Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Matexpo Daimler Truck BeLux

Matexpo Daimler Truck BeLux

Met de voorstelling van de Mercedes-Benz Urban eTruck in 2016 werd duidelijk dat Daimler Truck zijn voortrekkersrol op gebied van innovatie en meer bepaald eMobility serieus nam. Ondertussen zijn we maar 7 jaar later en zijn de eerste elektrische voertuigen in serieproductie. De transitie versnelt exponentieel en als de randvoorwaarden op gebied van bijvoorbeeld laadinfrastructuur volgen, is er weinig dat deze evolutie nog in de weg zal staan. Een evolutie die ook zijn impact heeft op de doorgedreven digitalisering en connectiviteit van de trucks en op de organisatie van het dealernetwerk. En ook het bouwtransport gaat elektrisch. Op Bauma 2022 werd onder andere het prototype batterij-elektrische Arocs gepresenteerd. Hier in Kortrijk worden de modellen uit het elektrische gamma getoond die reeds in serieproductie zijn:

–        eActros 300 LS trekker     

–        eEconic 300 L 6×2

–        eActros 400 L 6×2 met AJK haakarm systeem

Wat betreft de conventionele aandrijving, kan u buiten aan de ingang van Kinepolis een SLT bewonderen. Binnen op de stand vindt u de Arocs 3348 LK 6×4 met WAF haakarmsysteem. De Mercedes-Benz Trucks stand vindt u binnen in hal 5 op nr.523. De info over de voertuigen kan u achteraan dit document vinden.

Alternatieve aandrijvingen

Op zijn weg naar een CO₂-neutrale toekomst heeft Daimler Truck zijn strategische koers duidelijk uitgestippeld en streeft de constructeur consequent naar een dubbelstrategie in de elektrificering van zijn gamma, met batterijaandrijvingen enerzijds en waterstof anderzijds.

Wat betreft waterstof, wordt de Mercedes-Benz GenH2 Truck voornamelijk ontwikkeld voor flexibele en veeleisende toepassingen in de belangrijke sectoren van het zware vervoer en langeafstandstransport. De ontwikkelingsdoelstelling is een rijbereik van 1.000 kilometer en meer. De serieproductie zal naar schatting van start gaan in de tweede helft van dit decennium. Het voertuig wordt op dit moment intensief getest in reële omstandigheden.

Ondertussen wordt het gamma van batterijaangedreven voertuigen verder uitgebreid. Dit onder meer met de eActros LongHaul — gepland voor serieproductie in 2024 en geproduceerd in de truckfabriek in Wörth. Dit voertuig heeft een nieuwe e-as met twee geïntegreerde elektromotoren die een continuvermogen van 400 kW en een piekvermogen van meer dan 600 genereren kW. De eActros LongHaul haalt zijn energie uit drie accupakketten, die in de vorm van lades onder het frame zijn gemonteerd. Dit resulteert in een totaal vermogen van ruim 600 kWh. De accu’s maken gebruik van lithium-ijzerfosfaat-celtechnologie (LFP) die zich vooral kenmerkt door een lange levensduur en meer bruikbare energie. De eActros LongHaul is geschikt voor high-performance of megawatt charging. Accu’s kunnen in minder dan 30 minuten van 20 tot 80 procent worden geladen bij een laadstation met een capaciteit van circa 1 megawatt. Op een volle lading heeft de eActros LongHaul een actieradius van circa 500 km.  Dit type voertuig zal een uiterst interessante Total Cost of Ownership kunnen voorleggen. De eerste prototypen van het voertuig worden al intensief getest en zullen dit jaar nog op de openbare weg worden getest. Komend jaar zullen bijna-serierijpe prototypen naar verschillende klanten worden gestuurd om ze in de praktijk te laten proefdraaien.

Ook in het bouwsegment wordt vooruitgang geboekt. Op Bauma werd de Arocs gepresenteerd als batterij-elektrisch voertuig. Dit voertuig zal tegen eind 2023 leverbaar zijn in Duitsland.

