Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Met de lancering van de EC350E wordt het segment van de 35-tons graafmachines stevig verankerd

Met de lancering van de EC350E wordt het segment van de 35-tons graafmachines stevig verankerd

De nieuwe EC350E van Volvo CE is ontworpen om de kloof tussen de bestaande EC300E en EC380E te overbruggen. Deze 35-tons graafmachine is de ideale machine voor algemene bouwwerkzaamheden. Met een totale hoogte van minder dan vier meter wanneer deze op een aanhanger wordt geladen, kan hij worden vervoerd zonder delen te demonteren. 

Deze veelzijdige machine heeft niet alleen optimale afmetingen, maar kan in een mum van tijd worden aangepast aan een breed scala aan werkzaamheden. Machinisten kunnen verschillende functies selecteren, afhankelijk van de werkzaamheden en hun eigen voorkeuren. Dit omvat giek / zwenken en giek / rijprioriteit. De snelheid van het zakken van de giek kan ook worden aangepast, wat extra controle geeft voor taken die extra precisie vereisen. Dankzij een reeks bijpassende (Volvo) aanbouwdelen kan de klus worden geklaard met optimale productiviteit, efficiëntie en prestaties. 

EFFICIËNT EN COMFORTABEL 

Lange dagen in de cabine worden minder stressvol dankzij de technologie voor het verminderen van de veerkracht van de giek en arm, waardoor schokken van de graafmachine worden verminderd. De Comfort Drive Control-optie helpt vermoeidheid te verminderen door machinisten in staat te stellen de machine te besturen met behulp van de joystick in plaats van de pedalen. Er zijn ook aanpasbare instellingen, waaronder een ‘lange druk’-functie op de joystick, waardoor operators een extra snelkoppelingsfunctie kunnen instellen. 

Machinisten worden verder bijgestaan bij hun werkzaamheden door de optionele Dig Assist-app – aangedreven door de Volvo Co-Pilot-tablet. Deze omvatten 2D, In-Field Design, 3D-softwarepakketten en On Board wegen. En niet te vergeten Volvo Active Control, dat de bewegingen van de giek en bak automatiseert, waardoor het graven twee keer zo snel gaat. Met Volvo Active Control kunnen machinisten ook de zwenkhoek, hoogtelimiet en dieptelimiet instellen. Dit helpt om contact met obstakels aan de zijkant, bovengrondse obstakels zoals elektriciteitskabels en ondergrondse gevaren zoals leidingen en kabels te vermijden. 

VEILIGHEID EERST 

De veiligheid wordt vergroot door de vastgeschroefde antisliptreden, goed zichtbare leuningen en de ergonomische, geluidsarme en trillingsarme Volvo Care Cab. Als het gaat om toegang tot de bovenwagen, kunnen machinisten vertrouwen hebben in de 3-punts toegang aan de rechterkant. Zicht vormt de kern van veiligheid: het lage ontwerp van de machinekap draagt bij aan de beste zichtlijnen aan de zijkant en achterkant van de machine vanaf de bestuurdersstoel. Het zicht wordt verder vergroot dankzij camera’s aan de achterzijde en zijkant en de optionele allround Volvo Smart View. 

LAGERE BEDRIJFS- EN ONDERHOUDSKOSTEN 

De EC350E levert de beste brandstofefficiëntie in zijn klasse, dankzij een combinatie van functies zoals de klassieke ECO-modus, selecteerbare werkmodus en intelligente elektrohydrauliek. De D8M Volvo-motor heeft een vermogen van 1.600 tpm en levert een indrukwekkend hoog koppel bij lage tpm, en is uitgerust met automatisch stationair draaien en uitschakelen om onnodig brandstofverbruik te helpen verminderen. 

Met auto-regeneratietechnologie hoeft de machine niet te worden gestopt om het roetfilter te reinigen. Bovendien worden de hardwerkende (en hete) turboladers zorgvuldig gekoeld, dankzij een optionele functie voor vertraagde motoruitschakeling, die oververhitting helpt voorkomen en de betrouwbaarheid van de machine vergroot. Een andere bijdrage aan de grotere betrouwbaarheid van de machine is het elektrohydraulische systeem, dat minder slangen nodig heeft dan normaal, waardoor er minder koppelingen nodig zijn en het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. 

De tijd- en onderhoudskosten worden verder verlaagd dankzij de motorolie- en filtervervangingsintervallen van 1.000 uur, evenals toegang vanaf de grond tot gegroepeerde filters. En als het ureum moet worden bijgevuld, maakt de nieuwe spatbescherming het vullen sneller en gemakkelijker – terwijl het risico op morsen en daaropvolgende corrosie wordt verminderd. 

LANGER HARDER WERKEN 

Het portfolio van uptime-services van Volvo CE is de sleutel tot het garanderen van machineprestaties op de lange termijn. Olieanalyse, onderhoudsinspectie en onderwageninspecties helpen machines in topconditie te houden, terwijl gemakkelijk te lezen rapporten – mogelijk gemaakt door CareTrack-telematicasysteem – eigenaren helpen de productiviteit, het brandstofverbruik en de toestand van de machine bij te houden. Voor nog minder gedoe houden Volvo Uptime Centers de machine in de gaten en stellen ze klanten op de hoogte, indien nodig. 

Door veelzijdigheid en efficiëntie te combineren met bedieningsgemak en eenvoudig onderhoud, is de EC350E ontworpen om klanten te helpen maximale winstgevendheid te behalen uit hun algemene bouwprojecten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details