Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Japanse fabrikant AIRMAN breidt steeds verder uit

Japanse fabrikant AIRMAN breidt steeds verder uit

AIRMAN Japan (= Hokuetsu Industries) is op de Europese markt hoofdzakelijk bekend om z’n minigraver-gamma vanaf 0,8 t.e.m. 5,5 ton. De Japanse fabrikant breidt steeds verder uit en heeft zonet 17 miljoen euro geïnvesteerd in een bijkomende hypermoderne fabriek. Deze fabriek, genaamd ‘EN System’ is 100% eigendom van het moederbedrijf AIRMAN / HOKUETSU INDUSTRIES en zal hoofdzakelijk instaan voor de ontwikkeling en productie van elektronische componenten, alsook voor nieuwe bouwmachines. Dit allemaal gebaseerd op een ecologisch-vriendelijke werkwijze. De ligging van de fabriek op Japans grondgebied vlakbij de hoofdzetel is niet de goedkoopste keuze voor de productie, maar wel een zéér bewuste keuze: De Japanse visie van AIRMAN is zo dat topkwaliteit en perfectie primeert boven een low-cost productie in lageloonlanden waar de kwaliteit vaak niet gegarandeerd kan worden. En deze visie werpt ook z’n vruchten af zo blijkt:

Het feit dat Airman / Hokuetsu Industries een zéér sterke evolutie gemaakt heeft in het laatste decennia, laat zich ook blijken op de Japanse beurs. Het bedrijf is in de hoogste rang beursgenoteerd in de ‘Tokyo Exchange market’ waar het genoteerd staat tussen de allergrootste bedrijfsnamen in Japan. Opvallend: In de periode tussen 2011 en 2019 is hun aandeelwaarde maar liefst 6x (!) verdubbeld.
Kortom, deze Japanse speler doet ’t opvallend goed in de wereldwijde markt en is aan zeer sterke opmars bezig!

Alle cijfers op een rijtje:

Nieuwste investering:                  € 17.000.000,-

Oppervlakte nieuwe fabriek:    8000 m²

Omzetcijfer in 2019:                       JPY 41.022.000.000,-  (omgerekend: ruim 335 miljoen euro)

Oprichtingsjaar:                               1938 (met een startkapitaal van JPY 15.000,- omgerekend 123 euro)

Huidig kapitaal 2019:                      JPY 3.416.540.000,- (omgerekend: ruim 27,5 miljoen euro)

Aantal vestigingen IN Japan:      3x

Aantal vestigingen overzees:    4x (Europa, Zuid-Oost Azië, Amerika, China)

Belgisch importeur DEVAKO Machinery ziet ook jaarlijks het verkoopcijfer van de Airman minigraafmachines in stijgende lijn gaan: “Zelf ervaren wij ook dat er zich slechts zeer uitzonderlijk garantie-problemen voordoen en zelfs na de verstreken garantietermijn, dan valt het op dat de levensduur van alle slijtage-delen uiterst lang is. De sublieme afwerking van de machines, krachtige en soepele werking, hoog comfortniveau voor de machinist, lange levensduur met lage onderhoudskost,.. doen volgens ons de klant steevast opnieuw voor Airman kiezen. Een snelle en betaalbare dienst na verkoop hebben daar uiteraard ook veel mee te maken!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details