Ook de Econic heeft ondertussen een elektrische variant. Van dit voertuig rolden de eerste exemplaren afgelopen zomer van de band in Wörth. De belangrijkste technische specificaties van de eEconic zijn grotendeels identiek aan die van de eActros. Als vuilniswagen is de eEconic bedoeld om het merendeel van de typische Econic-vuilophaalroutes in één ploegendienst te dekken zonder tussentijds laden. De elektrische aandrijflijn maakt een ​​vlakke cabinevloer mogelijk, waardoor het gemakkelijker wordt om door de cabine te klimmen – een groot voordeel als de chauffeur via de vouwdeur aan de bijrijderszijde wilt uitstappen. De moderne en intuïtieve Multimedia Cockpit is ook een belangrijke upgrade ten opzichte van de conventionele Econic. Een ander uitrustingshighlight is het panoramaglas. Daarnaast voorkomt de gecoate en verwarmde Thermocontrol-voorruit dat deze kan beslaan en vergroot zo het vrije zicht op het verkeer. Bovendien vermindert de voorruit de opwarming van het interieur door zonnestraling. Een belangrijk veiligheidsvoordeel in het stadsverkeer: de eEconic wordt standaard geleverd met de afslagassistent S1R Sideguard Assist en de noodremassistent Active Brake Assist van de vijfde generatie.

eActros 300 trekker 4×2

Op de IAA in september 2022 werd ook de batterij-elektrische Mercedes-Benz eActros 300 in een trekkeruitvoering voor flexibel zwaar distributietransport voorgesteld. De modelvariant van de eActros 300 als trekker kan alle standaard Europese opleggers trekken, rekening houdend met de maximaal toegestane totale lengte. De elektrische truck is gebaseerd op dezelfde technologie als de eActros 300/400. Drie batterijpakketten, elk met een geïnstalleerde capaciteit van 112 kWh1, maken een rijbereik tot 220 km op één batterijlading mogelijk. De lancering van de serieproductie is gepland voor de tweede helft van 2023. Ook komen er verschillende uitbreidingen van de eActros wielbasissen en aslasten:  04/2023: 4×2 wielbasis 4000, 08/2023: 6 nieuwe varianten, 10/2023: 12 nieuwe varianten, 04/2023: aslast achteras verhoogd naar 11,5ton tot 12ton.

Consulting

Daimler Truck biedt zijn elektrische vrachtwagens aan als een geïntegreerde oplossing die adviesdiensten voor een maximaal voertuiggebruik en optimalisering van de Total Cost of Ownership omvat. De eConsulting-teams gebruiken bijvoorbeeld bestaande rijroutes om gebruiksprofielen voor elektrische trucks te bepalen die zo realistisch en zinvol mogelijk zijn voor een welbepaalde klant. Afhankelijk van de eisen van de klant en in aanvulling op de elektrificatie van het depot, omvat eConsulting ook alle vragen met betrekking tot planning, bestelling en implementatie betreffende de laadinfrastructuur en de netaansluiting. Ook in het kader van de adviesdiensten heeft Daimler Truck samen met zijn projectpartner, de dienstendivisie van Netze BW, in juli 2022 een laadpark voor klanten bij BIC in Wörth am Rhein geopend.

In het eTruck Charging Park kunnen klanten van elektrische vrachtwagens laadstations en laadconcepten van verschillende fabrikanten testen en ter plaatse samen met deskundigen van Daimler Truck laadoplossingen op maat voor hun respectievelijke toepassingen ontwikkelen. De oplaadtechnologie wordt ter beschikking gesteld voor tests en gecombineerd met een uitgebreid aanbod van adviesdiensten om klanten te helpen soepel over te stappen op e-mobiliteit.

Uitdagingen roll out eMobility

Laadinfrastructuur

Voor de laadinfrastructuur ter plaatse bij de klant heeft Daimler Truck strategische partnerschappen met “Siemens Smart Infrastructure” en “ENGIE”. Daimler Truck kan ook helpen bij het vinden van mogelijke subsidies voor infrastructuur en voertuigen. Wat betreft de publieke infrastructuur, heeft Daimler Truck een joint venture gesloten met Traton Group en Volvo Group. De joint venture is van plan ten minste 1700 krachtige en groene laadpunten te installeren en te exploiteren op en nabij snelwegen en logistieke knooppunten in heel Europa. De partijen verbinden zich ertoe in totaal 500 mio te investeren.

