Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Materiaaltransport gemakkelijk gemaakt

Materiaaltransport gemakkelijk gemaakt

Als het erom gaat materiaal vooral in moeilijk begaanbare gebieden te transporteren zijn dumpers veelgevraagde hulpen op iedere bouwlocatie. Wacker Neuson biedt hiervoor verschillende wieldumpers aan met een laadvermogen van één tot tien ton. Het portfolio is nu uitgebreid met het nieuwe model DW40. Daarnaast zijn voor de modellen DW20 en DW30 extra opties beschikbaar.

Wieldumpers van Wacker Neuson nemen zelfs op moeilijk terrein probleemloos veelzijdige transporttaken op zich. Hiervoor zorgt het knikpendelkoppeling, waarmee alle modellen van Wacker Neuson zijn uitgerust. Zo overtuigen de dumpers met goede bewegelijkheid op zwaar terrein en trekkracht en zijn dankzij hun compacte bouw bijzonder wendbaar. Met deze punten kunnen de dumpers hun voordelen bij het transport van materiaal volledig uitbuiten ten opzichte van vrachtwagens. Dankzij de vele configuratiemogelijkheden, zoals verschillende bakmodellen, cabineversies en veiligheidsopties, kunnen de machines afgestemd worden op de individuele behoeften van de klant. 

Meteen wegrijden met de hydrostatische vierwielaandrijving

“Bij dumpers speelt de veiligheid altijd een belangrijke rol. Dat geldt in het bijzonder voor onze klanten van de afdeling Verhuur,” zegt Stefan Bogner, woordvoerder voor de bedrijfsleiding van Wacker Neuson Linz GmbH. “Met onze nieuwe 4 tons-dumper DW40 voldoen we aan alle geldende normen en bieden we onze klanten nog meer extra’s op het gebied van veiligheid, comfort en prestatie.” De machine is met een hydrostatische vierwielaandrijving uitgerust, waardoor schakelen niet meer nodig is. Zo kan de gebruiker zich volledig concentreren op zijn werk. Een voortdurende en constante trekkracht van nul op de maximale snelheid van 25 km/u alsmede de hydrostatische remwerking ronden het aangename rijgevoel helemaal af. Bovendien voldoet de moderne motortechnologie aan de huidig geldende normen van emissiefase V en maakt deze het mogelijk om snel te rijden, wat het materiaaltransport zeer efficiënt maakt. De automatische ECO-modus garandeert bovendien een minimaal verbruik bij optimaal gebruik van de kracht, wat dus tot kostenbesparingen leidt.

Extra veiligheid

Door het grote display voor de front- en achteruitrijcamera en de optimale rangschikking van alle bedieningselementen is de DW40 dumper intuïtief te bedienen. Het bedieningsconcept van de joystick maakt het mogelijk om meerdere functies, zoals dumpbediening en het veranderen van de rijrichting, met één enkele beweging uit te voeren. Zo heeft de gebruiker zijn linkerhand voortdurend aan het stuur; met zijn rechterhand kan hij de functies gemakkelijk bedienen. Dit maakt het materiaaltransport veilig, comfortabel en efficiënt. Bovendien is het in- en uitstappen geoptimaliseerd voor nog meer veiligheid: het principe van drie contactpunten is toegepast en de gebruiker kan nu ondanks obstakels of hindernissen comfortabel in de machine komen. De optionele opstap in signaalkleur maakt de treden en de handgreep nog beter zichtbaar.

Meer comfort – meer efficiëntie

Om het wegrollen van de machine op een helling te voorkomen, is de DW40 dumper standaard uitgerust met een veerbelaste parkeerrem, die automatisch ingeschakeld wordt zodra de motor wordt uitgeschakeld. De standaard aanwezige auto-stopfunctie schakelt de machine uit als deze niet bediend wordt en vermindert daarmee de benodigde brandstof- en CO2-emissies. De optionele cabine biedt een comfortabele werkomgeving in alle weersomstandigheden en is onder andere voorzien van airconditioning en verwarming, LED-werklampen en een handsfree radio. De dumper kan ook eenvoudig en snel worden onderhouden, omdat de servicepunten heel handig van onderaf bereikbaar zijn. Bovendien profiteren klanten van langere onderhoudsintervallen.

Nieuwe opties voor de modellen DW20 en DW30

Voor de, sinds de herfst 2019 beschikbare, DW20- en DW30 dumpers met een laadvermogen van twee en drie ton zijn nu extra opties beschikbaar: Het dak beschermt de gebruiker optimaal tegen zon en lichte regenval. De kiepbak voor hoog uitstorten is uitermate geschikt voor het overbruggen van hoogteverschillen in nauwe ruimten en hij zal geen plaats innemen bij het manoeuvreren en positioneren van de machine. De daarmee verbonden moderne hellingssensor waarschuwt de gebruiker optisch en akoestisch voor mogelijke instabiliteit en reduceert, indien nodig, de maximale rijsnelheid van de machine. Voor het grotere DW30-model is ook een betonbak beschikbaar, waarbij de stortplaatsopening geoptimaliseerd is voor de verwerking van het beton. Daarnaast zorgt de optionele cabine voor een aangename werkomgeving. Beide machines kunnen eventueel met een hydrostatische rijaandrijving en een knikpendelkoppeling uitgerust worden. De 36 kW motor voor veeleisende taken en de optionele gazonbanden voor bodembesparende werkzaamheden completeren de nieuwe beschikbare opties voor het DW30-model.

In totaal biedt Wacker Neuson zijn klanten 20 verschillende modellen rups- en wieldumpers, die zich onderscheiden door een gemakkelijke en veilige bediening. Hiertoe behoren ook de innovatieve dumpers met Dual View die door het 180° draaien van de volledige bedienings- en zitconsole voor vrij zicht in elke richting zorgt, en twee modellen met elektromotor voor emissievrij werken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details