Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Innovatieve veiligheidsschoen voorkomt rugklachten dankzij sensoren

Innovatieve veiligheidsschoen voorkomt rugklachten dankzij sensoren

Allshoes zet met Redbrick Smart Safety Shoe belangrijke stap in actieve bescherming

Allshoes heeft samen met Technische Universiteit (TU) Delft het concept voor de eerste Redbrick Smart Safety Shoe ontwikkeld, een veiligheidsschoen die gebruikers actief beschermt. Met behulp van slimme sensoren in de zool en een algoritme op basis van machine learning herkent de Smart Safety Shoe verkeerde (til)houdingen. De drager wordt dan onmiddellijk gewaarschuwd. Door verkeerd tilgedrag te signaleren en te verbeteren voorkomt de werknemer rugklachten en uitval op de langere termijn.

Allshoes verwacht de innovatieve veiligheidsschoen in 2025 op de markt te brengen. De ontwikkeling van de Smart Safety Shoe is nu in de afrondende fase, de technologie werkt en het onderzoek is afgerond. De volgende stap: de technologie in de zool verwerken zonder in te leveren op het bekende comfort en beschermende vermogen van Redbrick. Daarna wordt de schoen voorbereid voor productie. De Smart Safety Shoe zal geïntroduceerd worden in de Redbrick schoenenlijn. Klik hier voor de video over het ontwikkelingsproces.

Intensieve samenwerking met TU Delft

Allshoes heeft tijdens het proces intensief samengewerkt met studenten van de TU Delft. Vanaf het eerste onderzoek naar wat een slimme veiligheidsschoen moet zijn tot een eerste prototype dat houdingen kan herkennen op basis van een machine learning model. Dit model kan verschillende (til)houdingen detecteren en werkt universeel voor zowel mannen als vrouwen, klein, groot, licht en zwaarder.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, dat is de gedachte achter de ontwikkeling van de Redbrick Smart Safety Shoe. In Nederland voert 1 op de 3 werknemers in magazijnen en de bouw regelmatig fysiek zware werkzaamheden uit. Uit diverse studies blijkt dat er een relatie bestaat tussen veel fysiek werk en rugklachten. Bij ernstige klachten zullen medewerkers zich ziek melden of kunnen ze zelfs (deels) arbeidsongeschikt raken. Ten eerste is dit enorm vervelend voor de werknemer en daarnaast zorgt het voor extra kosten voor de werkgever.

De Smart Safety Shoe is uitgerust met sensoren die de drager helpt om rugblessures te voorkomen. De schoen herkent onveilige tilhoudingen in diverse omstandigheden en kan de drager informeren over mogelijke gevaren. Dat is veiliger voor de medewerker en beter voor de werkgever als dit leidt tot minder ziekteverzuim.

Informatie

De Redbrick Smart Safety Shoe is naar verwachting in 2025 verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar www.redbrick.eu. Klik hier voor de video over het ontwikkelingsproces.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details