Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Meer nieuwe machines dan ooit op Doosan Quarry Days

Meer nieuwe machines dan ooit op Doosan Quarry Days

Onlangs heeft Doosan, de graafmachinespecialist, klanten, partners en journalisten uitgenodigd voor de Quarry Days in de Belice steengroeve in de buurt van Praag in Tsjechië. Hier kregen de deelnemers de kans het tot nu toe uitgebreidste assortiment nieuwe Doosan-producten ooit op het evenement te bekijken en te testen.

Voor het eerst te zien waren onder andere Doosan’s nieuwe Stage V ‘-7’ middelgrote rupsgraafmachines, de nieuwe DA30-7 30 ton knikdumpers (ADT), de nieuwe DX250WMH-5 25 ton materialhandler en de nieuwe DX27z, DX35z, DX63-3 en DX85R-3 Stage V mini-graafmachines.

Deelnemers konden ook de nieuwste oplossingen van Doosan Smart Solutions zien. Om te voldoen aan de hoge vraag naar de verhoogde efficiëntie van machinegeleidingssystemen, biedt Doosan Smart Solutions nu nieuwe Leica, Trimble en Xsite Ready Kits voor de Doosan wiel- en rupsgraafmachines van 14 tot 30 ton aan. Doosan Smart Solutions biedt ook in de fabriek geïnstalleerde opties van Engcon en SVAB/Steelwrist tiltrotatorsystemen voor de Doosan-graafmachines.

Deze producten behoorden tot de ongeveer 30 Doosan-machines die beschikbaar waren om uit te proberen tijdens de Doosan Quarry Days. Dat bood de deelnemers een uniek platform om de nieuwste graafmachines, wielladers en knikdumpers te testen in de authentieke werkomgeving van de Belice-steengroeve. Net als in voorgaande jaren hadden de deelnemers de mogelijkheid om het volledige assortiment Doosan-machines zelf te bedienen en een diepgaande uitleg te krijgen van de vele Doosan-productexperts.

Charlie Park (CEO, Doosan Infracore Europe) merkte op: “Doosan verwacht een succesvol jaar in termen van omzetgroei. De Doosan Quarry Days bieden ruim 400 klanten de mogelijkheid om ons steeds uitgebreidere assortiment aan producten en nieuwe technologieën uit te proberen en om zakelijke transacties te voltooien.”

Het Quarry Days-concept komt de vraag van dealers en klanten tegemoet naar mogelijkheden voor het hands-on testen van de nieuwste machines in een echte werkomgeving. Dat is als voorbereiding van huidige en toekomstige koopovereenkomsten erg voordelig voor Doosan-dealers en helpt het de klantrelaties te versterken.

In tegenstelling tot veel fabrikanten, waar klanten alleen de geënsceneerde demonstraties van machines van bedrijven mogen bekijken, heeft Doosan met de organisatie van het Quarry Days-programma geluisterd naar de klanten. Het evenement is ontwikkeld om hen de best mogelijke ervaring te bieden onder begeleiding van trainers en productmanagers van Doosan.

Nieuwe producten op de Quarry Days

De nieuwe Doosan DX300LC-7 van 30 ton is de eerste middelgrote Stage V-rupsgraafmachine van Doosan. Het nieuwe ‘-7’ model biedt een ongeëvenaarde combinatie van hoge prestaties, bedieningsfuncties, brandstofefficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid in deze graafmachineklasse.

De DX300LC-7 bouwt voort op het zeer succesvolle ontwerp van het vorige Stage IV-model en introduceert belangrijke verbeteringen in bestuurderscomfort, machinebedienbaarheid, productiviteit, uptime en rendement op investering, met een sterke focus op laag brandstofverbruik, verhoogd vermogen, robuustheid en veelzijdigheid. Om te voldoen aan de emissienormen van de Stage V-motor, wordt de nieuwe DX300LC-7-graafmachine aangedreven door de nieuwste generatie Doosan DL08-dieselmotor, die 202 kW vermogen levert bij 1800 RPM.

De DL08-motor biedt een nieuwe oplossing om de Stage V-voorschriften te overtreffen zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR), die de hoeveelheid beschikbare lucht tijdens de verbranding en de temperatuur van het proces verhoogt en tevens de hoeveelheid geproduceerde deeltjes sterk vermindert. Dit wordt gecombineerd met superefficiënte DOC / DPF + SCR-nabehandelingstechnologie om minimale emissies te garanderen.

