Pladdet

Een overduidelijke wegwijzer naar de open dagen van Pladdet in Biervliet.

02:19
28-08-2019

Jubileum in teken van verdere groei

Pladdet mag dan een jubileum vieren, de groei is er nog lang niet uit. Dat bewezen de aanwezige buitenlandse dealers tijdens de open dagen. “We zetten sterker in op export en willen ook buiten Nederland verder groeien”, zegt mededirecteur Jonathan de Putter. “Vandaar dat we veel buitenlandse dealers op bezoek hebben tijdens deze twee open dagen.” Ze vielen overigens nauwelijks op tussen de duizenden andere bezoekers, zo druk was het in Biervliet.

De Tweede Wereldoorlog was nog in volle gang toen de broers Krijn en Ko Pladdet in Zeeuws-Vlaanderen een agrarisch loonbedrijf startten. Al gauw werden er ook machines verkocht en nam de vraag naar aanbouwdelen voor graafmachines sterk toe. Groeien doet Pladdet dus al vanaf het begin. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer in Bier­vliet, de landelijk gelegen vestigingsplaats.

Pladdet

Een geïnteresseerde bezoeker krijgt uitleg bij de walsmachine waarmee de staalplaten van de bakken in vorm worden gebracht.

Jonathan de Putter en Gerrit Cazant zijn schoonbroers en jeugdvrienden en ze zien allebei kansen op internationaal gebied. Vandaar dat ze vanaf hun aantreden in 2009 bezig zijn een wereldwijd dealernetwerk uit te bouwen. Pladdet floreert, ontwikkelt en vernieuwt en dat altijd weer vanuit de familiewaarden kwaliteit en betrouwbaarheid. “Daarom”, zeggen beide directieleden, “zetten wij ons steeds in voor het leveren van een goed product tegen een eerlijke prijs.” En zorgen ze goed voor hun ruim honderd eigen werknemers en trouwe klanten, waarbij het dealership van topmerk Hitachi uiteraard een grote rol speelt.

Pladdet

Jonathan de Putter en Gerrit Cazant zijn sinds hun aantreden in 2009 bezig om Pladdet wereldwijd op de kaart te zetten.


Het werkt
De vraag is natuurlijk of dat werkt. Wel, die vraag werd op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei beantwoord door de bezoekers, die in groten getale kwamen opdagen. Trok de vorige open dag in 2010 al zo’n 3.500 bezoekers, dit keer waren het er ruim meer dan 5.000. Een complimenteuze drukte dus voor de medewerkers van Pladdet. Dat de bezoekers elkaar niet in de weg liepen, heeft een eigen reden. Toen ondergetekende enkele jaren geleden het bedrijf bezocht, waren er al wat productiehallen bijgebouwd. Tijdens de open dagen eind mei bleken er nog eens drie hallen te zijn bijgebouwd. Een logisch gevolg van de verdere groei van het productgamma. 

Pladdet

Op het demoterrein was er grote belangstelling voor de nieuwe grond/ballastzuiger aan een Hitachi Zaxis 210LC.


Leuke nieuwtjes
Niet alleen in aantallen, ook in de soort van producten groeit Pladdet gestaag verder. Zo zagen we een uitgebreide uitstalling van SMP tiltrotators en aanverwanten, waren de houtgrijpers en –splitters van Woodpecker niet over het hoofd te zien, draaide een Hitachi graafmachine met een (grind)zuigbak en vertelde Jonathan de Putter ons over het dealership van Movax. Het Finse bedrijf staat bekend om de innovatie methoden om damwanden en heipalen in de grond te plaatsen, heeft grondboren en voorboorders en dat alles voor een breed toepassingsgebied: van weg en rail tot water en energie.

Daarnaast is Pladdet inmiddels een bekende naam in de sloopwereld, met een eigen lijn sloophamers en zien we ook vergruizers, combischaren en schrootscharen liggen in de magazijnrekken.

Pladdet

In de hallen met de vacaturestand en de presentaties van toeleveranciers was het een komen en gaan van nieuwsgierige bezoekers.


Aanpassen van machines
De duizenden bezoekers werden via een slingerende looproute door het hele bedrijf heen geleid. Met eigen ogen konden ze zien hoe aanbouwdelen en uitrustingsstukken door de medewerkers van Pladdet van begin tot eind worden gefabriceerd. Van het ontwerpen met behulp van 3D-tekenprogramma’s, waarvan de tekeningen machines in de werkplaats aansturen, tot het vele handwerk bij het samenstellen en aflassen van die veelheid aan eigen producten. De lijst is lang en naast de vele standaardproducten (grijpers, bakken, palletframes…) gaat het vaak ook om op maat gemaakte aanbouwdelen. Speciale tak van sport is het aanpassen van machines: de bouw van triple booms, verlengen van gieken (long-fronts), versterken van sloopgieken, ombouwen tot verstelbare/kantelbare cabines, ballastverzwaringen, enzoverder.  

Pladdet

De open dagen bij Pladdet hadden voor groot en klein het nodige te bieden.

Tekst: Pieter de Mos
Beeld: Pieter de Mos

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Hitachi , Pladdet , Sectornieuws

Bouwmat partners

wa475-10_05-kopieren