Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Kampioen op oneffen terrein
De 6103R is een machine die ontworpen is voor de industriebouwers.

Kampioen op oneffen terrein

Al meer dan 25 jaar produceert de Duitse fabrikant Sennebogen telescoopkranen op rupsen. Met een modellenreeks van 16 tot 130 ton in 9 verschillende gewichtsklassen hebben ze dan ook het meest uitgebreide gamma rupstelescoopkranen ter wereld. De nieuwste leden van de familie verdienen een extra toelichting. 

De 6103R is een machine die ontworpen is voor de industriebouwers. Met een totale breedte bij uitgeschoven rupsen van 5,0m kan ze nog vlot tussen de kolommen door en het hefvermogen van 100 ton zorgt ervoor dat wat zwaardere betonnen elementen nog vlot kunnen geplaatst worden. Omdat transporteerbaarheid een cruciaal gegeven is heeft de machine rupsen die inschuiven voor transport of ook gedemonteerd kunnen worden om het transportgewicht nog verder te verlagen indien nodig. Met aangebouwde rupsen is de machine in transportstand 3,5 m breed en weegt ze nog zo’n 60 ton. 

Zonder rupsen wordt ze slechts 3,0 m breed en weeg ze nog slechts 42 ton. Om een gieklengte van 46,8 m te kunnen realiseren maakt Sennebogen gebruik van het pin boom-systeem dat langere gieklengtes en grotere hefvermogens mogelijk maakt. Niet onbelangrijk in de industriebouw waar soms brede spanten moeten geplaatst worden die een grotere hefhoogte vereisen omwille van de door de tweesprong gevormde driehoek. Maar waar de Sennebogen echt het verschil maakt is in de hefcapaciteit in scheefstand. De heftabellen tot 4° scheef zijn ronduit indrukwekkend in vergelijking met alle vergelijkbare machines op de markt. En laat een typische werf in de industriebouw nu niet bepaald biljartvlak zijn.

De jongste telg is de vernieuwde 683R.

De jongste telg is de vernieuwde 683R. Met zijn 80 ton hefvermogen ook een flink uit de kluiten gewassen machine. Hiervoor greep Sennebogen terug naar de vertrouwde 42m lange giek van het oude model 683R die slechts zeer lichte aanpassingen onderging. Dit is dus een zogenaamde ‘full power boom’. De beproefde giek met interne getrapte telescoopcilinder waardoor continu en traploos uitschuiven onder 100% last mogelijk is. Deze robuuste machine is dan ook uitermate geschikt voor het zwaardere infrastructuurwerk maar kan door zijn afmetingen en vlotte transporteerbaarheid ook ingezet worden voor montagewerkzaamheden. De onderwagen werd immers volledig hertekend en is de lichtere versie van het model 6103 hierboven. Werk- en transportbreedtes zijn dan ook identiek. De transportgewichten uiteraard iets lager met respectievelijk 55 en 36 ton met of zonder rupsen aangebouwd. Ook voor deze machine zijn de heftabellen in scheefstand uitermate impressionant.

Sennebogen ontwerpt zijn machines specifiek als rupstelescoopkraan. Daardoor zijn de componenten (giek-onderwagen-bovenwagen) optimaal op elkaar afgestemd en krijg je een compromisloze machine. Dat er in België nog tal van machines van ongeveer 20 jaar oud met om en bij de 20 000 draaiuren aan de slag zijn is een duidelijk bewijs van de oerdegelijke Duitse kwaliteit.

In Belgïe wordt de import en service van Sennebogen hijskranen verzorgd door Van Haut uit Kruibeke     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details