Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Lasertopo zorgt voor (r)evolutie in de bouw met hilab & ap20
De iCON-serie wist zowat eigenhandig de digitale revolutie in de bouw in te luiden.

Lasertopo zorgt voor (r)evolutie in de bouw met hilab & ap20

Precisie. Snelheid. Eenvoud. Complementariteit. Het zijn niet enkel de parameters waar Lasertopo z’n selectie van merken & producten op stoelt, maar net zo goed de graadmeters waar de firma z’n strategie op ent. Daar zijn zowel de introductie van de AP20 als de transformatie van LaboConstruct tot HiLAB het beste voorbeeld van.

Revoluties in de bouw

‘Revolutie’. Zelden valt het woord bij productlanceringen écht te rechtvaardigen. Leica Geosystems gebruikte het al wél enkele keren gegrond. Denk maar aan de lancering van de iCON-reeks, die zowat eigenhandig de digitale revolutie in de bouw inluidde. 

Maar ondanks innovaties zoals laserscanners en gerobotiseerde totaalstations bleef de kans op (menselijke) meetfouten bestaan. Een meetstok bijvoorbeeld moest nog steeds perfect waterpas staan, en ook hoogtebepaling bleef nodig, waardoor de werkelijke meetsnelheid de theorie niet altijd wist te weerspiegelen.

LaboConstruct evolueert tot HiLAB: dezelfde A-mensen en A-merken, maar meer toepassingen.

De AP20 AutoPole

Tot nu. Geheel in lijn met de impactvolle iCON-productfamilie lanceerde Leica Geosystems immers de AP20 AutoPole, een innovatie die de foutenmarge tot nul moet herleiden, terwijl snelheid en precisie via enkele knappe features opgedreven worden. 

  • Kantelcompensatie zorgt dat je niet langer over bijvoorbeeld greppels hoeft te leunen, maar enkel het meetpunt hoeft aan te stippen. De coördinaten worden automatisch bepaald door de hellingsgraad ten opzichte van het prisma te compenseren. 
  • Ook de hoogte van de valstok wordt automatisch bepaald in de software, via de PoleHeight-functie.
  • TargetID laat dan weer toe om het prisma automatisch te lokaliseren, te identificeren en te locken; een flinke meerwaarde op bedrijvige werven.

HiLAB: High impact lab equipment

Gedreven om gericht advies te kunnen verlenen, besloot Lasertopo destijds om het laboratoriumluik onder te brengen onder een afzonderlijke entiteit. Voor labo’s in de bouw vormde het complementaire LaboConstruct immers een eenvoudig vehikel om snel advies in te winnen over ultranauwkeurige testapparaten. Gezien het actiegebied van LaboConstruct zich al geruime tijd niet enkel tot de bouwsector beperkt, dekte ook de vlag de lading niet langer. En dus evolueerde LaboConstruct recent tot HiLAB: dezelfde expertise, dezelfde A-mensen & A-merken, maar nu met nog meer toepassingen! Kennismaken kan op HiLAB.be!     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details