Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Unplug and Play: de introductie van Yanmar CE’s volledig nieuwe elektrische trio

Unplug and Play: de introductie van Yanmar CE’s volledig nieuwe elektrische trio

Trouw blijvend aan de pioniersgeest die Yanmar al meer dan een eeuw drijft, onthult Yanmar Compact Equipment EMEA met trots haar elektrische bouwmachines op de Intermat 2024; in lijn met haar duurzaamheidsdoelstellingen en tegemoetkomend aan de marktvraag naar milieubewuste oplossingen. 

Yanmar Compact Equipment (Yanmar CE) heeft zijn toekomstbestendige serie gelanceerd: een trio dat bestaat uit een volledig elektrische wiellader, minigraafmachine en rupsgraafmachine, die samen de voorhoede vormen van de bouwplaatsen van morgen. De emissievrije en snoerloze V8e, SV17e en C08e zijn op maat gemaakt om te voldoen aan de uiteenlopende eisen van moderne en duurzame bouwprojecten en werkomgevingen binnenshuis – zonder in te leveren op vermogen en prestaties. 

De nieuwe elektrische serie komt overeen met het vermogen van de gerenommeerde compacte machines met verbrandingsmotor (ICE) van Yanmar CE, en zorgt voor naadloze integratie in een breed scala aan toepassingen. Of het nu gaat om landschapsverzorging en utiliteitsbouw of om stads- en binnenbouw, bestuurders kunnen erop vertrouwen dat deze machines moeiteloos voldoen aan zelfs de meest veeleisende taken, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de strengste emissiewetgeving. 

SV17e 

De SV17e minigraafmachine (1.955 kg bedrijfsgewicht (OW)) combineert verantwoordelijkheid voor het milieu naadloos met eersteklas functionaliteit. Aangedreven door een robuuste 18,3 kWh batterij en twee operationele modi om de levensduur van de batterij te maximaliseren en aan te passen aan diverse projecteisen, biedt deze machine uitzonderlijke prestaties. Met indrukwekkende graafkrachten van 9,9 kN en 8,9 kN voor respectievelijk de korte en lange arm, en een sterke bakkracht van 16 kN, is deze machine klaar om uitdagende taken aan te pakken met precisie en kracht. 

De SV17e is ideaal voor compacte ruimtes, met een hoogte van 2,33 meter en een variabele breedte die instelbaar is van 0,98 tot 1,32 meter. De vrijwel stille werking minimaliseert akoestische verstoring, waardoor het comfort voor machinisten toeneemt en de machine bijzonder geschikt is voor werkzaamheden binnenshuis en in milieugevoelige of geluidsgevoelige gebieden. Bovendien garandeert de emissievrije werking een milieuvriendelijke werkplek voor de bestuurder. De mogelijkheden van de SV17e worden vergroot door een maximale graafdiepte van 2,62 meter, een reikwijdte tot 4 meter en een maximale storthoogte van 2,675 meter. Verbeterde functies zoals een LCD-bedieningspaneel en een optionele snellader bieden gebruikers gemak en efficiëntie. De langzame laadtijd van 20% tot 80% SOC voor het snel bijvullen bedraagt ongeveer 4 uur, terwijl de snelle laadtijd hiervoor slechts ongeveer 2 uur bedraagt. 

V8e 

De nieuwe V8e wiellader (4.500 kg OW) biedt een combinatie van kracht en duurzaamheid, ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van moderne bouwomgevingen. Deze wiellader biedt vier verschillende werkmodi (Bak, Vorken, Eco, Vermogen) die perfect aansluiten op de behoeften van de bestuurder. Daarnaast heeft de machine een bakvolume van 0,8 tot 1,2 kubieke meter en een indrukwekkend laadvermogen van 1.890 kg op de vorken, wat zorgt voor optimale prestaties in diverse situaties. De wiellader is verder voorzien van een krachtige batterij met een hoge capaciteit (verkrijgbaar in standaard 39,9 kWh met een optie om te upgraden naar 53,2 kWh), waardoor tot 4,2 uur continu gebruik in de bakmodus mogelijk is. De wiellader is uitgerust met een synchrone motor die een nominaal vermogen van 22 kW en een piekvermogen van 30 kW levert, waardoor de lader uiterst efficiënt is voor diverse taken. De V8e biedt ook ongeëvenaarde flexibiliteit in zijn klasse, met autonomie voor een volledige werkdag en extra laadcapaciteit aan boord, waardoor de laadtijd wordt gehalveerd en de machinist gemoedsrust krijgt. 

