Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Nieuw: Nooteboom tridem middenas aanhangwagen semidieplader

Naamloos-1

27 september 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De nieuwste uitbreiding in het Nooteboom aanhangwagen semidieplader programma met draaischamel, is de 3-assige lucht geveerde middenas aanhangwagen semidieplader met centrale assen. Deze aanhangwagen, type ASDS-33-03(EB), is uitermate geschikt voor het transport van kleinere en middelgrote machines. Dit type aanhangwagen zien we met name in landen als Frankrijk, België en Scandinavië.

Het technisch laadvermogen van de Nooteboom 3-assige middenas aanhangwagen is bij lage snelheid maar liefst 33 ton en bij 90 km/uur 25,8 ton.

Het ontwerp van deze compacte tridem aanhangwagen is gebaseerd op het uitgekiende concept van de OSDS semidieplader uit het Nooteboom SMART programma. Het kenmerkt zich door een zeer sterk en robuust chassis gecombineerd met een zeer laag eigen gewicht. Inclusief 3 meter hydraulisch bedienbare opritten bedraagt het leeggewicht slechts ca. 6.700 kg. Door deze robuuste en toch lichtgewicht constructie wordt het nuttig laadvermogen maximaal benut. Zo is het technisch laadvermogen van deze 3-assige middenas aanhangwagen bij lage snelheid maar liefst 33 ton en bij 90 km/uur 25,8 ton.De lage laadvloerhoogte van slechts 860mm maakt deze aanhangwagen ook zeer geschikt voor het vervoer van hoge ladingen.

Inclusief 3 meter hydraulisch bedienbare opritten bedraagt het leeggewicht van de Nooteboom 3-assige middenas aanhangwagen slechts ca. 6.700 kg.

Comfortabele rijeigenschappen

Deze 3-assige middenas aanhangwagen is zeer wendbaar, vanwege het compacte design en de zelfsturende achteras. Dit maakt het voor de chauffeurs uiterst comfortabel om te manoeuvreren op krappe bouwplaatsen. Ook het achteruitrijden met deze ASDS aanhangwagen gaat zeer gemakkelijk, omdat de zelfsturende naloopas automatisch geblokkeerd wordt. De luchtvering waarmee deze semidieplader standaard is uitgerust draagt bij aan het comfortabele weggedrag en biedt een hoogteslag van 200mm.

De Nooteboom 3-assige middenas aanhangwagen is zeer wendbaar, vanwege het compacte design en de zelfsturende achteras.

Variabele dissel & trekoog

De dissel van de middenas aanhangwagen is leverbaar in twee verschillende lengtes, namelijk 1.750mm en 2.000mm. De dissel is voor gebruik in verschillende landen voorzien van een uitwisselbaar trekoog, en is in drie verschillende diameters leverbaar, te weten 50mm, 57,5mm en 68mm. Het trekoog kan op 4 verschillende hoogte posities aan de dissel worden bevestigd, namelijk variërend van 825mm in de laagste stand tot 975mm in de hoogte stand. De diversiteit in trekogen, trekstanglengte en koppelhoogte maakt de Nooteboom middenas aanhangwagen semidieplader geschikt voor vrijwel alle kippers.

De dissel is voorzien van een uitwisselbaar trekoog en is in drie verschillende diameters leverbaar

Maatwerk

Voor de tridem middenas aanhangwagen semidieplader is er een ruime keuze aan optiemogelijkheden waarmee de klant de trailer naar eigen wens kan configureren. Denk hierbij aan zaken als afneembaar kopschot, liftas, laadvlakverbreding, rongen, opbergrek onder laadvloer, breedte markeringsborden, etc..

Door de lange laadvlak afschuining in combinatie met de hydraulische beweegbare opritten, ontstaat er een minimale hellingshoek die het op- en afrijden van machines veilig en gemakkelijk maakt. ​

Laden & Lossen

Door de lange laadvlak afschuining in combinatie met de hydraulische beweegbare opritten, ontstaat er een minimale hellingshoek die het op- en afrijden van machines veilig en gemakkelijk maakt. Naast het heffen en zakken van de opritten kan optioneel ook de breedte van de opritten hydraulisch bediend worden. De vaste bediening van de opritten bevindt zich aan de linkerzijde van de trailer. Optioneel is hiervoor een afstandsbediening leverbaar. Voor het veilig laden, lossen en transporteren van bouwmachines, is de aanhangwagen uitgerust met uitklapbare steunpoten aan de achterzijde. Om de lading optimaal te kunnen zekeren is de aanhangwagen standaard uitgerust met de gepatenteerde Nooteboom 8.000 daN sjorogen in het randprofiel en kan dit ook worden uitgebreid met sjorogen langs de centrale middenligger van de laadvloer. Deze sjorogen garanderen optimale vastzetmogelijkheden in alle richtingen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details