Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Zero emission Knikmopsgamma breidt uit
In december, op Agribex 2023, stelde Gebroeders Geens dan de Knikmops KM 180 E voor mét telescopische arm.

Zero emission Knikmopsgamma breidt uit

Gebroeders Geens, het Belgische bedrijf achter Knikmops & Rollmops, breidt hun zero emission gamma uit. Al in 2020 kwam Gebroeders Geens op de markt met hun elektrische Knikmops KM 140 E. 2023 werd dan het jaar van de eerste elektrische Rollmops RM 50 E én de Knikmops in een maat groter, de Knikmops KM 180 E. In december, op Agribex 2023, stelde Gebroeders Geens dan de Knikmops KM 180 E voor mét telescopische arm. Weer een stapje dichter bij het elektrificeren van het volledige Knikmopsgamma. Zo kan de eindklant zich werkelijk verlichten van handenarbeid, en dit keer zonder uitstoot.

Groter, sterker en 100% elektrisch

Bij de ontwikkeling van elke elektrische Knikmops tot nu toe is het streefdoel ‘één dag kunnen werken met één laadbeurt’. Voor de Knikmops KM 180 E was die ontwikkeling weer wat moeilijker omdat deze kniklader ook meer hydrauliek moet kunnen verzetten dan de Knikmops KM 140 E. Bovendien weegt deze Knikmops toch ook weer zo’n 200 kg meer. Toch slaagde Gebroeders Geens erin om met hun zuinige aandrijving met twee batterijtypes ook deze Knikmops een dag te laten werken. 

Afhankelijk van de belasting, heeft de Knikmopsgebruiker twee opties. Met de 20 kWh batterij kan de Knikmops KM 180 E zo’n 4h werken, met de 30 kWh batterij zo’n 7h. Dus afhankelijk van de noden van de eindklant kan de wiellader met een groot of klein batterijpakket worden uitgerust. Ook zijn er verschillende laders mogelijk, zodat er zowel aan 220 V kan worden geladen als aan een snellader van 380 V. Hiermee kan Gebroeders Geens de elektrische Knikmops helemaal uitrusten volgens de specifieke noden van de klant.

Al in 2020 kwam Gebroeders Geens op de markt met hun elektrische Knikmops KM 140 E.

Dat de Knikmopsklanten met hun noden de weg naar Gebroeders Geens kennen, werd al snel duidelijk.

Zo kwam meteen na de ontwikkeling van de Knikmops KM 180 E de vraag voor een uitschuifbare arm aan de elektrische kniklader. Gebroeders Geens trok naar de ontwikkelingstafel en in december 2023 werd de allereerste elektrische Knikmops met telescopsiche arm gemaakt, de Knikmops KM 180 E TE. Net als alle elektrische Knikmopsen is deze uitgerust met het zuinige hydraulisch-elektrisch systeem van Gebroeders Geens, waardoor er een dag gewerkt kan worden. Bovendien had deze klant nog wat extra wensen en kwam er ook een cabine op de Knikmops. Meteen ook de eerste elektrische Knikmops telescoop met cabine, uitgerust met airco, verwarming, radio en zetelverwarming.

Toch blijven de Knikmops KM 180 E en de KM 180 E Te, met al deze luxe, te transporteren op een aanhangwagen. Beide knikladers komen met het batterijpakket rond de 2 ton, maar dit blijft voor de meeste BE chauffeurs een haalbaar gewicht. 

Overheidssteun

De allereerste elektrische Knikmops werden in België verkocht met overheidssteun via het VLIF. Nu is er ook goed nieuws voor alle andere ondernemers, zij kunnen via VLAJO (Green) ook subsidies aanvragen bij de aankoop van hun zero emission kniklader. Hiermee kunnen zij een deel van de meerkost ten opzichte van een dieselaangedreven Knikmops terugkrijgen. 

Gebroeders Geens helpt klanten graag verder met het verwerken van deze aanvraag. Deze subsidieregeling geldt voor het volledige zero emissions gamma van het productiebedrijf: de Rollmops RM 50 E, de Knikmops KM 140 E en de Knikmops KM 180 E. Die laatste twee al dan niet uitgerust met een telescopische arm.

De ontwikkelingen staan niet stil bij de Belgische knikladerfabrikant.

Toekomst Gebroeders Geens

Natuurlijk staan de ontwikkelingen niet stil bij de Belgische knikladerfabrikant. Naast nieuwe aanbouwdelen en een kleinere elektrische kniklader staat er een grote fabrieksuitbreiding op de planning voor dit jaar. Gebroeders Geens blaast 35 kaarsjes uit in 2024 en wil dit vieren met een nieuwe productiehal.

Hiermee hoopt het familiebedrijf de Knikmops en Rollmops productie op te schalen om meer klanten binnen en buiten België van handenarbeid te verlichten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details