Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Machinebouwer SMO bv uit Eeklo verkocht deze week z’n 500e FleXiever machine.

FleXiever-500-machines

17 februari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Deze week werden er -weliswaar spreekwoordelijke- kaarsjes uitgeblazen bij machinebouwer SMO uit Eeklo. Reden was de verkoop van de vijfhonderdste FleXiever zeefmachine.

SMO bestaat dit jaar 20 jaar en naast de installaties op maat die worden gebouwd voor hun klanten wordt er ook sterk ingezet op eigen producten. Eén daarvan is een gamma zeefmachines die ze onder de merknaam FleXiever de voorbije 10 jaar met succes hebben weten te commercialiseren.

De FleXiever zeefmachines worden wereldwijd verkocht en worden ingezet in de meest uiteenlopende sectoren: recycling, verhuurbedrijven, tuinbouw, grondverzet, bouwsector, industrie, … tot en met het afzeven van meelwormen.

De zeefmachine met serienummer 500 werd verkocht via de firma Lederer Siebtechnick. Zij zijn sinds begin 2021 de officiële FleXiever dealer in Duitsland. “Traag maar gestaag breiden we ons dealernetwerk in Europa uit”, aldus sales verantwoordelijke Michael De Craene. “We zijn niet te overhaast te werk gegaan om een dealernetwerk uit de grond te stampen. We wilden eerst zoveel mogelijk zelf de verkoop doen om zowel voldoende ervaring met de machine op te doen als voeling te krijgen met ons potentieel cliënteel. We moesten ook 100% zeker zijn van ons product alvorens de export op te starten. 2021 was het eerste jaar waar we meer machines in het buitenland verkochten dan in het binnenland. Zoals de zaken nu lopen zal het geen 5 jaar duren vooraleer we onze duizendste zeefmachine zullen verkopen”, zegt Michael nog.

Ook SMO oprichter en zaakvoerder Sander Mollet is in z’n nopjes: “We leven in turbulente tijden maar SMO weet zich goed staande te houden. Ons bedrijf blijft groeien en nieuwe opportuniteiten bieden zich kwasi dagelijks aan. De naam SMO krijgt ook in het buitenland steeds meer weerklank wat maakt dat we de voorbije jaren opdrachten hebben mogen doen voor klanten in ondermeer Rusland en Australië. Al zit het gros van onze klanten wel natuurlijk nog steeds in België en onze buurlanden.”

En de toekomst oogt rooskleurig voor het Eeklose bedrijf: “In 2022 nog starten we met de bouw van een nieuwe productiehal (4000m³) en kantoorgebouw (1800m²). En vanaf dan zijn we klaar om nóg grotere projecten aan te vatten.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details