Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Kwaliteit en service prioritair voor totaalleverancier van horizontaal en verticaal transport
Hyva Belgium biedt klanten een grote verscheidenheid aan transportoplossingen.

Kwaliteit en service prioritair voor totaalleverancier van horizontaal en verticaal transport

Sommigen kennen dit merk van de hoogwerkers en autolaadkranen, anderen van de kipcilinders, haak- of portaalarmen. “Hyva is uitgegroeid tot een totaalleverancier voor horizontaal en verticaal transport”, weet commercieel directeur Donny Coveliers van Hyva Belgium.

Drie DAF demovoertuigen met haakarmopbouw voor de vestiging van Hyva Belgium in Kontich.

Hyva geldt als één van ’s werelds meest toonaangevende leveranciers van innovatieve en uiterst efficiënte transportoplossingen voor de commerciële voertuigenindustrie en milieudienstensector. Met meer dan 20.000 klanten en wereldwijd 40 % marktaandeel in front-end cilinders, brengt Hyva de transportwereld in beweging. Vandaag de dag, na meer dan 40 jaar bestaan, is de onderneming met zo’n 2.500 medewerkers actief in ruim 130 landen, heeft het 33 dochterondernemingen in eigen bezit, beschikt het bedrijf over een uitzonderlijk servicebereik én produceert het vanuit een netwerk van twaalf productielocaties verspreid over Europa, China, India en Brazilië.

Met een marktaandeel van ruim 40% is Hyva wereldwijd toonaangevend op het gebied van front-end kipcilinders.

ESSENTIËLE PIJLERS

De groei en het succes van Hyva zijn gebouwd op twee essentiële pijlers: de kwaliteit en de innovatieve aard van de gekozen oplossingen, en de uitmuntende service die het bedrijf levert. De eerste pijler, productkwaliteit, blijkt onder andere uit het feit dat Hyva vandaag de dag de sterkste front-end hydraulische telescoopcilinder ter wereld levert, evenals een volledig assortiment cilinders met dubbele werking, vast gemonteerde of rollende autolaadkranen, hefsystemen voor containers (haakarmen en portaalarmen) en installaties voor afvalinzameling.

Al deze oplossingen – aangevuld met het Multikap automatisch afdeksysteem voor kippers of containers, wetkits, componenten en Hyva Smart wagenparkbeheer – worden in de hele wereld gebruikt in verschillende sectoren, waaronder het transport, de bouw, de mijnbouw, de materiaalverwerking en door aanbieders van milieudiensten. De kwaliteit van service is ook een fundamentele pijler binnen de bedrijfsfilosofie. Met activiteiten in zoveel verschillende landen beheert Hyva een van ’s werelds meest uitgebreide servicenetwerken in de sector, waarbij internationaal een reputatie is opgebouwd ten aanzien van uitstekende klantenzorg.

Hyva’s marktaandeel binnen het kranensegment stijgt ieder jaar met ongeveer 10%.

IJZERSTERKE NAAM 

Ook in België en Nederland heeft de constructeur een ijzersterke naam. Opgericht in 1979 heeft Hyva Benelux zijn hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn in Nederland. De Hyva groep omvat 33 dochterondernemingen wereldwijd. Hyva België is één van de eerst opgerichte eigen vestigingen en is ondertussen 40 jaar actief voor de regio België en Luxenburg. Sinds 2 jaar is de samenwerking met Nederland steeds meer aanwezig, waardoor Hyva Benelux als nieuwe regio is ontstaan. Hyva Benelux bestaat uit drie vestigingen met een eigen werkplaats en servicediensten die gevestigd zijn in Kontich, Bergschenhoek (omgeving Rotterdam) en Apeldoorn voor het noorden van Nederland.

Hyva België bestaat uit een team van veertien medewerkers die zich dagelijks inzetten voor de verkoop en service in België en Luxenburg van alle Hyva producten, meer specifiek alle hydraulische componenten voor kipperinstallaties, telescoopcilinders, haakarmsystemen en kleine autolaadkranen. In België en Nederland is Hyva tevens verdeler van de grotere kranen middels het importeurschap van HMF autolaadkranen. Donny Coveliers: “In dit segment zijn wij al meer dan 30 jaar actief, waardoor we een sterke positie in deze markt hebben opgebouwd. Naast bovenstaande activiteiten bieden we een breed gamma aan Truck & Trailer accessoires aan, zoals gereedschapskisten, spatschermen en andere toebehoren.”

De grotere modellen autolaadkranen worden door Hyva Benelux verdeeld middels het importeurschap van HMF.

VOLLEDIGE OPBOUW

Klanten kunnen bij Hyva Belgium terecht voor de verkoop van machines of onderdelen, maar ook voor de volledige opbouw van een nieuw voertuig. “Samen met onze dealers en verschillende truckleveranciers verzorgen wij de totaaloplossing die u nodig heeft, volledig op maat uitgewerkt op elke specifieke toepassing. De opbouw van voertuigen gebeurt in de eigen werkplaats te Kontich of via één van de carrosseriebouwers binnen ons dealernetwerk”, vertelt Donny Coveliers. Via een sterk dealernetwerk is ook de nodige servicedekking voor klanten uitstekend verzorgd in de volledige Benelux-regio.

“Onze magazijnen in Kontich en Nederland verzekeren u van een goede voorraad in beschikbaarheid van onderdelen, met snelle levering”, laat de commercieel directeur weten. “Onze technische dienst na verkoop zorgt ervoor dat de juiste onderdelen tijdig bij onze klanten toekomen.” Hyva kenmerkt zich steeds weer door niet te denken in productverkoop maar in complete oplossingen. Dat verklaart mede waarom het merk jaarlijks met 10 % groeit in de kranenbranche en de onbetwiste marktleider is op het gebied van front-end kipcilinders.


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details