Veel nieuwe functies

Doosan heeft ook de nieuwe DA30-7 Stage V-conforme knikdumper gelanceerd, die het vorige DA30-5 Stage IV-model vervangt. De DA30-7 heeft een laadvermogen van 28 ton en wordt aangedreven door de nieuwe Scania Stage V-conforme DC09 9-liter dieselmotor die 276 kW (375 PK) vermogen levert.

In 2018 werd de DA30-5 opgewaardeerd met een reeks functies, waaronder een nieuwe cabine, een nieuwe zelfnivellerende voorwielophanging en een nieuw tandem-draaistelsysteem, die allemaal zijn opgenomen in het nieuwe Stage V-model. De cabine van de DA30-7 heeft nieuwe comfortabele handgrepen en voetsteunen en een verbeterde lay-out voor het display die gemakkelijker te gebruiken is, zelfs voor vermoeide ogen.

Naast deze wijzigingen biedt het nieuwe Stage V-model nog veel meer functies. Eén van de meest opvallende is een nieuw ontwerp van het voorframe en de motorkapcomponenten, gemaakt door het Doosan Design Team in overeenstemming met de nieuwste trends op de markt. De nieuwe dynamische uitstraling van de DA30-7 Stage V knikdumper weerspiegelt de hoge prestaties, kracht en robuustheid van de Doosan ADT-serie.

Nieuwe DX250WMH-5voor material handling

Doosan toonde de nieuwe DX250WMH-5 25-tons materiaalverwerker die aan Stage IV voldoet. De nieuwe DX250WMH-5 materiaalverwerker is gebaseerd op de populaire Doosan DX210W-5 21-tons graafmachine op wielen en is speciaal ontwikkeld voor onder meer het sorteren van materialen in bijvoorbeeld de afvalverwerking, recycling en bij sloopwerkzaamheden.

De DX250WMH-5 is gebouwd voor de zwaarste toepassingen en beschikt over stabilisatoren voor en achter en een speciaal voor materiaalverwerking ontworpen giek en arm. Een standaard feature is de mogelijkheid om de cabine hydraulisch hoger te zetten om de bestuurder een beter zicht rondom, op het aanbouwdeel en op het werkterrein te geven. In combinatie met de achteruitkijkcamera met display in de cabine heeft de bestuurder een uitstekend zicht over het werkterrein. De DX250WMH-5-materiaalhandler wordt aangedreven door de 6-cilinder, turbocharger Doosan DL06PA watergekoelde dieselmotor, die een vermogen (SAE J1995) van 129,4 kW (173,5 HP) levert.

Nieuwe Doosan Stage V mini-graafmachines

Doosan heeft zijn assortiment mini-graafmachines uitgebreid met de lancering van de nieuwe Stage V-conforme 2,7 ton DX27z en 3,5 ton DX35z zero tail swing (ZTS) modellen. De nieuwe modellen bieden een mix van uitstekende stabiliteit, soepele bestuurbaarheid en hoge graafkrachten, aangevuld met lage gewichten voor eenvoudig transport.

Als een echte ZTS-machine (zelfs met het optionele zware contragewicht) biedt de DX27z de grootste flexibiliteit voor bewegingen bij het werken dicht bij muren, in combinatie met een 360-graden stabiliteit. De DX35z is een nieuw generatiemodel in de populaire machineklasse van 3,5 ton en biedt de extra voordelen van het ZTS-ontwerp. Deze graafmachine biedt de best mogelijke mix van compactheid, een groot werkbereik voor de werkgroep, grote stabiliteit en een groot en comfortabel bestuurdersgedeelte.

De nieuwe Stage V DX85R-3 8 ton ZTS mini-graafmachine van Doosan wordt aangedreven door de Yanmar 4TNV98C dieselmotor met Common Rail directe inspuiting, die 44,3 kW vermogen levert bij een nominaal toerental van 2100 tpm. Hij voldoet aan Stage V-emissie-eisen door het gebruik van nabehandelingstechnologieën zoals uitlaatgasrecirculatie (EGR) en een dieselpartikelfilter (DPF).

De nieuwe Stage V-versie van het 6-tons DX63-3 conventionele staartzwenkmodel wordt aangedreven door dezelfde Yanmar 4TNV98C-dieselmotor, die een enorme toename van het motorvermogen van 22% biedt ten opzichte van de modellen uit de vorige generatie.

De mini-graafmachines DX62R-3, DX63-3 en DX85R-3 zijn ontworpen om maximale prestaties, veelzijdigheid, comfort voor de bestuurder, lange levensduur en eenvoudig onderhoud in hun segment te leveren.

Ga voor meer informatie over Doosan en Doosan-producten naar de website www.doosanequipment.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details