Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Kärcher en Holder bundelen krachten en versterken zo hun marktpositie

Kärcher en Holder bundelen krachten en versterken zo hun marktpositie

Na de gedeeltelijke toetreding van de Max Holder-bedrijvengroep tot Alfred Kärcher SE & Co KG in juli 2019, vond een maand later de volledige overname plaats. Ondertussen is Max Holder GmbH, de specialist in implement carriers, volledig geïntegreerd in de organisatie van Alfred Kärcher. Beide merken blijven behouden en zullen verder ontwikkeld worden via een tweemerkenstrategie. De commerciële samenwerking op de Belgische markt gaat van start op 1 januari 2022, met de overname van de verkoop en dienst na verkoop van Hilaire Van Der Haeghe N.V.

Specialist in werktuigendragers

Max Holder GmbH werd in 1888 opgericht in Reutlingen en groeide uit tot dé marktleider op het vlak van ontwikkeling en fabricatie van werktuigendragers voor onder andere openbare besturen. De jarenlange ervaring en uitzonderlijke knowhow van Max Holder is strategisch zeer interessant en sluit perfect aan bij het bestaande Kärcher Municipal programma.  Zo biedt het bedrijf, dat 320 mensen tewerkstelt, implements carriers met diverse motorvermogens aan voor alle seizoenen (vegen, snoeien, maaien, sneeuwruimen, …). Bovendien beschikt Max Holder over een wereldwijd netwerk met meer dan 250 service- en verkooppunten en heeft het een sterke vertegenwoordiging in Noord-Amerika.

Synergiën benutten

Vandaag maakt Max Holder integraal deel uit van Alfred Kärcher, al zal de fabrikant van implement carriers wel zelfstandig blijven opereren. In de toekomst wil Kärcher de synergievoordelen inzake ontwikkeling, aankoop en verkoop volop laten spelen en zo de marktpositie van beide bedrijven verder versterken. Het merk Holder wordt behouden en zal deel uitmaken van een dual brand strategie.

Lokale verankering in België

In België is Hilaire Van Der Haege N.V. uit Wilrijk de Holder-partner, die samen met een aantal verdelers instaat voor de verkoop en naverkoopdienst. Kees Wagtmans, managing director van Kärcher Belux: “Vanaf 1 januari 2022 zullen wij de verkoop en dienst na verkoop overnemen van Hilaire Van Der Haeghe N.V. Kärcher N.V. blijft samenwerken met de bestaande Holder-verdelers. De Holder-activiteiten zullen gecoördineerd worden vanuit het Benelux Municipal Competence Center in Ternat, voor advies en de bijbehorende dienst na verkoop. Wij bedanken Hilaire Van der Haeghe voor de jarenlange inzet voor het merk Holder op de Belgische markt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details