Voor de veiligheid en het comfort van de bestuurder heeft de V8e een nieuw ontworpen cabine met beter zicht en comfort. Met een verstelbare armsteun en stuurkolom, een verwarmde stoel en zowel LED-koplampen als LED-werklampen voor optimaal zicht. Voor oplaad gemak wordt de machine geleverd met een snellader (standaard 11 kW, uitbreidbaar tot 22 kW) en worden de meest gangbare adapters meegeleverd, zodat de machine eenvoudig kan worden geïntegreerd in bestaande elektriciteitsinfrastructuren. Deze robuuste wiellader combineert de Smart Control-technologie van Yanmar, inclusief vier operationele modi, met de efficiëntie van een elektrische aandrijving op alle wielen, en stelt daarmee nieuwe normen voor zowel prestaties als milieuverantwoordelijkheid. 

C08e 

De Yanmar C08e rupsonderwagen (730 – 880 kg OW) is ontworpen om zelfs op de zwaarste terreinen uit te blinken. De C08e combineert een krachtige elektromotor met een nominaal vermogen van 5,5 kW en een piekvermogen van 6,5 kW met een hydrostatische transmissie voor soepel rijgedrag en bediening op hellingen tot 20%. De laadbak heeft een capaciteit van 0,34 en 0,42 kubieke meter, perfect afgestemd op uitdagende taken. Het voertuig werkt op een 10,4 kWh batterij, met drie selecteerbare werkmodi –  Eco, Performance en High Performance – om het energieverbruik te optimaliseren en de levensduur van de batterij te verlengen tot drie uur in de meest veeleisende modus. 

De drager biedt een autonomie van een halve werkdag, afhankelijk van de toepassing. Voor het opladen maakt de C08e gebruik van een standaard 3,3 kW externe lader, die toepasbaar is met een P17 blauwe stekker voor aansluiting op het elektriciteitsnet. Ook is er een REMA stopcontact voor directe koppeling aan de machine, waarmee de batterij binnen slechts 3,5 uur van 20% tot 80% capaciteit volledig wordt opgeladen. 

Gebouwd met u in gedachten 

De kern van de ontwerpfilosofie van Yanmar Compact Equipment is een benadering waarbij de bestuurder centraal staat, wat wordt belichaamd door de slogan ‘Building with You’. Deze filosofie is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van producten die niet alleen de ervaring van de bestuurder verbeteren, maar ook klanten in staat stellen zich te ontwikkelen door middel van een duurzame benadering van constructie en ontwikkeling. Yanmar blijft trouw aan haar basisprincipes door proactief moderne sociale milieukwesties aan te pakken. Deze toewijding gaat verder dan directe zorgen en heeft als doel het verbeteren van de levenskwaliteit binnen de gemeenschappen waarin zij opereert. 

De lancering van het elektrische trio is een bewijs van deze toewijding en past in de bredere inzet van de Groep voor de Yanmar Green Challenge 2050, een gedurfd initiatief dat de belofte van het bedrijf beschrijft om halverwege de 21e eeuw broeikasgasemissies netto nul te hebben. Dit wordt belichaamd in de toewijding van Yanmar CE om de uitstoot van haar activiteiten te verlagen, het efficiënt gebruik van hulpbronnen te vergroten en duurzame praktijken te stimuleren in haar klant- en partnernetwerken. 

Yanmar richt zich op meer dan alleen het voldoen aan de eisen van de toekomst. Ze zijn toegewijd aan het creëren van de toekomst. Voor degenen die klaar zijn om een erfenis op te bouwen die de aarde eert, en om landschappen vorm te geven met behoud van het milieu, is de nieuwe ‘Unplugged’ serie klaar om die visie kracht bij te zetten. Yanmar nodigt u uit om persoonlijk te ervaren hoe innovatie en duurzaamheid kunnen samenkomen in krachtige harmonie. Bent u er klaar voor om los te koppelen en te genieten? 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details