Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Krachten bundelen om uw productie gesmeerd te laten lopenop
BEKA AZU, compact smeersysteem uitermate geschikt voor oliesmering van onder ander kettingen.

Krachten bundelen om uw productie gesmeerd te laten lopenop

Recyclagemachines en -voertuigen bevatten een aanzienlijke hoeveelheid smeerpunten. Binnen deze complexe verwerkingsketen kan onjuiste smering voor veel problemen zorgen. De Groeneveld-BEKA automatische smeersystemen verhogen het niveau van operationele veiligheid en rendabiliteit. Groeneveld en BEKA bundelen sinds 2020 hun krachten om klanten beter te ondersteunen. Nu zijn de Belgische vestigingen ook fysiek samengevoegd in het centraal gelegen Aarschot.

Er is geen truck, trailer, grondverzetmachine of industriële installatie in België die Groeneveld-BEKA niet automatisch kan smeren. Een straffe uitspraak, zeker maar wel één die de op een na grootste producent van automatische smeersystemen, oliemanagement en veiligheidssystemen wereldwijd wel met de hand op het hart kan doen. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van twee gerenommeerde namen in automatische smering, oliemanagement en veiligheid: Groeneveld en BEKA. De wortels van Groeneveld gaan terug tot 1971, die van BEKA, van origine een Duits bedrijf zelfs tot 1927. Ervaring zat dus in huis. Beide bedrijven werden overgenomen door The Timken Company, respectievelijk in 2017 en 2019, en samengevoegd tot Groeneveld-BEKA. 

Schrootpers uitgerust met BEKA smeersysteem.

Vanuit een centraal gelegen kantoor

Op strategisch niveau zijn Groeneveld en BEKA al volledig geïntegreerd. De namen worden al in één en dezelfde adem genoemd op de markt. Nu is het bedrijf zover dat ook de Belgische vestigingen fysiek zijn samengevoegd in het centraal gelegen Aarschot. Dat gebeurde met maar één doel voor ogen: bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Vanuit het kantoor in Aarschot zullen de automatische smeer-, veiligheid- en oliemanagementsystemen hun weg vinden naar de vele klanten in tal van sectoren. Daarbij zet Groeneveld-BEKA ook hard in op de recyclagesector oplossingen die ervoor zorgen dat installaties, machines en voertuigen in alle omstandigheden en op elk moment optimaal gesmeerd en beheerd zijn. Een belangrijke voorwaarde voor een betrouwbare werking, die cruciaal is in deze sector. Dat kan zeker ook gezegd worden van de veiligheidssystemen die de veiligheid verhogen en schade helpen voorkomen. De oliemanagementsystemen, ten slotte, verminderen het dagelijks olie-onderhoud van verbrandingsmotoren en minimaliseren het risico op onverwachte uitval.

Kennis bundelen

Groenveld en BEKA vullen elkaar perfect aan, zowel qua klantenkring als productaanbod. En niet in de laatste plaats op het gebied van kennis. De kennis die ze elk apart hebben opgedaan op de Belgische markt wordt nu gebundeld en ten dienste van klanten gesteld. Belangrijk, want ook smeren moet met het nodige vakmanschap gebeuren om de continuïteit van uw productieapparatuur te garanderen. Veiligheidssystemen zoals obstakeldetectie, snelheids- en toerentalbegrenzers, camerasystemen … worden bovendien steeds belangrijker in de recyclagemarkt om op elke werf en in elke loods veilig aan de slag te kunnen. Sinds 1 september staat de uitgebreide en goed getrainde commerciële en technische binnendienst klaar in Aarschot om vragen over beide merken en de waaier aan types smeer-, oliemanagement- en veiligheidssystemen die in het gamma zitten te beantwoorden. 

Groeneveld Twin systeem geïnstalleerd op een recyclagetruck.

Over Groeneveld-BEKA

De producten van Groeneveld-BEKA worden geleverd voor af-fabriek montage aan toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, opleggers, bussen, windturbines, industriële toepassingen, mijnbouw en bouwmaterieel. Daarnaast worden Groeneveld-BEKA systemen geïnstalleerd in de na-markt voor een breed scala aan transport en grondverzet, agrarische, havenapparatuur en industriële toepassingen. Groeneveld-BEKA streeft ernaar al zijn producten in eigen huis te ontwikkelen en te vervaardigen volgens World Class Manufacturing principes.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details