Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
MATEXPO krijgt een heel normale editie
De tijdens de vijf openingsdagen in totaal verwachte 40.000 bezoekers worden verwelkomd door 370 exposanten

MATEXPO krijgt een heel normale editie

Het kan en mag weer: MATEXPO 2021 gaat door van woensdag 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo. Matexpo is voor Europa een belangrijke en voor 100 % professionele bouwmaterieelbeurs. Er worden ook deze 39ste editie weer enkele tienduizenden vakmensen verwacht uit de wereld van de bouw, wegenwerken, burgerlijke bouwkunde, recycling, goederenbehandeling, industrie …

De cijfers liegen er niet om: op MATEXPO zijn de grootste merken ter wereld aanwezig. De tijdens de vijf openingsdagen in totaal verwachte 40.000 bezoekers worden verwelkomd door 370 exposanten: constructeurs, verdelers van materieel en leveranciers van diverse uitrustingen, verspreid over een oppervlakte van 135.000 m², binnen in de hallen en op het grote buitenterrein. Zij stellen hun beste en nieuwste producten voor, waardoor bezoekers een kans krijgen om kennis te maken met het grootste aanbod van machines en materieel voor de wegenbouw, burgerlijke bouwkunde, algemene bouw, bouwvoertuigen, afvalverwerking, recyclage, reinigingsmachines en goederenbehandeling in de Benelux. Er zijn ruim 1.500 merken vertegenwoordigd, waaronder heel wat primeurs.

Verspreid over een oppervlakte van 135.000 m², binnen in de hallen en op het grote buitenterrein, worden nieuwe producten voorgesteld.

Meer dan ooit de place to be

Voorzitter Johan Verhelst en directeur Gregory Olszewski zijn zeer tevreden dat de beurs alsnog kan plaatsvinden. Door het wegvallen van verschillende internationale voorjaarsbeurzen is MATEXPO dit jaar zowat het enige en meteen ook belangrijkste ontmoetingsmoment voor de sector in heel Europa. “Dat maakt van MATEXPO meer dan ooit de place to be van 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo”, zo laten ze enthousiast weten.

Uiteraard is er een uitgebreid programma met talrijke demo’s en testmogelijkheden, lezingen en colloquia over actuele thema’s en komt er veel persaandacht met exposanten in de kijker door de uitreiking van awards voor meest innovatieve exposant (Innovation Award) en meest groene aanpak (Green Award).

MATEXPO 2021 gaat door van woensdag 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo.

Registeren en parkeren

Gratis vooraf registeren voor bezoek kan nu reeds op de website van MATEXPO: www.matexpo.com. Tijdens de beurs aan de kassa betaalt men 15 euro. MATEXPO is goed toegankelijk voor personen met een mobiele beperking. U parkeert hiervoor best dichtbij ingang zuid. Indien gewenst is een rolstoel beschikbaar. Alleen assistentiehonden met officieel erkende papieren worden toegelaten als begeleiding.

Parkeren kost 10 euro per wagen. Bij het beurscomplex parkeren is niet mogelijk. Volg de signalisatie naar randparking P1 of P2 en aanwijzingen vanop de autostrade naar de randparkings. Deze parkings zijn bewaakt én betalend (cash of bancontact). Het vervoer tussen MATEXPO en de parkings wordt ook nu weer verzorgd door de gratis shuttlebussen. Die rijden van 2 uur voor opening tot 2 uur na sluiting van de beurs. Let op: foutparkeerders rondom de beurs zullen beboet worden.     

Gratis vooraf registeren voor bezoek kan nu reeds op de website van MATEXPO: www.matexpo.com.

Officieel groen licht

Doordat de coronacijfers geheel volgens verwachting omlaag gaan en de vaccinatiegraad snel omhoog, kan MATEXPO in september de normale bezoekersvolumes aanhouden, zonder beperkingen in absolute aantallen! En dat in alle veiligheid, zo meldt de organisatie. Uiteraard is het wel mogelijk dat er in september nog een aantal maatregelen van kracht zullen zijn. De organisatie belooft hierover steeds transparant te communiceren. Goeie ventilatie zal in ieder geval belangrijk zijn. Catering zal toegelaten zijn, waarbij exposanten worden verzocht om verstandig om te gaan met het eventueel schenken van alcohol.


Openingsuren

  • Woensdag 8 september 10.00 tot 18.00 uur
  • Donderdag 9 september 10.00 tot 18.00 uur
  • Vrijdag 10 september 10.00 tot 20.00 uur (vanaf 19.30 is er het befaamde MATEXPO Café)
  • Zaterdag 11 september 09.00 tot 17.00 uur
  • Zondag 12 september 09.00 tot 17.00 uur


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details