Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Laadkranen met geoliede dienst na verkoop

Laadkranen met geoliede dienst na verkoop

In juli nam Fassi Belgium zijn intrek in een nagelnieuw gebouw in de industriezone van Fleurus. De officiële importeur van de Italiaanse Fassi-groep wil van zijn kersverse site in hartje Wallonië niet alleen zijn hoofdzetel maken, maar ook een servicepunt in een provincie die nog grotendeels ‘onontgonnen terrein’ is voor het uitgebreide netwerk van concessiehouders.

Eric Dodemont, gedelegeerd bestuurder van Fassi Belgium, is onlangs samen met zijn team verhuisd naar de nieuwe vestiging in Fleurus. Als exclusief importeur van de Fassi-groep in België, het Groothertogdom Luxemburg en de zeevaartmarkten in Nederland beheert de onderneming niet alleen het ruime aanbod Fassi-laadkranen die gemonteerd worden op vrachtwagens, maar ook Cranab-uitrustingen voor de bosbouwsector en Jekko-minikranen voor gebouwen. «Dankzij hun handige afmetingen komen ze overal van pas. Eens de klus geklaard is, vouw je ze gewoon op en kan je er letterlijk mee door één deur. We beschikken ook over minikranen met rupsbanden, in functie van werkzaamheden op terreinen die niet toegankelijk zijn voor vrachtwagens. Het grootste model uit ons gamma kan getransporteerd worden via een oplegger.» De Marrel-inrichtingen voor vrachtwagens zijn eveneens verkrijgbaar via de Fassi-groep, maar worden beheerd door Atelier RC in Herstal.

Fassi Belgium

Luchtbeeld van de nieuwe vestiging van Fassi Belgium in Fleurus.

 

Strategische locatie en 7/7-dienstverlening

De keuze van Eric Dodemont voor een verhuis naar Fleurus is vooral ingegeven door het feit dat de provincie Henegouwen voordien nog niet voldoende ‘gedekt’ werd door het netwerk van concessiehouders (zie verderop in dit artikel). De nieuwe vestiging zal niet alleen fungeren als Belgische hoofdzetel van het merk, waar de concessiehouders weldra opleidingen zullen kunnen volgen, maar ook als een belangrijk servicepunt, waar klanten uit de regio terechtkunnen voor onderhoud en herstellingen. Als de andere servicepunten niet kunnen interveniëren, neemt de afdeling in Fleurus ook depannages in andere provincies voor haar rekening. Bovendien is de nieuwe vestiging eveneens geopend op zaterdagochtend en staan er voortdurend drie bestelwagens klaar om zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 te kunnen ingrijpen in geval van nood. Zelfs onderhoud aan huis behoort tot de mogelijkheden. «De markt verplichtte ons ertoe om een eigen atelier op te richten. De meerwaarde van een product schuilt vandaag vooral in de dienst na verkoop. Dankzij onze nieuwe vestiging in Fleurus hebben we in dit opzicht een streepje voor. »

bac01955-kopieren

Fassi staat bekend om zijn zeer brede assortiment aan vrachtwagenkranen.

 

Armen met tienhoekige vorm

Er is echter meer, want het Fassi-gamma wordt deze dagen volledig herzien, met de bedoeling om lichtere kranen met een grotere hefcapaciteit te kunnen aanbieden. De eerste kraan van de nieuwe generatie is sinds kort verkrijgbaar op de markt. Ze zet me­teen de toon voor andere nieuwe modellen en verdere evoluties, want zowel op structureel niveau als qua uitrusting is er sprake van enkele bijzondere nieuwigheden. Zo kreeg de eerste arm een nieuw design met ultrahoge-sterktestaal en hebben de tweede arm en de uitschuifarm voortaan een tienhoekige vorm. De gewichtsbesparing die hieruit resulteerde, maakte het ook mogelijk om het hefvermogen van de kraan op te krikken, wat van de F345RB een absolute koploper maakt op het vlak van kracht-gewichtsverhouding.

Bio-olie

Een andere innovatie, ditmaal in de schoot van Fassi Belgium, is het gebruik van bio-olie. «Ik ben ongetwijfeld de eerste die een kuip met 2500 liter bio-olie heeft geïnstalleerd in zijn atelier. We hebben dit jaar al vier kranen geleverd die op bio-olie werken, meer bepaald aan de groep MB Transports. Ondanks het feit dat bio-olie een tikkeltje duurder is, denk ik dat het de oplossing van de toekomst is. Bij een eventueel ongeluk hoef je niet langer een beroep te doen op een gespecialiseerde firma om de bodem te komen saneren. Bovendien maken we gebruik van York-olie, die volgens onderzoek niet meer hoeft te worden ververst!»

Anno 2020 verdeelt de firma via zijn netwerk van concessiehouders 120 voertuigen per jaar in ons land. Met zijn nieuwe vestiging in Henegouwen beschikt Fassi Belgium over alle troeven om zijn groei te bestendigen, onder meer dankzij een service waar de concurrentie alleen maar van kan dromen.      

Het netwerk van Fassi Belgium : Hydromat sa (Henri-Chapelle en Malmedy), Atelier RC sa (Herstal) en Mondia Wallonie (Luik) ; Mioli sa (Bande) ; STA Garage (Chimay) ; sprl Fantin (Namen); KDA Trucks (Perk) en Sjef Aerts (2230 Herselt); De Patrijs nv (Wortegem-Petegem) en Alcomet bvba (Lokeren) ; Boone Construct (Ruiselede) ; Lodewijckx nv (Mol) en Keysers Machinery (Brecht) ; AHS nv (Hasselt).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details