Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw bij Kramer: volledig hydraulisch snelwisselsysteem “Smart Attach”

Nieuw bij Kramer: volledig hydraulisch snelwisselsysteem “Smart Attach”

Kramer-Werke GmbH stelt een nieuw, volledig hydraulisch snelwisselsysteem voor. Met deze gepatenteerde en toekomstbestendige ontwikkeling zorgt Kramer er voortaan voor dat spontane onderbrekingen door het verwisselen van aanbouwdelen het geplande arbeidsproces niet langer beïnvloeden – volledige flexibiliteit met blijvende maximale prestaties.

Voor meer productiviteit, efficiëntie en veiligheid presenteert Kramer de innovatieve doorontwikkeling van de bekende snelwisselplaat tot het gepatenteerde, volledig hydraulische snelwisselsysteem “Smart Attach”. De focus kwam nog meer te liggen op de behoeften van de klant en zo werden elementaire en toekomstbestendige voordelen gecreëerd. De bekende snelwisselplaat van Kramer maakt sinds 1963 deel uit van de standaardaanbod van wielladers en is vandaag de dag nog steeds een erg effectief systeem. De beproefde opname blijft de basis vormen voor de verdere ontwikkeling van het nu volledig hydraulische snelwisselsysteem “Smart Attach”. De afmetingen van beide snelwisselsystemen zijn identiek, zodat bestaande aanbouwdelen gebruikt kunnen blijven worden.

Hydraulisch aangedreven aanbouwdelen kunnen met het nieuwe systeem zonder uit- en instappen worden gekoppeld, omdat de verbinding met het hydraulisch circuit automatisch plaatsvindt. Het aanbouwdeel kan daardoor eenvoudig met een druk op de knop worden vergrendeld, met beveiligde tweehandenbediening, en hydraulisch gekoppeld, inclusief automatische drukontlasting. De vergrendelingsweergave (groen) die in de koppelingseenheid is geïntegreerd, geeft op elk moment aan of het aanbouwdeel succesvol en veilig op de machine is aangesloten. Voor alle machines die al zijn uitgerust met de nieuwe snelwisselplaat, wordt ook een bijbehorend verlicht symbool op het display weergegeven. Het bijzondere van het nieuwe en gepatenteerde “Smart Attach”-systeem is zijn totale flexibiliteit. Enerzijds kunnen nog aanbouwdelen zonder hydraulische functie en aanbouwdelen met het conventionele hydraulische aansluitsysteem worden gebruikt. Anderzijds hebben klanten ook de mogelijkheid om oude aanbouwdelen dienovereenkomstig te laten monteren of nieuwe aanbouwdelen te gebruiken, die al in de fabriek zijn afgestemd op het Smart Attach-snelwisselsysteem, met de reeds bekende snelwisselplaat. Deze flexibele oplossing is uniek in de markt. Daarnaast zorgt het gepatenteerde systeem met een zwevende koppeling ervoor dat er geen slijtage aan de opname ontstaat. De prestatiewaarden van de machines blijven op het absolute topniveau, ook in combinatie met het nieuwe “Smart Attach” snelwisselsysteem. Op deze manier zorgt Kramer er niet alleen voor dat het geplande werkproces niet constant onderbroken hoeft te worden, maar scoort het ook vanwege het feit dat gebruikers altijd snel en veilig het juiste aanbouwdeel voor de bijbehorende toepassing kunnen gebruiken. Zo staat na het verlies van stortgoed niets de acuut noodzakelijke wissel tussen grijpbak en veegmachine op de bouwplaats in de weg. Maar ook de binnenkomende vrachtwagen kan in enkele seconden direct en eenvoudig worden gelost met een volledig geautomatiseerde wissel van aanbouwdelen, van de tot dan toe gebruikte grijpbak tot de palletvork die nu nodig is, want tijd is geld.

Daarnaast levert Kramer de CE-conformiteitsverklaring voor het gehele systeem, zowel voor de machines als voor de aanbouwdelen. In eerste instantie zal het systeem als optie worden aangeboden in de grote 5-serie, evenals in sommige machines van de premium-serie van Kramer, de 8-serie. Naast de al voor dit doel uitgeruste aanbouwdelen worden af ​​fabriek ook passende uitbreidingssets geleverd, zodat bestaande aanbouwdelen met het systeem kunnen worden uitgerust. Met deze innovatieve en toekomstbestendige ontwikkeling, het volledig hydraulische snelwisselsysteem “Smart Attach”, blijft Kramer zoals altijd inzetten op flexibiliteit, duurzaamheid en kwaliteit.

Al met al: gemakkelijk, veilig en comfortabel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details