Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Meer dan laad- en losoperaties
De kleinste JCB bij Grondwerken Degro is een zeer flexibel in te zetten machine, bijvoorbeeld voor het vullen van big bags.

Meer dan laad- en losoperaties

Dat omvat onder andere ook de talrijke laad- en loshandelingen op het terrein van het bedrijf in Ieper. Niet helemaal tevreden over de vorige machines, ging Grondwerken Degro in zee met de firma Vandaele Machinery voor de aankoop van een JCB verreiker en Teletruk.

Grondwerken Degro werd in 1991 opgericht door huidig zaakvoerder Lode Desot. Al snel groeide het familiebedrijf uit tot een KMO met 40 personeelsleden die oplossingen ontwikkelde voor particulieren, industriële klanten en openbare diensten. Sinds 2006 huist de onderneming op een terrein in de Rozendaalstraat te Ieper. Dit zorgde voor een verachtvoudiging van de beschikbare oppervlakte (4 ha). De onderneming is actief in nivellering, grondstabilisatie, beschoeiing, sloopwerken en recyclage, waarvoor een uitgebreid en ultramodern machinepark klaar staat.

De zwaardere JCB verreiker kan dankzij de telescoopmast een hefhoogte van 8 m halen.

Laden, lossen en stapelen

“Op onze thuisbasis hebben we dagelijks te maken met het lossen en laden van opleggers, het laden van walking floor trailers voor de recyclage-activiteiten en het stapelen van pallets met wegenbouwproducten”, legt Lode Desot uit. “Met ons voorgaand materieel hadden we veel problemen, zodat we uitkeken naar nieuwe machines. Omdat we al sinds een tiental jaar in contact zijn met de firma Vandaele Machinery, voor de aankoop van Himoinsa en Driller, vroegen we aan dat bedrijf een oplossing, want zij hebben in hun aanbod ook JCB machines. Op die manier kwamen eind 2019 en eind 2020 een JCB 560-80 Dual Tech verreiker en een JCB Teletruk TLT 35D CON 4×4 in het bedrijf. Zowel over de prestaties van de machines als de service van de firma Vandaele zijn we bijzonder tevreden.”

Flexibele inzetmogelijkheden

De JCB 560-80 heeft een hefcapaciteit van 6 ton en een hefhoogte van 8 m. Het toestel wordt gebruikt voor het stapelen van pallets en allerlei wegenbouwproducten, alsook het laden van de walking floor trailers met recyclagemateriaal. De kleinere JCB Teletruk heeft een hefcapaciteit van 3,5 ton en een hefhoogte van 4,4 m. Deze Teletruk wordt ingezet bij het laden en lossen van opleggers, waarbij het bijzonder praktisch is dat het toestel de hele lading kan lossen of laden langs één kant van de oplegger, wat voor tijdwinst zorgt. Daarnaast wordt dit toestel ook benut voor het vullen van big bags met producten als zand, grind en andere grondstoffen. “Het is een zeer flexibel in te zetten machine”, zegt Lode Desot nog. “We koppelen er ook een veegmachine aan om het terrein te borstelen. Doorslaggevend bij onze aankoop was dat het machines zijn waarmee het eenvoudig is om te werken en die efficiënt werken, zowel binnen als buiten. We zorgen zelf voor het onderhoud van al onze machines, maar kunnen altijd rekenen op Vandaele Machinery voor wisselstukken.”

De firma Vandaele Machinery in Oostrozebeke is vertegenwoordiger van JCB grondverzetmachines, Himoinsa stroomaggregaten, Avant compacte laders, NC dumpers, Weber verdichtingsapparatuur en Driller kernboormachines.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details