van 48 V is nu een elektrohydraulische stuurbekrachtiging ingebouwd, die tot 17% energie bespaart. Nieuwe, stille hydraulische pompen zijn een ander kenmerk en zorgen voor meer vermogen, een lager verbruik en een stillere werking. De 25B-9U wordt aangedreven door een 720Ah/48V-batterij. De grotere machines door 810/900Ah-batterijen. Voor alle vierwielmodellen zijn Li-ion-batterijen beschikbaar met een vermogen van 564 Ah (NMC-techniek).

Het 4,3″-kleurendisplay informeert de bestuurder. Ook de werkstanden worden hier
gekozen.

 

Standaard zijn de vierwielstapelaars uit de U-serie uitgerust met een zijdelingse batterijwisselfunctie, de optie voor het verwijderen van de batterij aan de bovenzijde blijft echter in het programma. Alle drie- en vierwielheftrucks kunnen af fabriek worden geleverd met verwarmde, gesloten cabines. De cabinedeuren van de vierwielheftrucks zijn naar keuze een- of tweedelig, die van de driewielheftrucks altijd eendelig.

Wagenparkbeheer en betere standaarduitrusting

De drie- en vierwielheftrucks uit de U-serie worden per direct standaard uitgerust met Continental-banden van het type SC18 SE voor een stiller gebruik, meer comfort en meer vermogen. Andere bandtypes (strepend/niet-strepend) evenals talrijke speciale uitrustingen zijn af fabriek leverbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details