Daarnaast neemt Daimler Truck deel aan het project “High-performance charging in long-distance truck transport” (HoLa). Het doel van dit project, onder auspiciën van de VDA, is de planning, bouw en exploitatie van een geselecteerde krachtige laadinfrastructuur voor batterij-elektrische langeafstandsvrachtwagens. Op verschillende plaatsen in Duitsland zullen twee krachtige Megawatt Charging System (MCS)-laadpunten worden geïnstalleerd en in de praktijk worden getest. Diverse andere consortiumpartners uit de industrie en het onderzoek zijn bij het project betrokken.

Op lokaal niveau hier in België werkt Mercedes-Benz Trucks voornamelijk samen met Ekoenergytika, Siemens, ABB en Kempower. Op de Matexpostand zullen 3 laders van Ekoenergytika staan:

–        Plug Charger GO 30,

–        Plug Charger 40,

–        Axon Easy 180

–        Satellite

Euro VII

Daimler Truck heeft kennis genomen van het door de Europese Commissie ingediende EURO VII-voorstel, waarin nieuwe doelstellingen worden bepaald om de verontreinigende emissies van  bedrijfsvoertuigen verder terug te dringen. Er wordt echter betreurd dat in het voorstel geen rekening is gehouden met de voorgelegde argumenten en bezwaren. De bijdrage van EURO VII aan de luchtkwaliteit is aanzienlijk lager dan een strenge en consequente vernieuwing van het wagenpark op basis van de bestaande EURO VI-technologie. Het wetsvoorstel zal de industrie verplichten miljarden euro’s te investeren in nieuwe motor- en nabehandelingstechnologie, terwijl deze middelen eigenlijk zouden kunnen worden gebruikt voor nulemissietechnologieën die niet alleen de CO2-uitstoot maar ook de uitstoot van andere verontreinigende stoffen aanpakken. Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat het beter is de financiële middelen te concentreren op nulemissietechnologieën. Nu zien we risico’s van een verzwakking van het concurrentievermogen van de Europese auto-industrie. Het is nu aan het Europees Parlement en de lidstaten om de laatste hand te leggen aan het wetsvoorstel. We vertrouwen erop dat zij hierbij zullen zorgen voor een evenwichtige aanpak en de automobielindustrie zullen steunen op haar weg naar emissievrije voertuigen.

Dealernetwerk

Het dealernetwerk is een van de topics waar in de komende jaren een nieuwe wind zal waaien. Het netwerk zal in heel Europa versterkt worden. Het blijkt bovendien duidelijk dat waar geen servicepunt is, er ook geen trucks worden verkocht. Ook die leegtes moeten worden aangepakt. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met verschillende grote partners. Een verkoopsmodel zoals bij personenwagens (directe verkoop) zit er bij Trucks niet aan te komen. In België werd de groep Vereenooghe in 2022 overgenomen door de groep Van Mossel die reeds actief was in de regio Antwerpen. Er worden in de komende jaren nog veranderingen in het netwerk verwacht.

Het dealernetwerk is een belangrijke partner in een goede relatie met de klant. Een goede relatie met zijn dealer is trouwens een van de belangrijkste aankoopcriteria voor de (vrachtwagen)klant. Er zal in België nog meer ingezet worden op verdere professionalisering op vlak van verkoop en service van onze vrachtwagens met een bijzondere focus op ons gamma elektrische vrachtwagens. Hierbij staat klantentevredenheid centraal.

Customer Services & Parts

Elektrisch rijden brengt ook heel wat uitdagingen met zich mee op het gebied van Customer Services & Parts. Niet enkel moeten chauffeurs zich een nieuwe rijstijl aanmeten, ook in de werkplaatsen moet er gesensibiliseerd worden. Werken aan voertuigen met hoge voltages kan letterlijk levensgevaarlijk zijn. Daarom werkt Daimler Truck met eServicepunten. Dit zijn servicepunten waar de medewerkers specifiek geschoold worden om op een veilige manier met de nieuwe aandrijvingen om te gaan, dit onder toezicht van de Technical Advisors van Daimler Truck BeLux die zich specialist Hoogvolt mogen noemen. Zij adviseren in eerste instantie in de aanloopfase naar eServicepunt, en kijken daarna toe op veiligheid, kennisopbouw en efficiëntie.

