Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw hogedrukreiniger voor Bobcat-laders

Nieuw hogedrukreiniger voor Bobcat-laders

Bobcat heeft een nieuw aanbouwdeel, een hogedrukreiniger – voor schrankladers, compacte rupsladers en AWS-wielladers op de markt gebracht als aanvulling op de Bobcat-familie van meer dan 100 verschillende soorten originele aanbouwdelen. Bobcat is ’s werelds eerste fabrikant die dit soort aanbouwdelen op de markt aanbiedt voor schrankladers en compacte laders op rupsbanden en met vierwielbesturingen.

Het Plug&Play-systeem van de nieuwe hogedrukreiniger is ontworpen om onder hoge druk water te spuiten op straten, wegen of andere oppervlaktes. Dankzij het ontwerp kan het aanbouwdeel snel en eenvoudig worden aangesloten op de Bobcat-lader, zodat de bestuurder onmiddellijk kan beginnen te werken.

De compacte afmetingen van het nieuwe aanbouwdeel garanderen een maximale efficiëntie vereenvoudiging van het transport. De frontspuit kan gemakkelijk worden aangepast aan alle soorten werk.

Breed pakket aan toepassingen

Er zijn drie verschillende modellen hogedrukreinigers – de 250S, 250M en 250L.Deze zijn te combineren met de verschillende Bobcat-laders en voldoen aan de eisen van de verschillende toepassingsmogelijkheden, waaronder:

  • Wegwerkzaamheden en bouw
  • Desinfectie ter bescherming tegen Covid-19 of andere vormen van ontsmetting
  • Schoonmaken van meubilair in parken en stedelijke ruimtes
  • Onderhoud van spoorwegen, bruggen en tunnels
  • Schoonmaken van dierenverblijven of pluimveestallen
  • Reiniging van vele soorten machines

 

Daniele Paciotti, Product Line Manager Attachments Bobcat in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zei: ”Bobcat biedt nu een hogedrukreiniger waarmee het schoonmaken van straten en verkeersborden eenvoudiger en effectiever wordt dan ooit. Overal daar waar veel grote, gespecialiseerde machines niet kunnen komen, of waar de klus mechanisch moet worden geklaard, is het nieuwe hogedrukreinigingsaanbouwdeel, gemonteerd op een Bobcat-lader, de beste manier om oppervlaktes te reinigen. Het is ook uitstekend geschikt om daken en gevels te reinigen, bijvoorbeeld om loof en mos te verwijderen.”

Het nieuwe aanbouwdeel is veelzijdig, omdat de bestuurder de spuit vanuit de cabine kan bedienen of de handpistoolgreep kan gebruiken voor een gerichte hogedrukreiniging.

Daniele Paciotti voegt toe: ”De spuitpistoolgreep met de bijgeleverde 20 meter slang met haspel biedt een gemakkelijke omschakeling van frontspuiten naar handpistool. Zo wordt het schoonmaken van ingangen van appartementen, hoeken, standbeelden, machines, auto’s, banken, borden, of krappe ruimtes effectiever en gemakkelijker.”

Het 250S-model van de hogedrukreiniger is bedoeld voor de Bobcat S100-schranklader. Het 250M-model is goedgekeurd voor het gebruik op alle Bobcat-schrankladers van de S450 tot het S650-model en de T450, T590 en T650-rupsladers. Het derde model, de 250L, is ontworpen voor gebruik op de S630, S650, S770 en S850 schrankladers en de T590, T650, T770 en T870 compacte rupsladers. Om met het hogedrukreinigingsaanbouwdeel te kunnen werken, moeten alle laders, met uitzondering van de S100, worden uitgerust met de Attachment Control Kit (standaard op High-Flow-(H)-machines).

Hydraulische kracht omzetten in waterdruk

De nieuwe hogedrukreiniger is in nauwe samenwerking met de Finse leverancier Dynaset, ontwikkeld, die het hydraulische vermogen van de lader zonder enig krachtverlies transformeert in waterdruk. Deze transformatie is de sleutel tot het gebruiksgemak en het eenvoudige onderhoud van het aanbouwdeel, wat voor meer uptime en meer werkuren zorgt.

Andere voordelen zijn onder andere het zwevende voorwiel, waardoor de hogedrukreiniger soepeler en sneller kan werken. Naast het gebruiksgemak is de nieuwe hogedrukreiniger ook eenvoudig te reinigen, waardoor de werkzaamheden sneller en veiliger kunnen worden uitgevoerd met consistente resultaten. De afwezigheid van roterende onderdelen in de hogedrukpomp verhoogt de duurzaamheid en zorgt voor een lage onderhoudsbehoefte.

Bezoek voor meer informatie over Bobcat en de producten van Bobcat www.bobcat.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details