Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
De draagbare MC-Mobile machinebesturingsoplossing is bedoeld voor onder andere minigraafmachines, compacte rupsladers en schrankladers.

MC-Max en MC-Mobile maken machinebesturing efficiënter

Met behulp van innovatieve technologie wil Topcon bedrijven helpen om hun productiviteit te verhogen. Bijvoorbeeld met behulp van het MC-X Platform: machine besturing op afstand. Voor de bezoekers van materieelvakbeurs Bauma een interessante primeur.

Topcon Positioning Belgium noemt zich “dé partner voor totaaloplossingen op het gebied van precisieplaatsbepaling binnen de bouw en topografie. Met onze hardware, software en mobiele oplossingen stellen we de klant in staat om slimmer, rendabeler en productiever te zijn op de kruising van infrastructuur en technologie.” Actuele voorbeelden hiervan zijn de MC-Max machinebesturing en de draagbare versie daarvan: MC-Mobile. Het MC-X Platform moet machinebesturing gebruiksvriendelijk en betaalbaar maken voor alle aannemers.

MC-Max is gebaseerd op het MC-X machinebesturingsplatform en wordt ondersteund door Sitelink3D – het realtime, cloud gebaseerde ecosysteem voor gegevensbeheer van Topcon. Het is een schaalbare oplossing voor omgevingen met zwaar materieel en een gemengde vloot.

MC-Max biedt projectmanagers een realtime overzicht van machineposities, activiteiten en voortgang op het terrein. Het is compatibel met een hele waaier aan werfcommunicatiesystemen.

Breed toepasbaar en goed aanpasbaar

Wanneer een klant zijn machinepark en werkprocessen uitbreidt is MC-Max probleemloos aan te passen. De machinebesturing kan worden geïnstalleerd op een brede waaier aan bulldozers en graafmachines. Prettig is dat daarbij steeds dezelfde modulaire basiscomponenten worden gebruikt en het systeem compatibel is met allerlei werfcommunicatiesystemen.

Het systeem voorziet in een volledig gamma aan positioneringstechnologieën, variërend van hellingscontrole tot laser-, multiconstellatie-GNSS-, robottotaalstation- en Millimeter GPS-systemen. Daarmee biedt MC-Max projectmanagers een realtime overzicht van machineposities, activiteiten en voortgang op het terrein. Het is compatibel met een hele waaier aan werfcommunicatiesystemen.

Draagbare versie voor compact materieel

MC-Mobile is een vereenvoudigde machinebesturingsoplossing voor compactere apparatuur en machines. Het draagbare systeem is bedoeld voor onder andere minigraafmachines, compacte rupsladers en schrankladers. De machinisten daarvan kunnen modulaire componenten gebruiken voor een breed scala aan toepassingen, waaronder hellingcontrole, het maken van ontwerpen tijdens het rijden en het zelf uitvoeren van terreinindelingen zonder traditionele staken. Displays en andere componenten zijn ontworpen om gemakkelijk te worden gedeeld door meerdere machines (in eigendom of vanuit verhuurders). Ze zijn ook gemakkelijk te verplaatsen van de hellingscontrole/lay-out rover-paal naar de machine en terug.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details