Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Leica Geosystems vernieuwt portfolio van geautomatiseerde totaal stations

Nieuwe, geautomatiseerde totaal stations met innovatieve geïntegreerde functionaliteit verhogen productiviteit in elke werkomgeving

Leica-Geosystems-stations-totales kopiëren

13 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Leica Geosystems, een Hexagon-bedrijf, heeft de vernieuwde line-up van geautomatiseerde totaal stations voor 2020 aangevuld. Na eerder dit jaar al de nieuwe Leica Nova MS60 MultiStation en het TS60 totaal station te hebben gelanceerd, brengt Leica Geosystems nu de totaal stations TS16 en TS13 en de nieuwe TM60 monitoring totaal station op de markt.

De geautomatiseerde totaal stations van Leica Geosystems bieden landmeters de hoogste meetnauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Gebruikers van de totaal stations TS13, TS16, TS60 en de  MS60 MultiStation kunnen dankzij de AutoHeight-functie de hoogte van het toestel met één druk op de knop meten en via LOC8 de locatie ervan bepalen. Dat is van belang in het kader van diefstalpreventie en fleet management. De TM60 is de monitoring totaal station uit de nieuw line-up, die speciaal ontwikkeld is voor 24/7 gegevensverzameling. Alle totaal stations worden geleverd met de gebruiksvriendelijke Leica Captivate-veldsoftware. Als de stations gebruikt worden in combinatie met een controller, kan elke landmeter elke veldtaak probleemloos voltooien met het enorme aanbod aan apps die op het instrument geïnstalleerd zijn.

De nieuwe Leica TS16: optimale prestaties

Met de TS16 kan elke landmeter onder alle omstandigheden dynamisch, betrouwbaar, veilig en met optimale connectiviteit werken. De TS16 wordt nu geleverd met AutoHeight, waardoor de gebruiker tijd bespaart tijdens het instellen van het instrument. Dankzij de optionele DynamicLock-functionaliteit vergrendelt het instrument zichzelf op de gewenste meetpunten. Dankzij ATRplus herkent het instrument de punten bovendien automatisch; zelfs onder lastige omstandigheden, waardoor het apparaat altijd optimale meetprestaties levert.

“We hebben voor de Leica TS16 gekozen omdat deze altijd uitstekend presteert. De TS16 is eenvoudig te bedienen, zeker met de Leica Captivate veldsoftware, die perfect afgestemd is op de behoeften van de landmeter. De TS16 is zelfs nog eenvoudiger in gebruik dan ons vorige instrument, de TS15, ”aldus Holger Penndorf, ingenieur voor metingen in de mijnbouw en geodesie bij Glückauf-Vermessung GmbH. “De beslissing om de TS16 aan te schaffen was eenvoudig, omdat het instrument intuïtief en eenvoudig te bedienen is. Of we nu bezig zijn met landmeten in mijnen, met maatvoeren of geodatabeheer; de apparatuur van Leica levert altijd nauwkeurige meetresultaten op.”

“In 2021 vieren we het 100-jarige jubileum van WILD Heerbrugg AG, dat een belangrijk deel uitmaakt van onze 200 jaar landmeetkundige geschiedenis. Heerbrugg is nog steeds de bakermat van veel van onze innovaties, waaronder de nieuwe serie geautomatiseerde totaal stations”, aldus Hans-Martin Zogg, zakelijk directeur TPS bij Leica Geosystems. “We stellen alles in het werk om onze klanten te helpen bij hun uitdagingen en om hen de beste oplossingen te bieden, zowel op het gebied van hardware als software en services. We zijn de medewerkers van Leica Geosystems dan ook zeer dankbaar voor hun inzet.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%