Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Mabo Lifting wordt dealer van Hyundai Material Handling

Mabo Lifting wordt dealer van Hyundai Material Handling

Hyundai Construction Equipment heeft Mabo Lifting benoemd tot zijn exclusieve distributiepartner voor intern transportmaterieel voor België en Luxemburg. Met meer dan 35 jaar ervaring en expertise in de sector van intern transport en logistiek is Mabo Lifting een familiebedrijf dat klantenservice hoog in het vaandel draagt.

“Mabo Lifting is een heftruck- en automatiseringsspecialist die samen met de klant de beste logistieke oplossingen voor zijn toepassingen uitvoert, of dat nu zijladers, meeneemheftrucks, smallegangheftrucks of geautomatiseerde heftrucks zijn,” aldus CEO Maarten Mariën-Bouwens.

“Onze klanten vragen al heel lang of Mabo Lifting ook standaard vorkheftrucks kan leveren. Met de filosofie en het sterke product van Hyundai zijn wij ervan overtuigd dat daarmee aan onze behoefte aan vorkheftrucks wordt voldaan en voor Hyundai een ruime afzetmarkt op de BeLux-markt wordt gecreëerd.

“Hyundai is een zeer sterk merk en wij zouden niet zomaar een vorkheftruck aan ons gamma toevoegen. Hyundai heeft een enorme expertise in het ontwerpen van materieel, wat ook te zien is in hun bouwmachines en auto’s. Als we naar het huidige gamma vorkheftrucks kijken, dan zien we hoe goed doordacht deze Hyundai-vorkheftrucks zijn. We zien dat er geïnvesteerd wordt om het materieel voortdurend te verbeteren en het is deze filosofie die Mabo gemotiveerd heeft om dealer van Hyundai te worden.”

Mabo Lifting is oorspronkelijk opgericht als een standaard vorkheftruckbedrijf, dus met de overeenkomst met Hyundai keert het bedrijf terug naar zijn roots. Het bedrijf is in 1987 opgericht door Luc Mariën-Bouwens en zijn zonen, Maarten en Bram, zijn 12 jaar geleden bij het bedrijf gekomen, nadat zij hun diploma van civiel ingenieur en handelsingenieur hadden behaald. De twee broers hebben het bedrijf de laatste 10 jaar geleid.

Mabo Lifting heeft twee depots in Lier en één in Zulte, België, en daarnaast nog een depot in Weiswampach, in Luxemburg. Deze vier vestigingen zullen de verkoop, aftersales-service en de verhuur van Hyundai-materieel aanbieden. De onderneming heeft nog twee depots, in Vianen en Enkhuizen in Nederland, maar deze verkooppunten zijn niet opgenomen in de overeenkomst met Hyundai.

Het bedrijf heeft meer dan 110 mensen in dienst, of “Mabo’s” zoals het bedrijf ze noemt, waaronder meer dan 80 monteurs, die garant staan voor een optimale klantenservice. Het bedrijf is actief in de sectoren warehousing, bouwmaterialen, transport, chemie en logistiek. Naast het materieel kunnen de klanten ook gebruik maken van de Mabo Academy, een uitgebreide opleidingsfaciliteit voor heftruckoperatoren.

Van links naar rechts: Steve Van den Bergh technisch manager bij Mabo, Maarten Mariën-Bouwens, CEO, Gino Van der Auwera, Hyundai dealer development manager Europe, Bram Mariën-Bouwens, hoofd automatisering bij Mabo en Steven Aelbrecht, sales manager bij Mabo.

“De Mabo Academie is gestart op verzoek van onze klanten”, aldus dhr. Mariën-Bouwens.

“Er zijn veel algemene heftruckopleiders, maar onze klanten wilden meer dan alleen rijvaardigheid en certificering. Mabo Lifting verzorgt opleidingen voor meer dan 500 operatoren, voor alle machines binnen ons productassortiment, en biedt daarbij meer dan alleen rijvaardigheid. Wij willen dat de operatoren hun machines echt kennen en zich concentreren op de technische aspecten.

“De cursist krijgt niet alleen een grondige opleiding tot operator, maar ook een goede technische kennis van zijn machine. Wij geloven dat dit een cruciaal onderdeel is van ons partnerschapsmodel met onze klanten. Zij kunnen niet alleen rekenen op machines van de hoogste kwaliteit en een efficiënte technische service, maar ook op ondersteuning bij een goede opleiding van hun werknemers. Op die manier weten wij dat onze klanten het maximale uit hun logistieke materieel kunnen halen en dat is waar Mabo voor staat.”

Het bedrijf gebruikt de Academy ook voor interne opleidingen, om ervoor te zorgen dat de eigen werknemers voortdurend bijleren en op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën. Ook dit is een sterk onderdeel van het bedrijfsmodel van Mabo.

Ondanks de wereldwijde beroering als gevolg van de pandemie is 2021 een sterk jaar gebleven voor Mabo Lifting, en het bedrijf is 2022 al even indrukwekkend begonnen. Met de toevoeging van Hyundai aan het assortiment kijkt het bedrijf uit naar een nog positiever jaar in de toekomst.

“Dat wij een familiebedrijf zijn, maakt voor Mabo Lifting het verschil, want wij hebben korte communicatielijnen en kunnen snel beslissingen nemen,” aldus dhr. Mariën-Bouwens. “Dat betekent dat wij snel kunnen reageren op de behoeften van onze klanten, wat het onderwerp ook is, van logistiek advies tot aftersales-service, nieuwe of huurmachines, wij zijn er voor onze klanten. Onze filosofie om een partner op lange termijn te zijn voor onze klanten is de sleutel tot het succes van Mabo Lifting.”

“Mabo Lifting en Hyundai Material Handling delen een wederzijdse positieve impuls en praktijkmentaliteit, die essentieel zijn voor elke succesvolle samenwerking,” vertelt Gino Van der Auwera, dealer development manager Europe bij Hyundai Material Handling.

“Het spreekt vanzelf dat de lange ervaring en de technische uitmuntendheid van Mabo Lifting aanzienlijk zullen bijdragen tot de groei van Hyundai Material Handling in de BeLux. Wij zijn ervan overtuigd dat Mabo Lifting de juiste strategische partner is om het merk Hyundai op lange termijn vooruit te helpen. Het is een groot genoegen om Mabo Lifting tot onze dealers te mogen rekenen en wij kijken uit naar een voorspoedige samenwerking.”

“Hyundai betekent nieuw denken, nieuwe mogelijkheden,” vertelt dhr. Mariën-Bouwens. “Ik denk dat Mabo Lifting en Hyundai het juiste partnerschap hebben gevonden voor de toekomst.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details