Ook naar infrastructuur toe zijn er speciale vereisten die danig verschillen van die voor ‘traditionele’ werkplaatsen. Zo is er een aangepaste infrastructuur nodig voor diagnosedoeleinden. Er wordt namelijk geopteerd voor mobiele laders, waarmee de noodzakelijke flexibiliteit om de diagnose te stellen gegarandeerd is. Er kunnen zo namelijk verschillende werkposten bediend worden. Ook moet er vrije ruimte voorzien worden naast de voertuigen voor de zijdelingse uitbouw van de batterij. Bovendien moet er een observatiezone voorzien worden voor voertuigen met een onstabiele batterij, dit volgens de voorschriften aangereikt door de Belgische overheid (lokale brandweerposten). Zo moet deze zone permanent bereikbaar zijn voor de brandweervoertuigen, moet de ondergrond deze voertuigen kunnen dragen, maximale helling van 6%. Ook moet deze zone ver genoeg van de gebouwen en brandbaar materiaal (16m) liggen.

Voor wat Daimler Truck BeLux betreft zijn er reeds 13 zulke eServicepunten erkend* en voor 4 bijkomende kandidaten is de analyse gaande (nieuwbouw, potentieel-analyse).

*Van Mossel-Vereenooghe Brugge, Van Mossel Deurne, Groep Jam Hasselt, CAR Avenue Liège, Hedin Automotive Sint-Niklaas, Hedin Sint-Pieters-Leeuw, Ghistelinck Waregem, Hedin Aalst, Truck Center Jost (Amel), Merbag Leudelange, Garage Miers (Asse), Eekhout (Tournai) en VDH Herentals.

Services

My TruckPoint/TruckLive

Met het nieuwe klantenportaal My TruckPoint komt Daimler Truck tegemoet aan de wens van veel klanten om het wagenparkbeheer nog eenvoudiger te maken, zodat zij meer tijd overhouden voor hun dagelijkse activiteiten. Na registratie op mytruckpoint.mercedes-benz-trucks.com worden klantgegevens over bijvoorbeeld voertuigen en contracten automatisch naar het portaal geüpload. Klanten hebben ook de mogelijkheid om hun gegevens zelfstandig online te onderhouden. De volledig gedigitaliseerde werkplek biedt klanten een 360-graden overzicht van relevante informatie, documenten en processen – en dat alles met één enkele toegang.

Naast een overzicht van het wagenpark, inclusief gedetailleerde voertuiggegevens, biedt de tool, die gratis is voor klanten van Daimler Truck, ook uitgebreide informatie over servicecontracten, inclusief Mercedes-Benz Uptime- en Fleetboard-contracten, inclusief begin- en einddatum, contractvoorwaarden, condities en actuele kilometerstand. Klanten hebben ook de mogelijkheid om handmatig voertuigen van andere fabrikanten toe te voegen. Het platform ondersteunt ook het wagenparkbeheer met betrekking tot komende onderhouds- en inspectiewerkzaamheden of contractuele aangelegenheden. Wanneer een contract afloopt, genereert MyTruckPoint automatisch een kennisgeving. Ook voertuigspecifieke originele onderdelen van Mercedes-Benz kunnen besteld worden. Klanten kunnen hun bestelgeschiedenis op elk moment volgen – waardoor toekomstige bestellingen van onderdelen veel eenvoudiger worden. De productie- en leveringsstatus van bestellingen van nieuwe voertuigen kan ook bekeken worden via online tracking.

Dit nieuwe klantenportaal biedt ook toegang tot TruckLive, de toegang tot de digitale servicewereld van Daimler Truck. Deze nieuwe digitale dienst is reeds in een aantal geselecteerde Europese landen (waaronder België )beschikbaar en kan geactiveerd worden door een TruckLive-contract af te sluiten. TruckLive begint met twee modules: onderhoudsbeheer en actuele verkeersgegevens (Live Traffic). De module onderhoudsbeheer biedt transparantie over de onderhoudswerkzaamheden aan de vrachtwagen en geselecteerde informatie over de huidige toestand van het voertuig. Het verbindt klanten met Mercedes-Benz Service om voertuiggegevens beschikbaar te maken voor onderhoudsplanning en om onderhoud eenvoudiger te maken. Bovendien hebben de klanten de mogelijkheid om bepaalde onderhoudswerkzaamheden zelf uit te voeren. Met Live Traffic kunnen actuele verkeersgegevens gebruikt worden om reistijden in te korten en aankomsttijden nauwkeuriger te plannen.

