Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Leviat, Tubobel en Trime Northgaan met Techni-Mat Awards aan de haal

Leviat, Tubobel en Trime Northgaan met Techni-Mat Awards aan de haal

Tijdens Techni-Mat werden woensdagavond 15 mei voor de derde keer de Techni-Mat Awards uitgereikt. In de categorieën Technical en Sustainability gingen respectievelijk Leviat en Tubobel met de trofee aan de haal. De Audience Award, waar digitaal voor gestemd kon worden, ging naar Trime North.

Technical Award

In de categorie Technical kon Leviat de jury overtuigen met zijn innovatieve droge prefabverbinding Halfen HEK3, een veelzijdige oplossing voor een snelle en eenvoudige droge, direct belastbare verbinding tussen prefab betonelementen. Zowel horizontaal als verticaal. Het systeem is onmiddellijk belastbaar, zorgt bijgevolg voor een efficiënte installatie en maakt een snel bouwproces mogelijk.

Uiteraard kregen ook de andere twee genomineerden voor de Technical Award een eervolle vermelding. Freesspecialist TopOff strandde op de tweede plaats met Thriller, een ‘baanbrekende’ machine ontworpen om gewapend en ongewapend beton resonant te breken. De machine maakt  gebruik van de kracht van resonantie en overstijgt de traditionele sloopmethoden met ongeëvenaarde precisie en snelheid tot gevolg.

3Dsoil vervolledigde het podium met hun techniek om via diverse bodemscantechnieken op een niet-invasieve manier verschillende ondergrondse infrastructuren in kaart te brengen. Door radio- en grondradartechnologieën complementair in te zetten, worden de beperkingen die inherent zijn aan elke techniek overbrugd.

Sustainability Award

De Sustainability Award werd een prooi voor Tubobel en zijn cementloze Geoprime® buizen. Tubobel group introduceerde recent een nieuw productgamma ‘Climate Concrete’. Geoprime® buizen, het eerste product dat binnen dit gamma gelanceerd werd, zijn ongewapende ronde buizen voor transport en buffering van afval- of regenwater. De buizen worden gemaakt op basis van geopolymeer, een afvalproduct van de staalindustrie, in combinatie met twee activatoren. Door de CO² reductie tot 80% heeft dit product een grote positieve impact op de ecologische voetafdruk.

De tweede plaats was voor Deschacht, dat met Drainix® een verloren bekisting uit gerecycleerde PP ontwikkelde voor het realiseren van een waterdoorlatende verharding. Drainix® is zodanig ontworpen dat een wapeningsnet van 150×150 (8 of 10mm dik) kan voorzien worden bij het ter plaatse gieten van een 100 % waterdoorlatende betonnen verharding.

Ook de Solar Hybrid Generator van Trime North mocht als derde mee op het podium. De Solar Hybrid Generator wordt uitsluitend aangedreven door een combinatie van zonne-energie en batterijvermogen. De hybride zonnegeneratoren van Trime leveren continue emissievrije stroom – wanneer ze uitsluitend via het omvormersysteem werken – ondersteund door de nieuwste brandstofefficiënte watergekoelde dieselmotor die de accu’s automatisch oplaadt en vervolgens uitschakelt wanneer de accu’s volledig zijn opgeladen.

Audience Award

Zoals de voorbije edities werd er ook dit jaar weer een Audience Award uitgereikt. Er kon door iedereen digitaal gestemd worden op een van de zes genomineerden en het was Trime North dat met zijn hybride zonnegenerator het publiek kon overtuigen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details