Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Marktleider draaikantelstukken wil het machinist gemakkelijker maken
Met de introductie van de S40 heeft Engcon nu automatische snelwissels voor machines van 2 tot 40 ton.

Marktleider draaikantelstukken wil het machinist gemakkelijker maken

Uitrustingstukken veilig aankoppelen zonder de cabine te verlaten. Dat worden machinisten blij van. Met de introductie van de S40 heeft Engcon nu automatische snelwissels voor machines van 2 tot 40 ton. Ook draaikantelstukken vinden steeds meer aftrek. Dat gaan we zeker en vast merken op de Demo Days in september. Maar eerst wordt om die enorme groei te faciliteren gewerkt aan versterking van de serviceverlening, zo vertelt Benelux Country Manager Mark Lisman.

“Een monteur en vertegenwoordiger erbij en we staan helemaal klaar voor de toekomst. De nieuwe werkplaatsmedewerker gaat binnenkort al aan de slag”. Voor Mark Lisman en collega’s kan het niet snel genoeg gaan, want steeds meer klanten willen Engcon-producten inzetten op hun projecten. Dat is mede een gevolg van de ‘Gratis Gripper Campagne’ van eind 2021. Wie bij Engcon het proportionele DC2-besturingssysteem aanschafte, kreeg er kosteloos een gripper bij op het draaikantelstuk, ongeacht het type snelwissel. DC2 creëert samen met de draaikantelstukken en snelwissels een veiligere werkomgeving. Het besturingssysteem regelt onder andere de rupsband- en wielbesturing en het zwenken van de kraanarm. Ondersteuning op afstand is nu ook mogelijk via een app op de smartphone, als alternatief voor PC en USB-kabel.

Het daarmee vergroten van functionaliteit en efficiëntie van machines sprak veel machinisten en eigenaren aan. Dat geldt trouwens ook voor een andere actuele ontwikkeling: de uitbreiding naar onder toe van het programma snelwissels.

Het proportionele DC2-besturingssysteem creëert samen met de draaikantelstukken en snelwissels een veiliger werkomgeving.

Snelwissel voor minigravers

Met de introductie van de compacte automatische snelwissel S40 voor minigravers heeft Engcon nu automatische snelwissels voor alle machines van 2 tot 40 ton. De enorme vraag laat volgens Mark goed zien, dat het draaikantelstuk de nieuwe standaard is bij zowel rups- als bandenmachines.

De nieuwe ‘kleine’ snelwissel S40 – hij weegt slechts 50 kg – heeft overigens dezelfde veiligheidsfuncties als de grotere modellen, want aan veiligheid wordt niet ingeboet bij Engcon, zo licht Mark Lisman graag nog even één van de belangrijkste uitgangspunten van het Zweedse moederbedrijf toe. Ook hier dus de hydraulische vergrendeling met viervoudige beveiliging. Daarnaast heeft de S40 uiteraard de bekende automatische koppeling voor hydrauliekolie, elektra en smeerfunctie en is hij bedoeld voor machines van 2 tot 6 ton werkgewicht.

Hulpmiddel bij transport en opslag

Nu het automatisch wisselen meer regel dan uitzondering is, willen we niet dat niet actieve kostbare uitrustingstukken langs de kant van de weg in de modder worden gedumpt. Daarom heeft Engcon een speciale transportpallet ontwikkeld voor het draaikantelstuk. Hij is vervaardigd van sterk plaatstaal en te voorzien van een ophanging naar keuze, zodat de transportpallet inclusief draaikantelstuk veilig kan worden verplaatst met behulp van een palletvork op bijvoorbeeld wiellader, compactlader of vorkheftruck.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details