Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Leica Geosystems kondigt verdergaande samenwerking met Autodesk aan

Leica Geosystems kondigt verdergaande samenwerking met Autodesk aan

Gebruikers kunnen door partnership hun bouwdocumentatie stroomlijnen

Met de toenemende complexiteit van bouwprojecten en de enorme hoeveelheden informatie die in het kader daarvan gegenereerd worden, is de samenwerking en data-uitwisseling tussen informatiesystemen en industriestandaarden een voorwaarde voor succes. Leica Geosystems en Autodesk bundelen hun krachten om meer efficiëntie in de bouw mogelijk te maken. Bouwprofessionals kunnen voortaan gestroomlijnde workflows implementeren op basis van betrouwbare, uiterst nauwkeurige data en werkbare 3D-modellen.

“Als gebruiker van Leica iCON en Autodesk BIM 360 zijn wij bij BAM erg enthousiast over de vooruitgang die beide bedrijven boeken bij de verdere integratie van hun oplossingen. Wij geloven dat deze nieuwe integratie ons in het veld tijd zal besparen. Onze teams krijgen ter plekke gemakkelijker toegang tot de meest actuele informatie, maar ook binnen onze workflows zal de integratie ons kostbare tijdsbesparingen opleveren. De directe informatieoverdracht tussen de apparatuur en de BIM 360-omgeving is een nieuwe stap naar efficiëntere workflows”, zegt Simon Tritschler, technical deployment specialist bij BAM Ireland.

Efficiëntie-voordeel

Het stroomlijnen van de bouwworkflow helpt bij het optimaliseren van de efficiëntie en het vergroten van de transparantie, zowel in het veld als op kantoor. Door Autodesk BIM 360, een toonaangevend platform voor bouwmanagement te combineren met de Leica Captivate- en iCON-software, kunnen gebruikers naadloze workflows creëren tussen kantoor en veld.

Deze samenwerking maakt de volgende datastromen mogelijk:

  • een verbinding met Autodesk BIM 360 voor gebruikers van Captivate en iCON
  • gegevensuitwisseling via cloud-gebaseerde diensten tussen kantoor en veld
  • eenvoudige informatiestroom van het maken van punten in het ontwerp tot uitzetten op locatie en validatie op kantoor
  • DWG-ondersteuning voor Captivate en iCON

“De bouwsector maakt gebruik van veel verschillende systemen en diverse software- en stand-alone applicaties om de samenwerking tussen de teams in het veld en het kantoor te bewerkstelligen. Veel van die tools werken niet samen, waardoor er nodeloos veel tijd gestoken wordt in het uitwisselen van gegevens, “zegt Bernd Moeller, Leica Geosystems business director field software. “Dankzij onze samenwerking met Autodesk kunnen we de markt veel meer functionaliteit en connectiviteit bieden.”

Gecombineerde expertise

Sinds 2015, het jaar dat het begin markeert van de alliantie tussen de twee technologieleiders op het gebied van Architectuur, Engineering en Bouw (AEC), hebben gebruikers toegang gehad tot een breed portfolio van geïntegreerde oplossingen. De uitgebreidere samenwerking helpt bij het opzetten van nog beter gestroomlijnde workflows, waarin in alle toepassingen de hoogste kwaliteit wordt bereikt.

“Leica Geosystems en Autodesk pakken een groot probleem aan dat zich maar blijft voordoen op de steeds digitaler wordende bouwplaats: het verbinden van gegevens en processen”, zegt Josh Cheney, industry strategy manager bij Autodesk Construction Solutions. “Samen met Leica bieden wij onze gebruikers een oplossing, doordat we een platform creëren dat toegang biedt tot gecombineerde data van hoge kwaliteit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details