Fleetboard

Fleetboard @ Retail

Ook hier is een alsmaar belangrijkere rol weggelegd voor het dealernetwerk in termen van  nabijheid door klanten te ondersteunen bij de activering van voertuigen en het volgen van de KPI’s die door deze connectiviteitstool worden aangereikt. De concessies zullen niet alleen het eerste aanspreekpunt zijn voor de verkoop van de nieuwe Fleetboard-packs (zie verder), maar ook actief toezicht houden op de klanten om corrigerende maatregelen te nemen met betrekking tot rijstijl/efficiëntie enz. Zij zijn ook het eerste aanspreekpunt voor technische ondersteuning op het gebied van connectiviteit.

Nieuwe prijsstrategie

Daimler Truck BeLux zal het aanbod voor de klanten met betrekking tot Fleetboard Connected Services vereenvoudigen. Er worden 4 pakketten aangeboden die perfect aansluiten bij de vraag van elk type klant.

Het “tachopakket” omvat bijvoorbeeld automatische downloads van de bestuurderskaart en een massa-geheugen van de tachograaf met live controle van alle rij- en rusttijden terwijl het zeer uitgebreide pakket “Pack L” onder andere Tachograaf, Track & Trace & uitgebreide monitoring van het rijgedrag via de Performance Analysis tool omvat.

Mercedes-Benz Uptime

Een vast bestanddeel van Mercedes-Benz Complete en Select is Mercedes-Benz Uptime, de service voor een duurzame verhoging van de beschikbaarheid van voertuigen. Het intelligente systeem registreert de relevante voertuiggegevens – van de bandenspanning tot de motor en omvat nu ook de batterijstatus van de eActros en eEconic. In dit verband heeft Mercedes-Benz Uptime al meer dan 200 e-specifieke regelaars toegevoegd, die bijvoorbeeld laadprocessen of spanningscurves met betrekking tot de hoogspanningsbatterij continu bewaken. Mercedes-Benz Uptime ondersteunt vrijwel alle diagnoseprocedures voor voorspelbare storingen volledig automatisch en vanop afstand. Nadat de gegevens in de vrachtwagen verzameld zijn, stuurt het systeem binnen gemiddeld 240 seconden specifieke aanbevelingen voor actie naar de klant en naar de Mercedes-Benz-werkplaats. Door de netwerking van voertuigen, Mercedes-Benz Service en transportbedrijven kunnen werkplaatsbezoeken voor verwachte en onverwachte incidenten, zoals pechgevallen en gestrande voertuigen, gereduceerd worden. Mercedes-Benz Uptime zal 3 jaar standaard aangeboden worden bij voertuigen vanaf productie oktober 2023.

Voertuigen

Voertuig  A:

 • Model :  eActros 300 LS trekker
 • Kleur : Poolwit, MB 9147
 • Wielbasis :  4000 mm
 • Gewichtsvariante : 19.000 kg (VA : 8.000 kg, AA :12.000 kg)
 • Treingewicht : 40.000 kg
 • Motor : Elektromotoren, geïntegreerd in eAs
 • Batterijpakketten:  3x 112 kWh geïnstalleerd vermogen
 • Cabine : M cabine, ClassicSpace, motortunnel 170 mm
 • Banden : Vooras : 315/70R22.5
 • Achteras : 315/70R22.5

Specifieke uitrusting: eActros-trekker:

De eActros 300 als trekker is een andere oplossing om de transformatie naar CO2-neutraal vervoer in het zware distributietransport te bewerkstelligen. De drie geïnstalleerde batterijpakketten met een totale batterijcapaciteit van 336 kWh maken een actieradius tot 220 km per enkele batterijlading mogelijk. Geschikt voor alle standaard ISO trailers / Hoogte koppelschotel: 1150 mm / Koppelschotel positie: max. 900 mm

MirrorCam

De nieuwe Actros wordt met de innovatieve, aerodynamisch uitgekiende MirrorCam uitgerust. Dat biedt optimaal zicht naar achteren en ter hoogte van de A-stijl. Bovendien zorgt de MirrorCam door het meedraaien van het camerabeeld voor nog meer veiligheid bij het manoeuvreren, het afdraaien en het wisselen van rijstrook.

