Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

Kennis en volume

Met een eigen vloot van meer dan duizend stuks vrachtwagens, hijskranen, graafmaterieel en bouwmachines heeft de groep Aertssen een grondige kennis van de markt. Die kennis is te danken aan de voortdurende aankoop van nieuw materieel voor de groep en de ervaringen opgedaan in de eigen werkplaats voor onderhoud en reparatie.

De Aertssen Group opereert wereldwijd, waarbij vaak voor één specifiek project materieel wordt aangekocht, zoals hijskranen, bouwmaterieel en transportmaterieel. Na het afronden van zo’n project is vaak een gedeelte van dit materieel overbodig en wordt het verkocht. Bovendien was de groep al jarenlang actief op de markt voor tweedehandsmaterieel met eigen materieel dat constant vernieuwd wordt, waarbij ouder materieel afgestoten wordt. Baserend op die ervaring werd een nieuwe filiaal met de naam Aertssen Trading NV opgezet, als dochteronderneming van de Aertssen Group. Aertssen Trading is nu verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop van gebruikt materieel van de eigen groep, maar acteert ook proactief om nieuw en gebruikt materieel aan te kopen en te verkopen.

Betrouw op expertise
Aertssen Trading bouwt in grote mate op de ervaring en kennis van de groep bij de aankoop en verkoop van het meest verscheiden materieel voor bouw- en transportprojecten, van graafkranen over dozers, mobiele kranen, rupskranen, vrachtwagens, getrokken materieel en bouwmachines tot lichte bedrijfsvoertuigen. Dankzij een eigen onderhoudsafdeling is de groep perfect op de hoogte van de staat van het materieel dat te koop aangeboden wordt. Bovendien kan Aertssen Trading actief in de markt op zoek gaan naar specifiek materieel indien de klant dat wenst.

Aertssen Trading NV
Aertssen Trading werkt nauw samen met de andere afdelingen van de groep, zoals Aertssen Transport, om het aangekocht materieel bij de klant af te leveren.

Extra diensten
“Bij de Aertssen Group draait alles rond kruisbestuiving”, vertelt Antoon Schröder, de verantwoordelijke voor de nieuwe afdeling. “Zo kunnen wij via Aertssen Transport de door klanten aangekochte machines overal ter wereld afleveren en aanvullende diensten aanbieden via onze eigen werkplaatsen. Dankzij de verschillende afdelingen in Europa en daarbuiten beschikken we over een zeer uitgebreid netwerk, dat interessant is voor zowel verkoop als aankoop van gebruikt materieel. De plaatselijke afdelingen kunnen ons daarbij helpen met exportfaciliteiten of de aflevering van het materieel. Ze fungeren dus als verlengstuk van de centrale organisatie in Stabroek.” Dat houdt onder meer in dat de groep kan instaan voor de tijdelijke opslag van de machines of voertuigen en de transportverpakking, alle douanedocumenten kan regelen en zorgen voor het transport, laden en lossen. Andere extra dienstverlening omvat zaken als een grondige inspectie van de machines of voertuigen, het installeren van extra uitrusting zoals masten, rippers, een centraal smeersysteem en dergelijke, maar ook de eventuele reparatie, revisie, belettering en opnieuw spuiten van het materieel, het uitvoeren van aanpassingen en een grondige cleaning. Het voordeel van de groep is dat al deze activiteiten kunnen uitgevoerd worden door bekwaam en geschoold personeel met kennis van de producten en het uitgebreide machinepark van de onderhoudsafdeling.

Via een nieuwe website (www.aertssentrading.com) kunnen geïnteresseerde kopers het gewenste materieel bekijken en selecteren aan de hand van criteria zoals merk, productgroep, prijs, gebruikte uren, bouwjaar en totaalgewicht. Er is steeds een voorraad aan machines en voertuigen in stock, maar voor specifieke vragen kan Aertssen Trading zelf zijn contacten gebruiken om wereldwijd geschikt materieel op te speuren voor de klant.  

Tekst en beeld | Hendrik De Spiegelaere
Uitgelichte afbeelding: 
Klanten kunnen rekenen op de ruime ervaring van de groep met nieuw en gebruikt materieel en kunnen bovendien gebruikmaken van tal van aanverwante diensten, zoals exportfaciliteiten, vervoer, aanpassingen en nog veel meer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details