Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Limburgse klanten voortaan nog beter bediend vanuit Genk
Ivan Marchandise omringd door de twee vennoten van Keymaco en twee van zijn zonen.

Limburgse klanten voortaan nog beter bediend vanuit Genk

De oudste Manitou-dealer in België – Marchandise, gevestigd in Engis in de provincie Luik – nam op 5 december 2023 het Genkse Keymaco nv over. Op 1 januari 2024 had Manitou reeds de exclusieve distributie van al zijn gamma’s in Limburg en een deel van Vlaams-Brabant toevertrouwd aan Marchandise. De Luikse onderneming is al 25 jaar een toonbeeld van succes, dat gebaseerd is op de dynamiek, het enthousiasme, het professionalisme en de flexibiliteit van haar teams. Waardevolle kwaliteiten waar ook Vlaamse klanten voortaan van kunnen genieten in Genk, in het centrum van Limburg.

In de oostelijke helft van Wallonië is Marchandise al geruime tijd de partner bij uitstek voor bouwbedrijven, industriële ondernemingen, landbouwfirma’s en overheden voor alles wat te maken heeft met telescopische vorkheftrucks en in het bijzonder hoogtewerkers. De overname van Kemayco kadert in de strategie van Marchandise om zijn verkoop-, verhuur- en servicenetwerk uit te breiden naar nabijgelegen sectoren aan de andere kant van de taalgrens. Ivan Marchandise, gedelegeerd bestuurder bij Marchandise: “In de afgelopen 25 jaar heb ik nooit geweten dat er een officiële Manitou-dealer gevestigd was in Limburg. Deze provincie werd in het verleden bediend vanuit Antwerpen of Nederland.”

In Genk biedt Keymaco by Marchandise het hele Manitou-gamma te huur en te koop aan.

Verkoop én verhuur

In Genk zal Keymaco by Marchandise de verkoop en het onderhoud van Takeuchi-producten voortzetten, aangevuld met machines uit het volledige Manitou-gamma. Het aanbod wordt ook uitgebreid met verhuuractiviteiten, zowel voor Takeuchi- als Manitou-machines. Ivan Marchandise: “Deze laatste zullen geleidelijk aan geïmplementeerd worden, tot op het punt dat alle Manitou-huurders zullen kunnen putten uit onze uitgebreide verhuurvloot van meer dan zevenhonderd machines! De technici van Keymaco zijn al begonnen met hun Manitou-opleiding en de technici van Engis zijn al naar Genk gereisd om hen de nodige ondersteuning te bieden. Nabijheid maakt alles gemakkelijker …” 

Belangrijk om weten, is dat Marchandise tevens over een eigen vloot vrachtwagens beschikt om de machines aan de klanten te leveren. Een video op de website van het bedrijf is zeker de moeite waard om te bekijken: je ziet een deel van het machinepark en een konvooi vrachtwagens dat Engis verlaat om de eerste Manitou-machine af te leveren in Genk. Spectaculair!

Eindelijk is er een officiële Manitou-dealer gevestigd in hartje Limburg!

De juiste mensen Tot uw dienst

Een hele reeks Limburgse klanten had de weg naar Engis al gevonden, aangezien dat niet zo ver van Tongeren, Sint-Truiden, Bilzen, Hoeselt en Riemst is. Maar ze zullen het uiteraard op prijs stellen om voortaan ook terecht te kunnen in Genk, waar ze verwelkomd zullen worden door het zo goed als volledige Keymaco-team. Ivan Marchandise: “Een van de twee vennoten van Keymaco wilde zich terugtrekken, maar Eddy Thys en zijn team zullen de klanten blijven bedienen zoals voorheen, samen met Nathan Marchandise, vers van UHasselt, die het verkoopteam zal versterken, terwijl Thibaut Keulen de verhuur voor zijn rekening zal nemen. Beiden zijn Limburgers en bovendien perfect tweetalig.”

Een konvooi vrachtwagens op weg om de eerste Manitou-machine af te leveren in Genk.

Gediversifieerd aanbod voor alle sectoren

Limburg en de provincie Luik liggen vlak bij elkaar en lijken ook op elkaar: je vindt er landbouwfirma’s, industriële ondernemingen, bouwbedrijven, overheden enzovoort. Er zijn met andere woorden genoeg potentiële klanten voor de aankoop of huur van materieel. Door het aanbod vanuit Genk uit te breiden, hoopt Ivan Marchandise zo veel mogelijk nieuwe en bestaande klanten te bereiken, die nu op Keymaco by Marchandise kunnen rekenen voor het huren of kopen van machines die ze voorheen niet op de markt konden vinden, zoals hoogtewerkers of telescopische vorkheftrucks. En dat met een service die steevast top is, want dat was altijd al een van de sterke punten van Keymaco … 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details