 • Verbeterd zicht op de weg langs de A-stijl doordat de spiegels, die het zicht beperken (bijv. op rotondes), komen te vervallen
 • Meer veiligheid bij afbuigmanoeuvres door weergave van hulplijnen op het display en kleurmarkeringen van invoegstroken bij bediening van het knipperlicht voor aanhouden van de optimale afstand van het achteropkomende verkeer bij het invoegen
 • Meer veiligheid door afstandslijnen voor een betere inschatting van het achteropkomende verkeer
 • Verbeterd zicht op de oplegger in bochten door digitaal meedraaien van het camerabeeld.

Voertuig B:

 • Model :  Arocs 3348 LK 6×4
 • Kleur :   Staalgrijs Metallic mat MB 7850
 • Wielbasis :  3900 mm
 • Gewichtsvariante : 33.000 kg (VA : 9.000 kg, AA : 2×13.000 kg)
 • Treingewicht : 80.000 kg
 • Motor :  OM471, R6, 12.8L, 350 kW (480pk), 2300Nm
 • Versnellingsbak : G330/12 Powershift 3 ‘Advanced’
 • Cabine : M cabine, ClassicSpace, motortunnel 170 mm
 • Banden :  Vooras : 385/65R22.5
 • Achterassen : 315/80R22.5

Predictive Powertrain Control – met interurban functie

Met de intelligente snelheidsregeling Predictive Powertrain Control (PPC) biedt Mercedes-Benz Trucks als eerste op de markt een aandrijflijn aan, die het voertuig anticiperend accelereert, uitrolfasen actief benut en de versnellingskeuze automatisch aan de topografie aanpast – en dat op de snelwegen,  provinciale en stedelijke wegen.

Dankzij nieuwe functies is met PPC een brandstofbesparing van maximaal 5 % in stedelijke gebieden en op secundaire wegen mogelijk. Dankzij de interurban functionaliteit ‘herkent’ PPC bijvoorbeeld bochtradiussen, kruisingen, ronde punten en snelheidsbegrenzingen en past het de rijstijl aan door anticiperend vertragen en accelereren. PPC kan in het verschiet liggende hellingen en afdalingen in de berekening van de schakeltijdstippen, schakelsprongen en snelheidsregeling incalculeren. In combinatie met de automatische versnellingsbak PowerShift3 wordt zo een aan de topografie aangepaste rijstijl bereikt.

Powershift Advanced:

PowerShift Advanced is een elektronisch systeem dat het koppelen en schakelen van de rijversnelling automatiseert en regelt. De optimalisatie van de pneumatische en elektronische besturing in combinatie met een verbeterde software resulteert in een geoptimaliseerde koppelingsregeling. Deze maakt een verbeterd wegrij- en schakelgedrag en sneller schakelen mogelijk, met name in de bovenste schakelgroep, en verkort daardoor de koppelonderbrekingstijd bij schakelen met maar liefst 40%.

PowerShift Advanced is alleen in combinatie met Mercedes PowerShift 3 mogelijk.

Voertuig C:

 • Model :  eEconic 300 L 6×2
 • Kleur :  Helderwit, MB9678
 • Wielbasis :  4000 mm
 • Gewichtsvariante: 27.000 kg (VA : 8.000 kg, AA :1×11.500 kg; 1×8.000 kg)
 • Treingewicht :   /
 • Motor :  2 elektromotoren, geïntegreerd in eAs
 • Batterijpakketten: 3x 112 kWh geïnstalleerd vermogen
 • Cabine :  Direct Vision cabine, hoog
 • Banden : Vooras : 315/70R22.5
 • Achterassen : 315/70R22.5

