Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Keep it green

Keep it green

Om de natuur en het klimaat te beschermen, moeten we allemaal een steentje bijdragen. Tramac Benelux heeft zich ingeschreven in het ecologische herbebossingsprogramma van Tree-Nation. Per geleverde grote Montabert sloophamer worden maar liefst 200 bomen aangeplant. Nu waren de sloophamers van Montabert altijd al bijzonder groen, maar nu helpen ze ook nog eens mee om woestijnvorming te voorkomen, het broeikaseffect te verminderen en armoede te bestrijden.

Tramac Benelux is reeds vijftig jaar invoerder van Montabert sloophamers. Die zijn om meer dan één reden als een groen product te bestempelen. Zo kunnen door de variabele slagkracht graafmachines 20 tot 30 ton lichter zijn, met een enorme energiebesparing. Maar ook: minder transport, compatibel met bio-oliën en organische vetten en trillingarme ophangsystemen die de levensduur van de graafmachines verhogen.

Ecologische slagkracht
Het herbebossingsprogramma wordt graag ondersteund, ook financieel. Want voor elke hamer vanaf 1.600 kg (type BRV 32 en hoger) wordt een bijdrage van 100 euro afgestaan aan Tree-Nation. Dit bedrag laat toe om per geleverde hamer de eerdergenoemde 200 bomen aan te planten. Daarmee krijgen de sloophamers ook ecologisch nog meer slagkracht.

Bijzonder sloopproject
Met recht bijzonder: de omvangrijke sloop van de Ford-fabriek door THV Ford Genk (samenwerking van Aclagro nv en Aannemingsbedrijf Aertssen nv). Het grootste gebouw dat verdwijnt is de 16 ha grote en ongeveer 25 m hoge C-hal. Ook het bekende blauwe, administratieve gebouw en de vele gebouwtjes en constructies in de A- & C-zone gaan tegen de vlakte. In juni 2018 werd gestart met het omvangrijke project op een site van 40 ha. Om de sloopwerkzaamheden optimaal te laten verlopen werd de hulp ingeroepen van een krachtpatser: breekhamer Montabert BRV 65.

Grote verscheidenheid
De Montabert BRV 65 is inzetbaar voor een verscheidenheid aan toepassingen, zoals sloop en mijnbouw. De gepatenteerde automatische variabele snelheden zorgen voor grotere veelzijdigheid en productiviteit. Daardoor biedt deze technologie lagere eigendomskosten en een zeer hoog rendement. Interessant is verder, dat de V65 een bedrijfsgewicht heeft van minder dan 6 ton, waardoor met kleinere machines kan worden gewerkt voor meer kracht. De impactsnelheid varieert van 380 – 950 slg/min bij een oliedebiet van 380 – 420 l/min. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details