Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Marketing op de bouwplaats: de beste manieren om jouw bouwbedrijf onder de aandacht te brengen

Marketing op de bouwplaats: de beste manieren om jouw bouwbedrijf onder de aandacht te brengen

Bij het runnen van je eigen bouwbedrijf, kan het zijn dat de marketing niet heel erg hoog op jouw prioriteitenlijst staat. Een bouwbedrijf is natuurlijk altijd wel nodig en het werk spreekt vaak voor zich. Toch kan een goede marketing jouw bedrijf net even nog wat meer naamsbekendheid brengen. Dankzij een goede marketing kunnen nog meer klanten worden bereikt. Klanten die normaliter misschien niet bij jouw bedrijf terecht zouden zijn gekomen. De hieronder genoemde laatste trends in de marketingwereld kunnen heel goed worden gebruikt om jouw bouwbedrijf nog meer bekendheid te geven.

Laat de klanten jou vinden

Met steeds meer email spamfilters en nummerherkenning, is constant ongewilde mailtjes en cold calling niet meer waar klanten tegenwoordig op zitten te wachten. In plaats daarvan is er nu de betere strategie om de klanten naar jou toe te laten komen. Hoe kun je dit aanpakken? Dit kan zowel met offline als online marketing. Maar de beste manier is een combinatie van offline én online marketing.

Denk bij offline marketing bijvoorbeeld aan het plaatsen van spandoeken en banners op strategische punten. Blijkt uit marktonderzoek dat dat jouw potentiële klanten vooral in de buurt van jouw bouwbedrijf wonen? Probeer dan wat advertentieruimte te krijgen in diezelfde wijk. Door gebruik te maken van spandoeken in verschillende maten, kun je voor elk soort advertentieplek, van bushokje tot aan lantaarnpalen langs de weg, de juiste banner laten drukken. Op deze manier lopen jouw potentiële klanten vanzelf jouw bedrijfsnaam tegen het lijf als ze bijvoorbeeld onderweg zijn naar hun werk of naar de supermarkt. 

Maar er zijn ook nog andere manieren om offline je bedrijf onder de aandacht te laten komen. Onderschat bijvoorbeeld niet de klassieke business card. Deze kaartjes zijn heel makkelijk mee te nemen zodat je altijd snel jouw bedrijf kunt introduceren aan een potentiële klant als het gesprek toevallig over jouw vakgebied gaat. Ook de folder is een klassieke offline marketing tactiek die je kan helpen aan nieuwe klanten. Leg er bijvoorbeeld een paar neer bij het lokale gemeentehuis of supermarkt. Wie weet komen daar ook onverwachte klanten vandaan.

Ook bij online marketing is het slim om de klanten naar jou toe te laten komen. Dat kan het beste met de volgende soort marketing:

Content marketing

Klanten willen tegenwoordig niet alleen maar marketing naar zich toegegooid krijgen. Ze willen liever ook een beetje informatie of hulp krijgen. Daarom is content marketing een hele goede optie. Bij content marketing promoot je niet alleen maar jouw producten of diensten, maar geef je jouw potentiële klanten ook wat informatie mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blog posts met tips voor het zelf repareren van een lekkende kraan. Door dit soort artikelen te plaatsen op jouw bedrijfswebsite zet je jouw bedrijf neer als een autoriteit op jouw vakgebied.

Wil je helemaal jouw naamsbekendheid vergroten? Ga dan ook in op het volgende punt op de bedrijfswebsite:

Ga in op de “waarom”, niet zo zeer de “hoe” of “wat”

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, omdat het belangrijkste bij een bouwbedrijf is welke producten en diensten er geleverd kunnen worden. Het is natuurlijk belangrijk om ook in te gaan op hoe je jouw diensten precies uitvoert en wat klanten kunnen verwachten als ze bij jou aankloppen voor een klus.

De “waarom” zorgt er echter voor dat je jouw bedrijf echt kunt laten onderscheiden. Er zijn misschien wel meerdere bouwbedrijven die dezelfde producten en diensten aanbieden. Misschien zelfs op een vergelijkbare manier. Om echt klanten te winnen, is het belangrijk ook hun vertrouwen te winnen. Het verhaal achter jouw bedrijf vertellen kan daarbij een goede eerste stap zijn. Mensen kunnen dan lezen waar het bedrijf vandaan komt en wat het bedrijf motiveert om hen te helpen met hun problemen. Ze kunnen erachter komen “waarom” jij jouw bedrijf bent gestart. Volgens de laatste marketingtrends voor de bouw is dit echt waar klanten tegenwoordig ook naar op zoek zijn. Het delen van het verhaal achter het bedrijf helpt om je te onderscheiden van vergelijkbare bouwbedrijven.

Onderscheid jouw bouwbedrijf met offline én online marketing

Natuurlijk is het belangrijkst dat jouw bedrijf goede diensten en producten levert. Maar als klanten het bedrijf niet kunnen vinden en er helemaal niet vanaf weten, wordt het een stuk lastiger om deze diensten te kunnen leveren. Met de juiste offline én online marketing, gefocust op informatie en achtergrondverhalen delen en de klanten naar jou toe laten komen, zul je binnen no time een hele nieuwe markt kunnen aanboren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details