Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw landmeetsysteem met geïntegreerd GPS-systeem
Het oprichtersteam van Sodex Innovations (van links: Raphael Ott, Ralf Pfefferkorn, Bernhard Gantner)

Nieuw landmeetsysteem met geïntegreerd GPS-systeem

Sodex Innovations GmbH presenteert het meetsysteem SDX-Compact, een vervolg op het succesvolle SDX-4Vision. Bovendien wordt de montage in de toekomst gemakkelijker gemaakt door een geïntegreerd GPS-systeem.

Het meetsysteem SDX-Compact, het tweede product van Sodex Innovations GmbH, wordt geïntroduceerd op 27 maart 2023. Het systeem kan in realtime 3D-modellen van de bouwplaats maken, waardoor documentatie, facturering en realtime beheer worden vereenvoudigd. Een nieuw kenmerk van de SDX-Compact is de mogelijkheid van snelle en flexibele installatie op bouwmachines dankzij de direct geïntegreerde GPS van de SDX-Compact. Dit betekent dat elke bouwmachine in slechts enkele minuten kan worden omgebouwd tot een landmeetsysteem.

Ralf Pfefferkorn, Managing Director van Sodex Innovations GmbH, weet dat het volledig en gedetailleerd documenteren en meten van grondbewegingen en andere civieltechnische projecten in de toekomst van groot belang zal zijn. Vooral voor bouwbedrijven is dit een uitdaging: “Klanten zullen in de toekomst belang moeten hechten aan meer gedetailleerde documentatie, waarvoor meer data nodig zijn. Maar ook bij procesoptimalisatie wordt het verzamelen van data steeds belangrijker”, is hij overtuigd. Het nieuwe meetsysteem SDXCompact gaat deze uitdagingen aan en is uitgerust met camera’s, laserscanners en krachtige rekeneenheden die in realtime 3D-modellen maken.

Deze mogelijkheid maakt de SDX-Compact tot een uitstekend hulpmiddel voor het documenteren, boekhouden en analyseren van grondwerken, terwijl handmatig onderzoek overbodig wordt. Het geavanceerde landmeetkundige systeem biedt gebruikers een intuïtief platform om geavanceerde 3D-modellen op verschillende niveaus te maken. De real-time data wordt opgeslagen in de Sodex Cloud zodat alle medewerkers tegelijkertijd en vanaf elke locatie toegang hebben tot de data. Dit garandeert een optimale bewaking van de bouwvoortgang en volledige documentatie.

Enkele leden van het Sodex Innovations team.

Tegelijkertijd is een snelle en eenvoudige installatie mogelijk met SDX-Compact. “Dankzij het geïntegreerde GPS-systeem kunnen bouwbedrijven het systeem zonder metingen op machines monteren, die binnen enkele minuten real-time gegevens kunnen leveren”, legt Pfefferkorn de nieuwe generatie van hun vorige systeem uit. Met de SDX-Compact is het mogelijk om tussen verschillende machines te schakelen en zo snel op nieuwe eisen te reageren. Hierdoor kunnen bedrijven in de bouwsector zonder machines te vervoeren van de ene toepassing naar de andere overschakelen en dus efficiënter werken. “Onze visie is dat bouwbedrijven competitief kunnen blijven en zich kunnen concentreren op hun core business. Met ons landmeetsysteem SDX-Compact kunnen we processen optimaliseren, eenvoudige documentatie mogelijk maken en zo bijdragen aan het succes van bouwbedrijven”, zegt Pfefferkorn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details