Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Kracht, snelheid en dus meer productie per dag

Kracht, snelheid en dus meer productie per dag

VYMETAL Recycling kiest bij Tramac voor de schaar Demarec DXS-40 voor kracht, snelheid en meer productie per dag. Pieter Vyncke, zaakvoerder van VYMETAL “Aangezien de DXS-40 de knipcapaciteit heeft van een grotere schaar die minimaal 1 ton meer weegt, is dit voor ons het type dat 95 % van alle te slopen materialen aankan. We kunnen de kraan nog zelf vervoeren zodat we van niemand afhankelijk zijn”.

De DXS-40 heeft een gewicht van 3.200 kg. In dit geval is de schaar gemonteerd aan een Cat 329, wat een optimale combinatie is. De DXS-schrootscharen zijn voorzien van de gepatenteerde DemaPower cilinder. De DemaPower 2.0 cilinder heeft vier drukkamers en levert 25 % meer kracht dan een standaard cilinder met dezelfde diameter. In combinatie met een dubbelwerkend snelgangventiel leveren de nieuwe DXS Schrootscharen zo extreem snelle cyclustijden. De prestaties zijn te vergelijken met die van één of twee typen grotere schrootscharen.

DXS-40 in Laarne

VYMETAL is momenteel aan het werk op het terrein van Microfibres in Laarne (regio Gent). Alle gebouwen worden leeg gemaakt. Zo is er het stoomlokaal, de opslagtanks, de schoorstenen en veel leidingwerk. De DXS-40 wordt hier ingezet, onder meer voor het knippen van diverse silo’s. Zeker bij het knippen van tanks en silo’s is de wijze waarop het scharnierpunt van de DXS is opgebouwd, zonder gebruik te maken van pucks, een groot voordeel. Bij andere merken maakt men wel gebruik van pucks die bij het knippen in de weg zitten. Pieter Vyncke en Nick Naessens: “De hoge knipkracht en werkingssnelheid van de DXS-40 komt uitstekend tot z’n recht. Het knippen van alle ferro en non-ferro materialen en tevens de sloop ervan verloopt voorspoedig”.

Enkel andere kenmerken en voordelen van de DXS-40 zijn onder andere de offset APEX van de knipmessen in de boven- en onderbek, de extreem robuuste Shear Arm Guiding System (SGS), de verwisselbare en oplasbare piercing tip, de omgekeerd gemonteerde cilinder Filters in het rotatiecircuit, de heavy-duty 360° rotatie met 2 draaimotoren of een ‘Poclain’-motor en de rhino hoorn om platen gemakkelijk op te pakken. Het DXS-leveringsprogramma bestaat momenteel uit 4 modellen voor machines van 25 tot 80 ton.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details