Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw topmodel

Nieuw topmodel

Meada heeft een nieuwe rupskraan voorgesteld die de Belgische importeur Heli ook in ons land gaat aanbieden. De nieuwe CC1908S-1 is de top van het gamma CC minikranen bij Maeda. Minikraan is hierbij relatief, want de nieuwe rupskraan heeft een hijsvermogen van 8,1 ton.

Voor Maeda is dit het elfde type in de CC-reeks. Het hijsvermogen bedraagt maximaal 8,1 ton op 2,7 meter. De in vijf delen tot 19,4 meter uitschuifbare mast verleent de kraan een hoogtebereik van 20,1 meter en een horizontaal bereik van 19,2 meter. In optie zijn een 1,5 ton hydraulische fly jib en een 2 ton searcher hook verkrijgbaar. De compacte afmetingen tonen wel nog aan dat hij door een fabrikant van minikranen werd ontwikkeld. De kraan is 7,37 meter lang, 2,49 meter breed en 3,015 meter hoog. Het eigengewicht bedraagt 19,4 ton. Interessant is bovendien dat de CC1908 in pick-and-carry modus kan verplaatst worden met 3,5 ton aan de haak.

Voor de aandrijving zorgt een Yanmar 4TNV98T-L2VMB dieselmotor in EU Stage V-uitvoering. De 3,318-liter motor levert 52,3 kW (71,1 pk) bij 2100 o/m. De volledig rondom van ramen voorziene cabine is van alle gemakken en veiligheidsuitrusting voorzien: 10” bedieningsmonitor, omgevingscamera, glazen dakvenster, schuifdeur, airconditioning, schuinstand alarm, veiligheid op overbelasting, hijsmoment begrenzer, LED status lampen en een datalogger.

CC1908S-1

Maeda Seisakusho
Maeda Seisakusho Co werd in 1962 opgericht voor het verhuren en bouwen van werftoestellen, industriële machines en producten op het vlak van structureel staal. Een opmerkelijk product werd de ontwikkeling en bouw van minikranen in de vorm van rupskranen en spinkranen. De eerste compacte minikranen werden overigens bedacht voor het werk op begraafplaatsen, waar weinig manoeuvreerruimte ter beschikking staat.

Op de motoren en overbrenging na wordt bijna alles in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Zo heeft de onderneming een dochterbedrijf voor de bouw van de hydraulische cilinders voor de kranen. De masten zijn één van de belangrijkste elementen van de minikranen en worden in een gespecialiseerde vestiging geproduceerd uit zeer licht staal met een hoge treksterkte.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details