Direct Vision cabine, hoog

De hoge cabine kenmerkt zich door een zeer comfortabel ruimteconcept met een hoge mate van ergonomische functionaliteit. De cabine is ontworpen voor gebruik bij distributievoertuigen en bij vuilniswagens. Het cabineframe bestaat uit een extreem stevige en stijve aluminium ruimtevaartkooi, die met SMC-kunststofplaten is bekleed. Hij voldoet aan de veiligheidseisen volgens ECE R 29/2 (gesimuleerde frontale botsing) en ook aan de specificaties van de zogenaamde ‘Zwedentest’ met de versterkte uitvoering. Het dakluik behoort tot de standaard leveringsomvang.

Digitale oplossingen:

eMobiliteit stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Daarom mag u bij de nieuwe eEconic niet alleen rekenen op maximale ondersteuning via de beproefde Fleetboard-services van Mercedes-Benz Trucks, maar ook op nieuwe, e-specifieke services. Zo is ons bewezen intelligente Mer­cedes-Benz Uptime-systeem uitgebreid met e-specifieke componenten om ook voor de nieuwe eEconic een maximale inzetbaarheid te garan­deren. Daarnaast stellen wij alles in het werk om u te wapenen voor de uitdagingen van elektrisch rijden. Zo beschikt u over realtime inzicht in alle voertuigactiviteiten en -gegevens (mapping***), een digitaal rit­tenboek (logging) en de planningstool Fleetboard Charge Manage­ment om laadsessies in te plannen.

Voertuig D:

 • Model : eActros 400 L 6×2 met AJK haakarm systeem
 • Kleur : Poolwit, MB 9147
 • Wielbasis : 9000 mm
 • Gewichtsvariante: 27.000 kg (VA : 8.000 kg, AA :1×11.500 kg; 1×8.000 kg)
 • Treingewicht :              /
 • Motor : 2 elektromotoren, geïntegreerd in eAs
 • Batterijpakketten: 4x 112 kWh geïnstalleerd vermogen
 • Cabine : M cabine, ClassicSpace, motortunnel 170 mm
 • Banden :                      Vooras : 315/70R22.5 /Achterassen : 315/70R22.5

eActros :

De actieradius tot 400 km en korte oplaadtijden maken deze truck ideaal voor zwaar distributietransport in stedelijke gebieden. Maar de eActros is meer dan een truck. Hij maakt deel uit van de geïnte­greerde eActros Solution, die naast de truck en de gebruikelijke ser­vices ook het nieuwe eConsulting en innovatieve digitale oplossingen omvat. Alles om een stukje dichter bij het doel van lokaal emissievrij rijden te komen.

Opladen:

Van tankstation naar oplaadstation. Het gestandaardiseerde oplaadsysteem maakt het opladen van de nieuwe eActros zo intuïtief mogelijk: simpelweg de parkeerrem activeren, de stekker in de oplaadbus van het voertuig steken (deze vergrendelt automatisch) en het opladen kan al beginnen! Met een laadvermogen van 160 kW duurt het iets meer dan een uur om de drie accupaks op te laden van 20 tot 80%. Om het stroomgestuurde opladen te beëindigen volstaat het om de stoptoets naast de oplaadbus in te drukken en het voertuig te ontgrendelen.

eConsulting:

Het nieuw ontwikkelde eConsulting begeleidt u stap voor stap op uw weg naar eMobility. Eerst wordt een gedetailleerd concept voor de elektrificatie van uw bedrijfsvoering opgesteld. Uitgangspunt hiervoor is de routeanalyse van uw wagenpark. Op basis van deze analyse wordt bijvoorbeeld bepaald welke laadinfrastructuur geschikt is of welke soft- en hardwareoplossingen nodig zijn. Op basis van de vast­gestelde maatregelen worden alle hieraan verbonden kosten en even­tuele subsidies transparant uitgesplitst, geanalyseerd en geoptimali­seerd. Daarna volgt de implementatiefase. In deze fase worden alle noodzakelijke processen geïntegreerd in de bedrijfsactiviteiten. Van intelligente oplaadsystemen tot ondersteuning bij de training van uw bestuurders: Mercedes-Benz Trucks staat u met raad en daad bij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details